BIY AD

16 Şubat 2011 Çarşamba

Lidere Kötü Sürpriz


Tarsus Belediye:68 - Galatasaray:62
Galatasaray 11 maçlık galibiyet serisini, Tarsus'ta bıraktı. Fenerbahçe maçında kazandığı, bir maç lüksünü de 3 gün sonra harcamış oldu Sarayın Sultanları. Üçü İstanbul'da oynanacak kalan 4 maçlarını da kazanmaları halinde bu mağlubiyeti tolere etme şansları var.

Maça, takım halinde 3/9 saha içi isabetiyle başlayan Galatasaray, bu üç isabetinde sahibi Sylvia Fowles'ın sayılarıyla 4-6 öne geçti. Beş farklı oyuncusunun elinden skor üreten Tarsus 15-8 öne geçti ama Seimone ve Işıl'ın dış isabetiyle Galatasaray ilk çeyreğin sonunda farkı 2'ye kadar indirdi. İkinci çeyreğe de iyi başlayan taraf ev sahibi olunca, Ely'nin üçlüğü sonrasında fark 9'a yükseldi. Shyra Ely bu dakikadan sonra sazı eline aldı ve 3. çeyreğin de ilk 3 dakikası dahil olmak üzere Tarsus'un attığı sayıları Plenette Pierson'la ikisi ürettiler. Tarsus'un iki oyuncunun eline baktığı bu dönemde, Galatasaray 2. çeyrek sonundan itibaren farkı eritmeye başladı. İlk yarı skoru 31-28 Tarsus lehine olurken, Seimone Augustus'un devreye girdiği 3. çeyrek ortalarında Galatasaray, 4-6'dan sonra ilk kez öne geçti. Galatasaray'ın farkı en fazla 3'e çıkarabildi bu dönemde. Maçın yıldızı Dominique Canty'nin devreye girmesi ve takım arkadaşlarını da oyuna katmasıyla Galatasaray'ın skordaki liderliği çok uzun sürmedi ve Tarsus 3. çeyreği de 50-46 önde kapattı. İlk 30 dakikada sahaya hiç girmeyen Tuğba Palazoğlu, final periyoduyla birlikte oyuna girerken kısa sürede yaptığı iki top kaybı işleri zorlaştırdı takımı adına. Kübra ve Naile'nin de skora katkı yaptığı bu dönemde Seimone Augustus ile Sylvia Fowles'a yerli katkısı Gülşah'ın üçlükleri ile geldi. Bir dakikadan biraz fazla bir süreçte Tarsus potasına iki üçlük yollayıp, her ikisinin de ardından takımını öne geçirse de Gülşah, Canty liderliğindeki Tarsus hiç pes etmedi. Kaldı ki Gülşah'ın bitime 3:44 kala attığı sayılar Galatasaray'ı 60-62 öne geçirse de, takımın maçta bulacağı son sayılar olması kötü haberdi. Canty'nin asistleri ile önce Naile skoru eşitledi, sonra Pierson takımını tekrar öne geçirdi, basket faulüyle. Maçın kalan bölümünde Pierson'un elinden bir basket daha bulan Tarsus, aynı oyuncunun kendine yapılan taktik faullerden ilkini de sayıya çevirmesiyle maçı 68-62 kazandı. Bu maçın ardından Tarsus galibiyet serisini 5 maça çıkarırken, yazının başında da dediğimiz gibi Galatasaray'ın uzun süreli bir serisini de sonlandırmış oldu.

Maçı izlemediğimiz için, kağıt üstünde gördüklerimiz üzerinden konuştuğumuzu hatırlatalım. Galatasaray'da Sylvia Fowles'ın 22 sayı-9 ribaund-3 asist-5 blokluk iyi bir katkısı vardı ama bu bloklardan sonra ortada kalan topları alamayınca, üstüne sayılar geldiğini gördük. Moral bozucu olsa gerek. Seimone ve Sylvia 39 sayı üretirken, takımın diğer iki yabancısının toplam 4 sayı atabilmesi de mağlubiyete giden yol için iyi bir hazırlık olmuş. Aynı şekilde, takım halinde yapılan 20 top kaybı da sorgulanması gereken bir diğer nokta. Mağlubiyeti Tamika'nın gidişine bağlamak yersiz olacaktır. Sonuçta Galatasaray, Fenerbahçe hariç herkesi yenerken bu ligde Tamika yine yoktu. Biraz rehavet, biraz yorgunluk, ribaundlar ve top kayıplarındaki sorunlar ile Seimone'nin yüzdesiz başlaması belini büktü liderin. Kalan 4 maçı kazanırsa Galatasaray, bu maçın bir önemi olmayacak. Bu lüksünü kullandı Sarayın Sultanları, şimdi biraz diken üstünde olsalar da İstanbul'da 3/3 yapıp, son hafta Panküp karşısında, liderlik için ekstra bir motivasyonla, kazanacaklarına inancım tam. 


TARSUS BELEDİYE (68): Naile İvegin 6 (3 ribaund-1 asist), Dominique Canty 17 (4 ribaund-9 asist), Özge Yavaş 5 (2 ribaund), Kübra Siyahdemir 8 (2 ribaund-2 asist), Alexis Hornbuckle 6 (9 ribaund-4 asist), Plenette Pierson 18 (5 ribnaund-1 asist), Shyra Ely 8 (7 ribaund-1 asist). 

