BIY AD

26 Ağustos 2009 Çarşamba

Tarsus | Uluslararası Kardeşlik Turnuvası

Tarsus Belediyesi yeni sezon öncesinde ''Uluslararası Kardeşlik Turnuvası '' adı altında bir turnuva düzenliyor. Tarsus ile kardeş kent olan Almanya/Langen kentinin takımının da katılacağı bu turnuvaya Türkiye'den de Güney takımlarından ilgi var. Bu iki takımın yanı sıra Botaş, Ceyhan Belediye ve Mersin BŞB takımları da turnuvaya katılacaklar.

Sezon içerisinde Ceyhun Yıldızoğlu'nun zaman zaman öne çıkarmaya çalıştığı bir düşünce de var aslında bu turnuvanın altında, onu iyi görmek gerekiyor. Güney'de bayan basketbolu adına oldukça önemli bir potansiyel var, gerek seyirci anlamında gerekse altyapı anlamında. Aynı bölgenin takımları birlik içerisinde bu dinamikleri harekete geçirmeyi başarabilirler eğer organize olabilirlerse. Ceyhun Yıldızoğlu ile birlikte Mersin takımı bunun öncüsü olabilir rahatlıkla..

Uzun uzadıya konuşulması gereken bir konu aslında bu, şimdilik turnuva takvimini verip kaçayım ben.

26 Ağustos
16.00 Mersin BŞB - Botaş
18.00 Tarsus Bld. - Ceyhan Bld.

27 Ağustos
16.00 Mersin BŞB - Tarsus Bld.
18.00 Ceyhan Bld. - Langen

28 Ağustos
16.00 Langen - Mersin BŞB
18.00 Tarsus Bld. - Botaş

29 Ağustos
16.00 Ceyhan Bld. - Botaş
18.00 Langen - Tarsus Bld.

30 Ağustos
16.00 Mersin BŞB - Ceyhan Bld.
18.00 Botaş - Langen

3 yorum:

mischa dedi ki...

Mersin'de gençlik yıllarını geçirmiş ve senelerce orada basketbol oynamış biri olarak, Mersin'de çok ciddi bir basketbol potansiyeli olduğunu söyleyebilirim. Bu potansiyel, belediyenin desteğiyle bayanlarda meyvelerini veriyor fakat erkeklerde işler yolunda değil. O kadar potansiyel, benim düşünceme göre 3-5 kişinin himayesi ve yanlış eğitim-yönlendirmeleri sonucunda heba oluyor. Ayrıca yazıda bahsettiğin güney takımları arasında çok ciddi bir rekabet var. Bayan maçı da olsa kavga gürültü eksik olmaz. Yani bence bu bölgenin takımlarının birlik içerisinde hareket etmesi pek mümkün değil. Herkese selamlar...

dejavu dedi ki...

Tribün anlamında değil de idari anlamda bir birliktelikten bahsetmiştim mischa..

Saygı&sevgi..

mischa dedi ki...

Ben de ondan bahsediyorum. Tribün zaten olmaz da, idari anlamda da birşey çok zor. Çünkü o bölgede herkes daha dominant olmak ister. Bence böylesi de daha iyi zaten. Oradaki rekabet hırsı ve yatırımı arttırıyor. Böylelikle basketbola olan ilgi de altyapı üretkenliği de artmaya başlıyor.