BIY AD

19 Şubat 2011 Cumartesi

Yabancı Bir Salon Yabancı Bir Takım


Galatasaray:79 - Samsun Basketbol:73
Aslında çok da yabancı olmadığımız ama son yıllarda sadece bir Fenerbahçe için gittiğimiz Ahmet Cömert'te oynanınca maç, bir hafta önce Abdi İpekçi'deki performansa da yabancı oyuncular gördük sanki. Neyse ki yabancı oyuncular günündeydi de bonkör günündeki Galatasaray'ı bu maçtan çıkarmasını bildiler. Doneeka Hodges'ı sene sonunda Samsun performansları ile hatırlayacağız herhalde, Samsun'daki ilk maçta 21 sayı üreten Doneeka, bugün de 17 sayı ile oynadı. Daha da önemlisi bu sezon ligde çıktı diğer 11 maçın sadece 1 tanesinde çift hanelerde skor üretebildi Doneeka Hodges.

Son maçların aksine rotasyonun geniş tutulması, savunmanın gerekli çizgiye oturtulmaması ve yerli katkısının minimumda kalması sıkıntılı ve istikrarsız Galatasaray'ı geri getirdi. Geri getirdi derken, Seimone Augustus'un da eski günlerden gelen bir performansı vardı. 23 sayı-3 ribaund-2 asist-2 blok ile oynadı Amerikalı yıldız. İstikrarsız Galatasaray'ı hiç özlememiştik ama Seimone'yi böyle izlemeyi özlemişiz. Elini taşın altına sokup sorumluluk alması ve sonucu getirmesi güzeldi. Adair ile Tatum Brown'un sıkıştırmalarında kimi zaman top almakta zorlansa da, Sylvia'nın kendi standartlarında normal, normal bir oyuncu standardında ise iyi bir maç çıkarttığını söyleyelim. Yerli oyunculara gelirsek, Bahar Çağlar'ın artık şu faul durumunu ayarlaması gerekiyor. Takıma çok daha faydalı olabileceği şu günde, bu faul sorunundan ötürü çekingen oynamak, elinin sıcak olduğu anları kenarda geçirmek zorunda kalıyor, cidden yazık oluyor. Sonuçta 4 faullüyken bile gayet etkili bir savunma yapabilecek, mental ve fiziksel yeteneklere sahip bir oyuncudan bahsediyoruz. Işıl (1/9), Tuğba (1/6) ve Michelle (1/5) 3/20 saha içi isabetiyle oynarken, Gülşah'ın sadece 10 dakika sahada kalması bir yanlış, sadece bir top kullanması başka bir yanlış. Gülşah'ın en bilinen özelliği olan şutörlüğünün, en azından bu ve benzer şartlar altında daha etkin kullanılması gerekiyor, tabii Gülşah'ın da daha cesur olması. Sonuçta toplar, potalar ve Gülşah'ın bilekleri her yerde aynı.

Eksikleri olan, 3 yabancıyla oynayan, ikinci yarının en istikrarsız ekiplerinden Samsun, nasıl oluyor da Galatasaray'ı bu kadar zorlayabiliyor diye sorgulamak lazım. Galatasaray üst üste maç yapmayı mı kaldıramıyor, her şey Tamika'ya mı bakıyor, Sylvia iyi tutulduğunda neden bu kadar bocalıyoruz? Bunları çözmeden playoff'a başlarsak, geçen hafta ağzımıza çalınan bir parmak bal, sirkeye dönüşecek gibi gözüküyor.


GALATASARAY MEDICAL PARK (79):
Tuğba Palazoğlu: (24:49, 3 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 3 top çalma, 4 top kaybı, 1/6 şut)
Doneeka Hodges: (21:06, 17 sayı, 2 asist, 2 top kaybı, 7/10 şut)
Bahar Çağlar: (17:51, 8 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 2 top çalma, 2 top kaybı, 3/4 şut)
Işıl Alben: (25:06, 2 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 3 top çalma, 1/9 şut)
Gülşah Gümüşay: (08:59, 0 sayı, 1 ribaund, 0/1 şut)
Gintare Petronyte: (10:16, 2 sayı, 2 ribaund, 2 top çalma, 2 top kaybı, 1 blok, 1/1 şut)
Nihan Anaz: (12:00, 2 sayı, 1 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, 1/2 şut)
Melisa Can: (21:10, 6 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 3 top kaybı, 1/5 şut)
Seimone Augustus: (28:59, 23 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 blok, 10/15 şut)
Sylvia Fowles: (29:44, 16 sayı, 10 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, 1 blok, 7/11 şut)


SAMSUN BASKETBOL (76): 
Cansu Aslan (2 ribaund-1 asist), Deniz Boz 4 (2 ribaund-4 asist), Ceyda Kozluca 7 (4 ribaund-1 asist), Gülşah Akkaya 14 (5 ribaund-2 asist), Jessica Adair 21 (10 ribaund), Tatum Brown 12 (9 ribaund-2 asist), Kristi Toliver 7 (1 ribaund-4 asist), Makbule Amachree 8 (1 ribaund-2 asist)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu melisa canı hangi zihniyet galatasaraya getirdi acaba bu oyuncudan nasıl bir beklenti içinde galatasaray basketbol şubesi

Adsız dedi ki...

galatasaray maalesef herşeyi slvya ya bırakmış durumda dış atışlardaki isabet oranı çok düşük takımda slvya ve agustustan başka skor üretecek oyuncu yok.bu ikisine iyi savunma yapılırsa galatasarayı yenmek çok kolay.ne ışıl,ne tuğba,ne bahar kendilerinden beklenen gelişmeyi gösteremediler.ışılın artık kendini bulması lazım.eğer hala bulamamışsa kendini hocasından yeterli desteği alamıyordur.çünkü sakatlanana kadar türkiyenin bir numaralı bayan basketçisiydi.c.yıldızoğlunun bu takıma ne kattığını hala anlayabilmiş değilim.sezon bitti geriye baktığımızda adam gibi maçlardan sadece iki tanesini kazanabilmişiz.diğer galibiyetleri saymıyorum çünkü onları bu oyuncular kendileride çıksa kazanırdı.baharı milli takıma almasına ve orada beraber çalışmalarına rağmen bu oyuncunun bu sene takıma yaptığı katkı ortada.ışılı ve baharı eski günlerine döndüremezse playoflarda fener bizi çok rahat geçer.tamika falanda dinlemezler bu sefer