BIY AD

8 Haziran 2009 Pazartesi

Avrupa Basketbol Şampiyonası


Avrupa Basketbol Şampiyonası başladı fakat biz derslerle boğuştuğumuzdan yine gündemi geriden takip etmeye devam ediyoruz. Bu haftayı da atlatırsak eski güncelleme hızımıza yeniden dönebiliriz diye tahmin ediyorum.

A Milli Bayan takımımız C grubunda Rusya, Litvanya ve Sırbistan ile mücadele edicek bir üst tura çıkmak için. Yaşanan sakatlıklar sonrası epeyce eksiğimizin olması can sıkıcı tabii. Işıl Alben'in sakatlığı hepimizin malumu buna bir de Nihan Anaz'ın çenesinde yaşanan problem ve Nevriye Yılmaz 'ın belindeki sakatlık eklenince takımın guardı da epey düştü. Nihan'ın sakatlığı sonrası Yasemen Saylar'ın kadroya dahil edildiğini de ekleyeyim hemen.

İlk günkü rakibimiz son şampiyon Rusya idi ve maçın da ağır favorisi onlardı haliyle. Rusya'nın uzunlarına karşı direnç gösterebilmemiz pek de mümkün gözükmüyordu maç öncesinde. Ceyhun Yıldızoğlu da bunu düşünerek alan savunması tercihini kullandı mantıklı şekilde ama hücumda yaptığımız kolay top kayıpları sonrası çok basit sayılar yedik ve ilk çeyreği 29-16 yenik kapattık. 10 dakikada yenen 29 sayı savunmamız için pek de hoş bir istatistik değil tabii ama savunmadan ziyade hücumda yedik biz bu sayıları. Topu içeriye indirmeden oynamaya çalışınca çok da kızamıyorum takıma açıkçası. İç- dış dengesi sağlamadan dengeli bir hücum olması zor, ee içeride top indirebilecek oyuncumuz yok. Mecburen dış şuta yöneldik, potaya her yaklaştığımızda blok yiyince oyuncularımız iyice uzaklaştık. Serbest atış çizgisine gelmeden devre oldu neredeyse.

İkinci yarıda ön alan baskısını gerçekleştirdik sık sık. Ceyhun Hoca'dan beklediğimiz hareketler bunlar tabii. Sonuçta Rusya bizim rakibimiz değil kızların maçtan önce Ntvspor'a verdiği röportajlarda alt metin olarak söyledikleri şekilde. Bizim rakiplerimiz Litvanya ve Sırbistan.. Dün kendimizi test etmek için iyi bir rakiple maç yaptık diye düşünüp, yolumuza devam etmeliyiz.


Litvanya maçı başlamak üzere, yazıyı Bahar Çağlar ile kapatalım. 8 sayı 2 ribaund 2 asist ile oynadı dün, rakamlardan da öte sahada gösterdiği duruş çok önemliydi. Ceyhun Hoca ondan faydalanacaktır turnuva boyunca, görmesi gerekenler de bir an önce görürler umarım bütün sezon benchde unuttukları oyuncunun nasıl bir oyuncu olduğunu. Son bir tebrik de Yasemen'e gitsin, o da oldukça iyi oynadı dün, son anda takıma katılmasına karşın.

Hiç yorum yok: