BIY AD

11 Ocak 2011 Salı

Yeniden Euroleague

Yaklaşık 1 aylık aranın ardından Euroleague heyecanı tekrar başlıyor. Grup aşamalarında oynanacak 2 maçın ardından, eleme turları ile devam edecek fikstür. Kırılma anları gelince birçok ekip de kadrolarını güçlendirmek istedi ve bu yönde adımlar attılar. Tabii beklenmeyen bazı haberler de geldi, başlıklar şöyle:

Cras Basket Taranto:
Sophia Young: Geride bıraktığımız dönemin en başarılı takımlarından olan Cras Basket, Sophia Young ile kadrosunu güçlendirip iddiasını ortaya koydu.

Wisla Can-Pack:
Janell Burse: Takımın en önemli parçalarından biri olan Burse, hamile olduğu için takımdan ayrıldı.
Nicole Powell: Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Nicole, Wisla'ya transfer oldu.
Yelena Leuchanka: Burse sonrası boşalan hıta dışı oyuncu hakkını Powell ile dolduran Polonya temsilcisi, pota altına da Galatasaray'ın eski oyuncusu Yelena'yı monte etti.

UMMC Ekaterinburg:
Candace Parker: Amerikalı süperstar uzunca bir sakatlık döneminin ardından hem parkelere hem de Ekaterinburg'a geri döndü.


Fenerbahçe:

Angel McCoughtry: Amerikalı başarılı forvet MKB Euroleasing'den ayrılıp, Fenerbahçe'nin yolunu tuttu.
Diana Taurasi: Yapılan doping testlerinin ardından idrarında yasaklı maddeye rastlanan Diana ile Fenerbahçe'nin yolları ayrıldı.
Penny Taylor: Farklı kaynaklardan Penny'in Türkiye'den ayrılmak istediği sesleri yükseliyor.

MKB Euroleasing:
Bernadett Nemeth: Angel transferi ile bir bütçe oluşturan Macar temsilcisi, 2.5 sezonluk bir ayrılığın ardından eski oyuncusu Nemeth ile yeniden anlaştı.

Marissa Coleman: Amerikalı genç forvet Coleman Euroleasing'in bir diğer transferi oldu.

Lotos Gdynia:
George Dikeoulakos (Koç): Sony Athinaikos'u Eurocup şampiyonu yapan başarılı koç, Lotos'un başına geçti. Takımın eski koçu Dariusz Raczynski ise Dikeoulakos'un asistanlığını yapacak.
Sandora Irvin: Irvin ile Polonya takımının yolları ayrıldı.
Ketia Swanier: Amerikalı guard aralık ayından beri takımla birlikte. Irvin'in ayrılığından sonra Euroleague'de de onu sahada görebiliriz.

Spartak Moskova:
Sue Bird: Yokluğu çokça hissedilen isimlerden biriydi, noel sonrası takıma döndü.
Lauren Jackson: Sue Bird ile sevinen Spartak'a kötü haber LJ'den geldi, aşil tendonundaki sakatlıktan dolayı Avustralyalı oyuncu ülkesine döndü ve tedaviye başladı.
Anete Jakabsone-Zogota: Letonyalı oyuncunun Fenerbahçe'ye transfer olacağı konuşuluyor.


Tarbes GB:
Brooke Smith: Fransız ekibi, Taranto'dan yaptığı bu transfer ile pota altını güçlendirdi.

İspanya Kupası
3 Euroleague takımı ve Beşiktaş'ı Eurocup'tan eleyen Mann Filter'in katıldığı 2 günlük organizasyonun galibi Rivas Ecopolis oldu. Kupada sonuçlar şu şekildeydi:

Yarı Final:
Ros Casares:68 - Mann Filter:66
Halcon Avenida:76 - Rivas Ecopolis:81
Final:
Ros Casares:59 - Rivas Ecopolis:63
MVP: DeWanna Bonner (Rivas)

Ligde 3 haftadır maç yapmayan İspanyollar kupa maçlarıyla form tutma imkanı buldular. Yarın Galatasaray'ın rakibi olacak Halcon'da, kupa maçında sakatlanan Sancho Lyttle'nin, oynayıp oynayamayacağı maç saatinde belli olacak. 

6 yorum:

Adsız dedi ki...

ah yönetim ah.güzelim takımı ne hale getirdin.takım çok iyi giderken şimdi ne halde.oyuncularda inanılmaz bir moral bozukluğu.oysa ki diana takımda tutulsaydı kaybedilen hiçbir şey olmayacaktı.eğer yöneticilik hata yapan oyuncunu anında kapı önüne koymaksa bırakın bu işi.bizim yönetim dışında hiçbir yönetim dianaya bunu yapmazdı.şimdi herkes bizi tebrik ediyor değil mi.beşiktaşlılık duruşundan bahsedip yasaklı maddeli oyuncusunu hala oynatanlar da.eğer ortada bir hata varsa menajer de şube sorumlusu da istifa etmeli...

rabia dedi ki...

tamika gelecekti resmi açıklama yapılmadı bir bilginiz varmı?

rabia dedi ki...

tamika olayında bir bilginiz varmı

rabia dedi ki...

tamika

rabia dedi ki...

tamika olayında bilginiz varmı yerine başka isimmi alınacak

Adsız dedi ki...

Şubat ayında Tamika gelecek gibi görünüyor.