BIY AD

24 Kasım 2010 Çarşamba

Maç Günü: USK Prag - Galatasaray

Euroleague 5. hafta maçında Galatasaray, Prag'ın konuğu olacak. İlk üç deplasmanın Moskova, Salamanca ve Prag'a denk gelmesi bir şanssızlık bizim adımıza, rahat bir Avrupa deplasmanında zinciri kırma fırsatı gelmedi önümüze ne yazık ki. USK Prag da Dünya İkincisi Çek Cumhuriyeti'nin bir çok değerli oyuncusunu kadrosunda bulundurmasıyla istim üstündeki ekiplerden biri. Yerli kalitesinin yüksek olmasından dolayı sadece 3 yabancı oyuncu kullanıyorlar, Amerikalılar Delisha Milton-Jones ve Lindsay Whalen kendilerini ispatlamış, milli takım seviyesindeki oyuncular. Avrupa'nın en değerli skorerlerinden olan Evanthia Maltsi de rakibimizin kadrosunda bulunuyor. Fakat Yunan oyuncunun yaşadığı sakatlık sonrasında son üç maçta oynamadığını ve bugün de bize karşı oynamasının zor olduğunu biliyoruz.

Euroleague'ye 2 mağlubiyet ile başlayıp Maltsi'nin olmadığı dönemde VICI Aistes deplasmanından ve Spartak Moskova maçından galibiyetlerle ayrılan USK Prag, Çek Ligi'nin yenilgisiz lideri konumunda. Skorlara bakınca ligin kalitesinin üst düzey olmadığını görüyoruz ama Çekler'in bir diğer Euroleague takımı Friska Sika Brno'yu da 74-64 ile geçtiklerini görüyoruz. Ligde oynadıkları diğer 5 maçta ortalama 105.2 sayı atan Prag, hiçbir lig maçında rakibine 70 sayıyı geçme imkanı vermedi. Buna karşın Avrupa'da aynı başarıyı göremiyoruz, bizim rahat geçtiğimiz iki ekip olan Tarbes'ten 81, Aistes'ten de 72 sayı yediler. Delisha Milton-Jones takımın sayı ve ribaund lideriyken; sayı üretiminde Eva Viteckova, ribaundlarda ise Petra Kulichova Amerikalı yıldızın arkasından gelen isimler. Amerika Milli Takımı'nda Sue Bird'i yedekleyen Lindsay Whalen da takımın asist lideri beklendiği gibi, bunun yanı sıra hem ligde hem de Avrupa'da çift haneli skor ortalamalarına sahip. Koç Lubor Blazek de dahil Çek Milli Takımı'nın Viteckova, Kulichova, Elhotova, Peckova gibi önemli parçalarına sahip olan Prag, ülke dışında oynayan, milli takımın iki değerli oyuncusu Horakova ve Vesela'nın yerini de Whalen ve Milton-Jones gibi iki değerli Amerikalı'yla kapatıyor. Karşımızda Çek Milli Takımı kadar güçlü bir ekip bulacağız, hem de Çek Cumhuriyeti'nin şampiyona boyunca en büyük sürükleyici gücü olan, ev sahibi avantajıyla birlikte. 


Prag ilk beşinin her ferdi, takımın skor yükünü tek başına çekebilecek isimler. O yüzden bizim için ilk öncelik savunma olmalı, sadece atarak kazanamayacağımız bir maç. Size olarak bize göre daha avantajlı olmaları ve Halcon'daki Alba Torrens gibi eşleşmelerde dengeleri bozacak Viteckova'nın varlığı bunu zorlaştıracaktır. İşin en kötü tarafı, Sylvia Fowles'ı nasıl kullanacağımızı henüz tam manasıyla öğrenememişken, Sylvia adına da en zorlu isimlere karşı oynamamız. Lauren Jackson, Erika de Souza ve Sancho Lyttle ikilisi, bu maçta da Kulichova. Sylvia'nın bugünkü rakibi Kulichova'yı, Cem Akdağ hocamızın twitter'da yazdığı şu nottan hatırlarsak, ne demek istediğim daha net anlaşılır. Yine favorinin karşı taraf olduğu bir deplasmandayız, mağlubiyet çok şaşırtıcı olmayacaktır ama artık bir maç izlemek istiyoruz. Halcon ve Spartak deplasmanları 5 dakikada maç olmaktan çıkmıştı, Prag'da bunu kırmamız lazım. Ribaundlarda ezilmezsek, savunmayı oturtursak, Botaş maçının ikinci yarısındaki ruhu kaybetmezsek şansları eşitleriz. USK Prag'ın Caferağa benzeri, tek tribünlü ufak salonunda yapacağımız bu maç, hafta sonu gidilecek Caferağa deplasmanı için de önemli bir örnek teşkil edecek, ev sahiplerinin skor potansiyelleri de birbirine benzer sonuçta. Başarılar diliyoruz takımımıza, bu maçtan önce oynadıkları son 20 dakikadaki gibi bir şeyleri ispat zamanı artık.


USK Prag - Galatasaray
24 Kasım, Çarşamba
Folimanka 19:00
Yayın: -

Hiç yorum yok: