BIY AD

10 Şubat 2011 Perşembe

Euroleague: Top 16 Raporu


Fenerbahçe:2 - Galatasaray:0
1.-16. eşleşmesi, kağıt üstündeki gibi 1. için çok rahat geçti. İki maçta da fark yapan Fenerbahçe bir üst tura rahatlıkla yükseldi. Özellikle ilk maçtaki etkili oyunuyla Nevriye Yılmaz, serinin fark yaratan oyuncusu oldu. Bu eşleşmenin bir derbi olması, daha zorlu geçmesi beklentisi yaratıyordu ama yatırımını ve hedefini Final-Four için yapan Fenerbahçe, "Fenerbahçe'yi elersem ne ala" diye sahaya gelen ezeli rakibine şans tanımadı.

Fenerbahçe:77 - Galatasaray:58
Galatasaray:51 - Fenerbahçe:73

Ros Casares:2 - MKB Euroleasing:1
Üçüncü maça kalması beklenmeyen bir seriydi ama Macaristan'daki maçla Ros Casares'in alışılmış savunmasını aşan MKB Euroleasing şansını son maça kadar taşıdı. Macar ekibinin kazandığı ikinci maçta Tijana Krivacevic'in 21 sayılık performansı, galibiyette önemli bir anahtar oldu. Serideki üç maçta da çift hanelerde skor üretip, ikisinde sayı-ribaund double-double'ı yapan Rebekkah Brunson, takımın üst tura çıkmasında büyük pay sahibi. Ros Casares, beklendiği gibi turu geçse de daha büyük hedefler için gerekli mesajı veremedi asıl rakiplerine.

Ros Casares:84 - MKB Euroleasing:56
MKB Euroleasing:72 - Ros Casares:70
Ros Casares:86 - MKB Euroleasing:63


Halcon Avenida:2 - Pecs 2010:0
Kendi standartlarının altında bir sezon geçiren Pecs 2010, kadın basketbolunun en keyif veren takımlarından Halcon ile eşleştiğinde serinin nasıl biteceği kolayca kestirilebiliyordu. Beklenen sonucun, iki maçta geldiği serilerden biri oldu bu seri de. Pecs oyuncusu Alexandria Quiley'in iki maçta ürettiği 45 sayı, artık pek bir şey ifade etmezken, Sancho Lyttle'nin yüksek performansının bu eşleşmede de düşmediğini görüyoruz. Yalnız 2. maçın son bir dakikadaki taktik faullerle gelmesi Halcon için bir uyarı olmalı. Çünkü daha erken vurup, geçecek güce sahip bir ekip.

Halcon Avenida:76 - Pecs 2010:60
Pecs 2010:66 - Halcon Avenida:73


UMMC Ekaterinburg:2 - Rivas Ecopolis:0
Fenerbahçe'nin de içinde yer aldığı B Grubu'ndan 2. ve 3. olarak yükselen iki ekip, Top 16'da da rakip oldular. Grupta oynanan iki maçı da Rusya temsilcisi kazanmıştı, bu aşamada da senaryo değişmedi. Takımların birbirini tanımasından ve Rivas oyuncularının beraber geçirdiği süre artınca, kalitelerinin de farkına varmasıyla her iki maç da çok çekişmeli geçti. 2. maçı uzatmaya kadar götüren Madrid ekibi, güçlü rakibinden maç koparamadı. Ekaterinburg'da Bibrzycka'nın yerine transfer edilen Zirkova'nın aynı düzeyde katkı vermesini beklemek iyimserlik olacak gibi gözüküyor, yine de mevcut kadrodaki Gruda, Pondexter, Parker, Arteshina gibi yıldızlar, takımlarının bu aşamada zaman kaybetmesini engellediler.

UMMC Ekaterinburg:63 - Rivas Ecopolis:58
Rivas Ecopolis:74 - UMMC Ekaterinburg:83 (Uz.)

Cras Basket Taranto:2 - USK Prag:1
Top 16 eşleşmelerinde, saha avantajına sahip olup da kendi evinde maç kaybeden tek ekip Cras Basket oldu. Fakat sonraki iki maçı kazanıp, yine de üst tura yükselmesini bildiler. Skorlara bakıldığında son maçta bir farklılık olduğu çok açık. Çek Cumhuriyeti'ndeki maçta 2. çeyrek başlarında sakatlanan Eva Viteckova serinin kaderini doğrudan etkiledi. En önemli yıldızını kaybeden Prag, çok yaklaştığı başarının kıyısından dönmüş oldu böylece. Sophia Young'ın deplasmandaki maçı getiren, 24 sayı-8 ribaund-3 top çalmalık performansı önemliydi kuşkusuz. Maltsi'nin henüz hazır olmadığı ortamda, Viteckova'nın da eksikliği sonrasında sadece 13 basket atılabilen 3. maç, Prag'ın ligdeki rakiplerinin yüzünü güldürmüş olmalı.

