BIY AD

4 Şubat 2011 Cuma

Tamam mı Devam mı?

Caferağa'daki ilk maçın ardından seri bugün Abdi İpekçi'ye taşınıyor. Sarayın Sultanları'ndan son dönemde alışık olduğu üzere bir 'tamam mı devam mı' derbisi daha izleyeceğiz bugün. İlk maçta Fenerbahçe'nin başlangıç rüzgarını atlatmayı başarsak da ikinci rüzgarda un ufak olan bir takımın ayağa kalkma çabalarını da izleyeceğiz aynı zamanda. Bunu başarabilmek için salt doğru basketbol oynamak, yüzdeli şut sokmak yetmez; yetmedi de zaten bugüne kadar. Parkeye karakter koymak ve savaşmak gerekecek. Galibiyeti getirecek olan ve ihtiyaç duyduğumuz şey tam olarak bu.

Hem yakın geçmişteki maçlara hem de bu sezon iki farklı Fenerbahçe'yle oynanan maçlara bakıldığında yapılan hatalar hep aynı paralelde aslında. Salı akşamı da bu zincire eklenen, şimdilik, son halkaydı. Normal şartlar altında iki takımın yapacağı maçlarda kazanma yüzdelerinin Fenerbahçe lehine olacağı tartışılmaz bir gerçek. Kadroları ve isimlerin kullanılma değerlerini tartışabiliriz elbette ama bu yüzdenin değişeceğini pek sanmıyorum. Özellikle mevcut form durumlarıyla. Bu dengeyi bozmak için hamle yapması, ortaya farklı bir çaba ve akıl koyması gereken taraf net olarak Sarayın Sultanları. Zira olağan akışında bir maçta olacakları tahmin etmek zor değil artık. Bunu başarmak için mücadele gerektiği kadar da akıl gerekiyor. Bugün bize lazım olan da bu. Kritik anda momentumu değiştirmek adına bir zone tercihi, taraftarı uyandırarak ön alanda baskı ya da kombo bir savunma. Bu teknik detay elbette koçun tercihi olacak. Fakat ortaya bir akıl ve bolca mücadele koymadan olmayacak bu iş.

Fowles'ı oyunun içine sokmayı başarmak için henüz ilk dakikalarda hücumu onun üzerinden oynamak mantıklı bir tercih olur gibi gözüküyor. Zira oyuna ısınırak başlayan bir Fowles'ın bu serinin kaderini değiştirebilecek isim olduğunu herkes biliyor. Augustus haricinde skor katkısı verebilecek ismi bulmak ise kritik eşik. Bu ismin Hodges olması gerektiğine ve onunla birlikte değişen bir takım olabileceğimize inanıyorum ben açıkçası. Hücumu tempolandıran ve ritmi arttıran bir Hodges ile daha farklı bir hüviyete kavuşmalı takım. Hücuma iyi koşan bir Fowles ve ritmli oyunda şut sokabilen Seimone bu yeni ritmde daha farklı bir kimliğe bürünebilirler. Ki bu da serinin seyrini değiştirmek adına yapılması gereken hamlelerden biri olabilir. Aslında bu değişikliğin dünden bugüne anında verim vermesi de mümkün olmayabilir ama sene sonunda kupaya uzanmak için düşünülmesi gereken bir yol bence. Zira altını çizmeye çalıştığım herkesin stabil olduğu düzende Fenerbahçe'yi geçmek mümkün değil. Yapılmayanı yapmak gerekecek bunun için.

Koçun da bu tarz bir akıl oyununa girişeceğini tahmin ediyorum açıkçası. Bugün kazanmak seriyi kazanmak anlamına gelmeyecek belki Sarayın Sultanları için fakat bugün kazanmak özgüven ve taraftarı yeniden mücadeleye ortak etmek anlamlarını taşıyacak. Bu galibiyete olan ihtiyaç büyük. İştah da aynı şekilde büyük olursa güzel bir akşam olabilir bizler için.

Son olarak, bugün alınabilecek ters bir skorla birlikte salonun koça yönelik bazı tezahüratlara girişeceğini tahmin etmek de zor değil aslında. Zira son Caferağa mağlubiyetinden sonra tepkiler artmaya başladı. Eğer şubeye yabancı bir koç getirilmeyecekse şu anda yapılması gereken son şey bu sesi salonda ilk kez duyurmak olacaktır.

1 yorum:

Sinoplu dedi ki...

Bence G.saray tamam Fenerbahçe devam.Fenerbahçe zaten çok iyi olan kadrosuna gelecek sezon Fowles'ıda katıp çok daha iyi bir takım olacaktır.G.saray ise ne yapsa olmuyor.Gelecek sezon kimleri getirecekler bakalım.