BIY AD

2 Şubat 2011 Çarşamba

Fenerbahçe:77 - Galatasaray:58

Euroleague Top 16 eşleşmesinde evinde oynanan ilk maçı farklı kazanan Fenerbahçe, yolu yarılamış oldu. Nevriye'nin durdurulamaz performansı, farkı yaratan faktör oldu ilk maçta. Galatasaray'ın yıldızı Sylvia Fowles'ın ise top bile alamaması maçın kopmasındaki bir diğer etkendi.

Ev sahibi maça Birsel-Esmeral-Angel-Nevriye-Matovic beşiyle başlarken, Galatasaray ise alışılmış beşi; Işıl-Tuğba-Seimone-Bahar ve Fowles ile geldi parkeye. Angel'ın savunmasının yanı sıra konsantrasyon sorunlarıyla da maça başlayan Seimone'nin top kayıpları ile Galatasaray neredeyse potayı göremedi ilk dakikalarda, Fenerbahçe de bu dönemde 4 farklı oyuncusunun elinden 14 sayı üretince 14-2'lik bir seri ile başladı maç. Tek isabetini faulleri de yüksek hızla yükselen Bahar'ın orta mesafe şutundan bulan Galatasaray'ın, önceki Euroleague deplasmanlarında yaşadıkları da akla gelince bu başlangıç hiç iyiye işaret değildi. Fakat Hodges'ın oyuna katılımı ve Seimone'nin ipleri eline almasıyla Galatasaray oyuna dönmeyi başardı. Çeyreğin bitimine 1 dakika kala Hodges'ın basketiyle skor eşitlense de, Jekabsone'nin serbest atış çizgisinden bulduğu isabetlerle Fenerbahçe ilk çeyreği 20-18 önde kapattı. İlk çeyreğin sonlarındaki çekişme ikinci çeyrekte de devam etti, Galatasaray hiç öne geçemese de Fenerbahçe'nin de farkın açılmasına izin vermedi. Devrenin bitimine 4 dakika kala maçtaki son sayılarını atan Sylvia Fowles skoru 29-26'ya getirdi. Nevriye'nin hiç sayı bulamadığı bu çeyrekte, Seimone Augustus etkinliğini sürdürdü. Seimone, Angel'ı birebire davet ediyordu ama takımının iyi gidişinin bekası adına mantıklı bir karar veren Angel bunu zorlamadı. İlk çeyrekteki gibi son dakikaya girilirken Galatasaray skoru eşitlese de Fenerbahçe devreyi 36-33 önde kapattı. Fenerbahçe ilk yarı boyunca çok kolay çizgiye giderken, Bahar 4, Michelle 2 faulle kapadılar devreyi. İkinci yarıya 11-0'lık seri ile başladı sarı-lacivertliler. Özellikle Nevriye'nin oyuna ağırlığını koyduğu bu dakikalarda savunmada onu durduramayan Galatasaray, hücumda da Fowles'a gelen 2'li-3'lü sıkıştırmalardan nasıl faydalanacağını çözemeyince oyun kopmaya başladı. Bu yarıda Galatasaray'ın ilk basketi Gintare Petronyte'nin ellerinden gelse de savunmada da Gintare'nin savunduğu oyuncu üzerinden sayılar yiyince faydası olmadı genç Litvanyalı'nın da. 3. çeyrekte sadece 9 sayı atabilen Galatasaray'ın bu sayıların 4'ünü Gintare, 3'ünü Tuğba'nın dış atışından bulması da hücum opsiyonlarının nasıl tükendiğinin ayrı bir kanıtı. Çeyreğin bitimine 4 saniye kala Birsel'in tüm sahayı geçerek yaptığı atış ile fark 16'ya çıktı ve final çeyreğine 58-42 önde girdi Fenerbahçe. 4. çeyreğin ilk beş dakikasında 8'i Nevriye'nin ellerinden 10 sayı bulan Fenerbahçe'ye, Galatasaray'ın cevabı 2'si üçlük üzerinden 8 sayı olunca Fenerbahçe son beş dakikaya 68-50 önde girdi. Bitime 3:44 kala maç boyunca ilk kez çizgiye giden Galatasaray, bu dakikadan sonra tüm sayılarını çizgiden çıkarttı. Son dakikalarda Nevriye yerini yeni transfer Sutton-Brown'a bırakırken, Birsel'in maçtaki ilk üçlüğü ile de skor 77-58 Fenerbahçe lehine tamamlanmış oldu.