Cras Basket Taranto:56 - USK Prag:73
USK Prag:73 - Cras Basket Taranto:75
Cras Basket Taranto:83 - USK Prag:49

Wisla Can-Pack:2 - Nadezhda:0
Saha avantajı Wisla'da olsa da herkesin Nadezhda'dan daha fazlasını beklediği bir seriydi ama Becky Hammon'ın oynaması mümkün 80 dakikanın sadece 15'inde sahada olması takımının kaderini kötü yönde etkiledi. Uzatmaya giden deplasman maçının ardından, Becky Hammon'ın sadece 2 dakika oynadığı 2. maçta, Wisla lehine 11-21'lik son çeyrek skoru seriyi de sonlandırdı. TKBL'nin de tozunu yutmuş Leuchanka ve Powell'ın da formasını giydiği Wisla, son dönemde yaptığı transfer atağı ile üst tura sorunsuzca yükseldi. Nicole Powell'ın her iki maçta da verdiği üst düzey katkının altını çizmeden bitirmeyelim bu eşleşmeyi.

Wisla Can-Pack:75 - Nadezhda:70 (Uz.)
Nadezhda:63 - Wisla Can-Pack:72

Bourges Basket:2 - Good Angels Kosice:1
Fransa'nın gruptan çıkan tek temsilcisi Bourges, Slovak rakibi karşısında zorlansa da son 8'e de adını yazdırmayı başardı. Candace Parker'ın Ekaterinburg'a dönüşü ile boşa çıkan Crystal Langhorne'yi kapan Good Angels, Dupree ile birlikte iyi bir pota rotasyonuna sahip olmuş oldu böylece. Fakat Bourges'in Yunan forveti Styliani Kaltsidou skorer oyunları ile takımını üst tura taşıdı. Şimdi zorlu bir Ros Casares serisi onları bekliyor, son iki senede eski başarılarından uzak kalan Bourges, tecrübesi ve onları son 8'e getiren form durumuyla İspanyol devini de zorlamaya çalışacak.

Bourges Basket:76 - Good Angels Kosice:68
Good Angels Kosice:61 - Bourges Basket:54
Bourges Basket:79 - Good Angels Kosice:68

Spartak Moskova:2 - Beretta-Famila:1
Sene başından beri Sue Bird'i bekleyeyip, ona kavuştukları anda Lauren Jackson'ı sakatlığı yüzünden kaybeden Spartak'ta taşlar bir türlü yerine oturmadı. LJ yerine, dar olan pazardan tecrübesine güvendiği Taj McWilliams'ı alan Spartak, İtalyan rakibi Beretta karşısında fazlasıyla zorlandı. Eski bir Spartaklı olan Janel McCarville son raddeye kadar zorlasa da son 4 senenin şampiyonunu, saha avantajının bariz katkısıyla Spartak son 8'e kendisini atmayı bildi. Yalnız eşleştikleri takım sene başından beri intikam için onları bekleyen formunun zirvesindeki Fenerbahçe. Hikayesi olan bir eşleşme olacak ve Fenerbahçe defteri kapayacak gibi gözüküyor. Spartak'ın kazanan takım kimliğini hatırlaması, mevcut kadro yapısı ve form durumunu göz önüne alınca pek mümkün durmuyor.

Spartak Moskova:65 - Beretta-Famila:60
Beretta-Famila:66 - Spartak Moskova:64
Spartak Moskova:69 - Beretta-Famila:63

Çeyrek Final Eşleşmeleri: (22 Şubat, 25 Şubat, 02 Mart)

Fenerbahçe - Spartak Moskova
Ros Casares - Bourges Basket
Halcon Avenida - Wisla Can-Pack
UMMC Ekaterinburg - Cras Basket Taranto

3 yorum:

Emre's dedi ki...

selam, yazınız çok güzel de, bir yerine takıldım. Bibrzycka'ya ne oldu? Sakat mı, yoksa gönderildi mi? Hiç haberim yoktu...

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim. Hamileymiş Biba, o yüzden ayrıldı takımdan.

78ers dedi ki...

fb-gs eşleşmesi dışında beklenenden çekişmeli bir tur oldu ama yine de sürpriz çıkmadı. belki en büyük sürpriz ros casares'in maç kaybetmesi oldu.4 seri 2-1 biterken 2-0 biten 4 serinin 2'sinde de birer maç uzatmaya gitmiş. Geriye kalan 2 seriden de halcon-pecs arasindaki 2. maç taktik faullere kadar gitmiş. çeyrek final serileri çok çekişmeli geçmeye aday. bütün serilerin 3.maça uzaması sürpriz olmaz.