BIY AD

20 Haziran 2009 Cumartesi

Augustus Sezonu Kapattı


Avrupa'da kupanın kazanılmasında en büyük pay sahibi şüphesiz Seimone Augustus idi, başımız her sıkıştığında topu verip sayı yap bize dedik, Kursk maçında imkansız kelimesini paramparça etti gözlerimizin önünde. Euroleague'de oynayacak olan takımımızın kadrosunu düşünürken ilk sıraya hep onun adını yazıp, yanına dört kişi yerleştirmeye çalıştık.

Biz gelecek sezonu düşünürken O ise bu yorucu sezonun ardından, ara vermeden WNBA'in yolunu tuttu. 21 sayı 4 ribaund ortalamaları ile başladığı sezonda, Phoenix maçının ikinci çeyreğinde ön çapraz bağlarını kopardı ne yazık ki. Burada olduğu gibi orada da takımının lideri olan Augustus'un sakatlığı epey can sıktı tabii Minnesota'da. Orta sıra takımı olan Minnesota hiçbir dönem şampiyonluk iddiası taşımaz iken Augustus'un geçen seneki performansının ardından bu sezonun başlangıcında MVP seviyesindeki bu oyunu ile ümitlenmişlerdi ki, bu talihsiz sakatlık yaşandı. Sezonu kesin olarak kapattı Seimone. Tahmini olarak, 5-6 ay parkelerden uzak kalacağı söyleniyor.

Augustus, beraber geçirdiğimiz bir sezonun ardından artık hepimizin çok iyi bildiği gibi çok güçlü bir oyuncu. Onun bu güçlü fizik yapısı bu sakatlığı atlatmada ona avantaj sağlayacaktır. Bu senenin planları yapılırken Augustus'lu planlar yapıldığını söylemişti teknik ekibimiz(?), bu sakatlık sonrası umarım değişmez bu planlar. Çünkü bu sakatlığı atlatıp, WNBA sezonunu da pas geçmiş bir Augustus'u Euroleague'de izlemek hepimiz için keyifli olacaktır.

Sezon başında koyulan hedeflerin en büyüğünü gerçekleştirdik belki ama daha alınması gereken kupalar var. Ankara'da sezonun ilk kupasını kazanırken, takıma henüz katılmana karşın o sevincin, o samimiyetinin büyük anlamları vardı bizim için. Biz buradayız ve seni bekliyoruz.

1 yorum:

mischa dedi ki...

kafayı yicem gerçekten olacak şey değil. inşallah bir an önce iyileşir.