Bu galibiyet ile seride 1-0 öne geçen Fenerbahçe, iki takımın bu sezon kendi aralarında oynadığı maçlarda da 3-0'a getirdi durumu. Galatasaray playofflardan alışık olduğu üzere Abdi İpekçi'ye kaybettiği anda her şeyin biteceğini bir şekilde getiriyor bir seriyi yine. Maçın yıldızı kuşkusuz Nevriye Yılmaz. Yıllardır Galatasaray'a ve Ceyhun Yıldızoğlu'nun takımlarına rakip olan Nevriye 24 sayı atarken -ki her şart altında atabilir, durdurulması zor bir oyuncu- Sylvia Fowles'ın sadece 6 şut kullanıp, 6 sayıda kalması Ratgeber'in dersine daha iyi çalıştığının göstergesidir. Galatasaray'ın da Sylvia'yı daha efektif kullanması gerekirdi. Savunmada da Nevriye'yi Sylvia'ya veremiyor Galatasaray, çünkü Matovic fiziğinde başka bir oyuncusu yok takımın. İlk yarıda 14 sayı atan Seimone ikinci yarıda sadece 2 basket atabildi, Sylvia ikinci yarıda hiç sayı atamadı. Takımın geri kalanında da skoru omuzlayacak başka bir oyuncu yok zaten. Sene başında yanlış kurgulanan takım, zorlu maçlarda ceza yemeye devam ediyor, Fenerbahçe de kazanmaya. Euroleague'de üst üste 11. galibiyet oldu. Rövanş ve belki de serinin son maçı 4 Şubat, Cuma günü Abdi İpekçi'de oynanacak. 


FENERBAHÇE (77): Anete Jekabsone 7 (5 ribaund- 2 asist), Hana Horakova (2 ribaund- 1 asist), Birsel Vardarlı 11 (2 ribaund- 2 asist), Esmeral Tunçluer 8 (3 ribaund), Nevriye Yılmaz 24 (6 ribaund- 3 asist), Ivana Matovic 14 (2 ribaund), Tammy Sutton-Brown, Nevin Nevlin (1 asist), Angel McCoughtry 13 (5 ribaund- 2 asist)

GALATASARAY MEDİCAL PARK (58): Tuğba Palazoğlu 6, Donneka Hodges 7 (2 ribaund- 4 asist), Bahar Çağlar 4 (3 ribaund- 1 asist), Işıl Alben (1 ribaund- 3 asist), Gülşah Gümüşay 4 (3 ribaund- 1 asist), Gintare Petronyte 8 (1 ribaund), Melisa Can 2 (2 ribaund- 1 asist), Nihan Anaz 2, Seimone Augustus 19 (2 ribaund- 1 asist), Slyvia Fowles 6 (13 ribaund- 1 asist)

5 yorum:

adsız dedi ki...

hala neyi kovalıyoruzki yenemiyoruz işte feneri.Genclerimiz cıksın oynasın en azından icimiz rahat etsin kadromızda bir tane genc oyuncu yok bu mudur altyapıya onem.Ben artık feneri yenmeyi gectim bu cocukların önü açılsın

Adsız dedi ki...

galatasarayımız maalesef bu yıl çok kötü bir tercih yapmıştır.hem hoca konusunda hem oyuncular konusunda daha önce fenere farklı yenileceğimiz söylemiştim.şimdi tekrar söylüyorum 2.maçta da en az 20 sayı fark yeriz.yapılan yanlış tercihlerin cezasını çekecek galatasaray

emre dedi ki...

bir fbli olarak amma abartıyorsunuz,avrupa maçı bu,niye gençlerle çıkacaklar ki,gazozuna maç olsa tam kadro ile çıkar,ayrıca ben ikinci maçı gs'nin kazanacağını düşünüyorum,on binlerce taraftarın önünde kazanmamız çok zor,üçüncü maçta da o günkü psikolojik durum belirler,yani hiç bir şey bitmemiş,ayrıca jakobsone ile angel kesinlikle bir penny ve taurasi değil,matovic ile nevriye gene 40 dakikaya yakın oynadılar,gs'yi geçsen ne olacak,bu hücum gücü ile şampiyon mu olacaksın,tamam savunma iyi ama hedefe ulaşmak için ribaunt almalı,hücum güçlü olmalı

Mehmet ÜÇOK dedi ki...

oyuncuların yanlış seçildiğine ve Takımın kötü kurulduğu yorumuna sonuna kadar katılıyorum.
2. maç ciddi sıkıntıda geçmeye aday.
Takım saldırarak oynamıyor karşı takım savunma ve hucumda ısırırlen Gs maalesef normal takım performansında oynuyor.
sahadaki 5 hırslanmıyor ve saldırmıyor.

Adsız dedi ki...

şu sarışın şutör yerine penny olaydı fener bu kupayı alırdı ama bu kadro yetmez.