GALATASARAY MEDİCAL PARK (62): 
Tuğba Palazoğlu: (03:29, 0 sayı, 1 top çalma, 2 top kaybı, 0/0 şut)
Doneeka Hodges: (20:53, 2 sayı,  2 asist, 2 top kaybı, 1/5 şut)
Bahar Çağlar: (25:38, 0 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 0/5 şut)
Işıl Alben: (32:49, 6 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 2/4 şut)
Gülşah Gümüşay: (24:22, 9 sayı, 2 ribaund, 3/5 şut)
Gintare Petronyte: (05:11, 2 sayı, 1 ribaund, 1/1 şut)
Nihan Anaz: (06:03, 0 sayı, 1 top kaybı, 0/2 şut)
Melisa Can: (12:58, 4 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 3 top kaybı, 2/3 şut)
Seimone Augustus: (33:01, 17 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 4 top kaybı, 8/18)
Sylvia Fowles: (35:36, 22 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 4 top kaybı, 5 blok, 10/13 şut)

11 yorum:

Adsız dedi ki...

1.Konu kendi takımı olunca (birinci öncelik Fenerbahçe'de ama herkesten bahsediyorum) taraftarın ve yönetimlerin ne kadar iki yüzlü olabildiğini görmek için çok güzel bir fırsat. Merakla izliyoruz gelişmeleri...

2.Söylenecek çok bir şey yok. Biz Diana'yı gözümüzde çok büyütmüşüz demek ki, bir yıldızın söndüğü gündür benim bir gözümde. Olayın Fenerbahçe ile bir alakası yoktur, oyuncular yolcu bu büyük camialar direk olarak handır. Diana gider, Angel gelir. Ama illa biz Diana'nın arkasında durmak istiyoruz, zafere giden her yol mubahtır diyerek, destekleyenler kendi ahlak seviyelerini ortaya koyacaklardır. Onlara da söyleyecek fazla bir şey yok.


sayın aras.blogunuzu fenerbahçeli olmama rağmen bir senedir takip ediyorum.üstteki iki madde sizin diana hakkında yazdığınız haberlerden yorumlar.bence hem fenerbahçe hem de diana taurasi bir özrü hakediyor.şimdiye kadar yazdığım her haberi yayınladığınız gibi bu haberi de yayınlayacağınıza inanıyorum...

Adsız dedi ki...

taurasi üzerindeki tedbirin kalkması demek taurasi doping yapmamışta üzerine iftira atılmış demekmi,taurası bu maddeyi kullanmışmı kullanmamışmı

Adsız dedi ki...

pes ya ! hala ne deniyor , taurasi bu maddeyi kullanmamış , böyle birşeyi hacettepe uydurmuş bu demek oluyor ,artık lütfen biraz ciddi olalım , lig in tescili bile gündeme gelmelidir , fb 2 dev oyuncusunu haksız yere kaybetmiştir , bunun bedeli yok .

nebilim dedi ki...

TAMİKA GİTTİ DERKEN?

Adsız dedi ki...

@nebilim

Fenerbahçe maçına özel gelmişti, gitti, yine gelecek :) Değişik tabii

Adsız dedi ki...

peki ya taurasi? doping olayı çıkınca hemen yazmıştınız da ondan soruyorum.

çok mu yoğunsunuz?

hakan dedi ki...

neden herkez arasın taurasiden özür dilemesini bekliyor türkiye doping merkezi bu kadın doping yaptı,yasaklı madde kullandı demedimi ne yazmasını bekliyordunuz.taurasi öyle şeyler yapmaz yapsa bile görmezden gelelim demesinimi.tabi öyle dese daha hoşunuza giderdi.sevgili türk halkım hatta fenerli kardeşlerim başkanınızdan kalma bir alışkanlık olarak hep hoşunuza gidecek şeyleri duymak istiyorsunuz.burada taurasiden özür dilemesi gereken tek yer doping testlerini yapan kurumdur.arasın sizden özür dileme gibi bir zorunluluğu yoktur.

Adsız dedi ki...

şahsım adına arastan özür beklemiyorum, sadece '' taurasi' nin numunesi pozitif çıkmıştır '' yazısı bulunan bu blogda '' taurasi aklanmıştır '' diye bir yazısınında bulunması gerektiğini düşünüyorum ve bekliyorum.

eğer bu olayıda fanatikliğe dökeceksek ( hemde sarayın sultanları gibi bu branşın sevdalısı olan bir blogda ) kapatalım gitsin o zaman dükkanı.

Adsız dedi ki...

ya ayıp valla. öğlen yaptığım kufursuz hakaretsiz yorumu yayınlamamışsınz. vallahi ayıp

Adsız dedi ki...

ben de aynı fikirdeyim.aras zaten fenerbahçeye bir şey söylemedi.hatta önemli olan bu büyük kulüplerdir dedi.bu yüzden bizden veya fenerbahçeden özür dilemesini istemiyoruz.

ama bayan basketbolunun sevdalısı bir kişi ise(ki öyle olduğu için fenerbahçeli olmama rağmen bu blogu takip ediyorum) taurasi'ye bir özür borcu vardır.yoksa o da mehmet demirkol gibi kolay yolu seçip "suç bende değil hacettepede" mi diyecek ?

Adsız dedi ki...

ee asıl yorumu yayınşamayıp, son yorumu yayınlamak? valla dalga geçiyosunuz