BIY AD

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Şaziye Karslı Mersin'de


Şaziye ile ilgili olarak düşündüklerimizi burada genel olarak yazmıştık, onları tekrar etmeye gerek yok şimdi. 1.5 yıllık sözleşme imzalamıştı Şaziye gelirken yani kalıcı olmaya geliyordu takıma en az bir sezon daha. Fakat yarım sezonda gösterdiği performans sonrası sözleşmesi feshedilerek yollar ayrıldı. Onunla yola çıkmak başlı başına bir hataydı zaten en başında da söylemiştim bunu, bundan çabuk dönmemiz ancak bize züğürt tesellisi olur zira bu tarz transferlere tam gaz devam ediyoruz yaşananlardan hiç ders almaksızın.

Avrupa Şampiyonası'nda kadroya çağırılan isimlerden biriydi Şaziye ve Ceyhun Yıldızoğlu yönetimindeki milli takımımızda oldukça iyi maçlar çıkardı. Onu doğru kullanmayı başaran ve sistemin ana dişlilerinden biri haline getiren Ceyhun Yıldızoğlu'nun da büyük katkısı var tabii onun bu performansında. Geçtiğimiz sezonun sonuna doğru Ceyhun Yıldızoğlu'nun Fenerbahçe ile anlaştığı yönünde yoğun dedikodular dolanıyordu etrafta fakat bu transfer sonrası onun da Mersin'de kalması kesinleşti diyebiliriz. Şaziye'nin Mersin tercihinde ana etken şüphesiz Ceyhun hoca olmuştur. Daha önce Botaş'ta iken yine beraber çalıştıklarını da ekleyeyim dip not olarak.

''Bu yörenin çocuğu olarak Mersin’e büyük bir heyecanla geliyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi geçen sezon birçok güçlü rakibinin arasından sıyrıldı ve final oynayarak büyük bir başarıya imza attı. Bu sezon takım arkadaşlarımla birlikte daha iyisini yapmaya çalışacağız.'' demiş Şaziye transferi ile alakalı olarak. Yıldızoğlu'nun normal sezonda rotasyonu çok geniş tutup herkesden maximum fayda sağladığı sisteminin play-off dönemlerinde rotasyonun biraz kesintiye uğramasıyla hata verdiğini gördük geçmiş dönemde. Bu sorunu çözebilecek, zor anlarda eli titremeyecek yerli isimlerden birini alarak bu sorunu çözmeyi hedeflediğini düşündürdü bu transfer bana. Her ne kadar bizde bunları yapmasa ya da yapmak istemese de, Şaziye bunları yapabilecek kapasitede bir oyuncu kesinlikle.

Şaziye transferi haricinde de bir takım hareketlenmeler var Mersin'de. Yeni sezon için ilk transferini Yunanistan'da Apollon takımında oynayan Chrystal Smith'den yana kullanmış Akdeniz temsilcisi. Bunun yanı sıra geçen sene takımın yerli kadrosunda yer alan ve önemli süreler alıp, katkılar veren Sariye Gökçe ve Aynur Metin ile de sözleşme yenilenmiş. İstikrara çok inanan biri olarak bu isimlerin ikinci sezonlarında daha fazla öne çıkacaklarını düşünüyorum. Yeni sezonda da Mersin takımının tepeyi zorlayacağını söylemek pek de yanlış bir tahmin olmaz herhalde Ceyhun Yıldızoğlu istikrarı ve Şaziye Karslı hamleleri sonrasında.

4 yorum:

mischa dedi ki...

Doğduğum büyüdüğüm şehir. Senelerdir bir düzen oturtulmaya çalışılıyor. Bu seneki başarı çok sürpriz olmadı benim için. İnşallah seneye Mersin'le final oynarız. Selamlar...

Adsız dedi ki...

gidişin olsun da dönüşün olmasın..

Adsız dedi ki...

çooook sevindim

Oylum Tanış dedi ki...

İsabet olmuş. Bir türlü uyum sağlayamamıştı takıma.