BIY AD

20 Haziran 2009 Cumartesi

Avrupa Basketbol Şampiyonası

Avrupa Basketbol Şampiyonası'na ikinci gruplarda beşinci olarak veda ettikten sonra, yaşadığımız buruklukla turnuvayı takip etmeye devam ediyoruz.



Çeyrek finalin ilk maçında bizi eleyerek çeyrek finale çıkan Beyaz Rusya Slovakya ile karşılaştı. Hem Marina Kress'i hem de yeni transferimiz olduğu söylenen Leuchenka'yı bir kez daha, daha üst seviyedeki bir karşılaşmada izleme fırsatı bulduk böylece. Bizim maçta olduğu gibi dışarıdan yine çok yüzdeli başladı Belarus ve ilk yarıyı sürekli önde götürdü çift haneli farklarla. İkinci yarıda Zirkova eşliğinde iyi bir geri dönüş yaptı Slovakya, maçı uzatmaya taşıdılar fakat kazanan özellıkle uzatmada Troina'nın katkılarıyla Belarus oldu. Leuchanka 32 dakika sahada kalırken 3/9 ile 8 sayı üretti, 3'ü hücum olmak üzere 12 ribaundunun yanına 5 de asist ekleyerek oldukça iyi bir maç çıkardı. Kress ise 10 dakikada şut kaçırmadan 4 sayı 2 ribaund ile oynayıp, kenardan beklenen katkıyı sağlayan isimlerden biri oldu. Leuchanka'nın 5 asistine karşılık, Slovakya'nın takım halinde 4 asist yapmış olması zaten kazanan tarafı da belli ediyor skora bakmaksızın. Zirkova'nın 23 sayı 6 ribaundluk performansı yetmedi diye bağlayalım bu paragrafı ama 3/12 ile üçlük atınca, 23 sayının da kıymeti kalmıyor pek.



İkinci çeyrek final karşılaşması İtalya - İspanya arasında oynandı. İtalya'yı izlemiştik Milli takımımıza karşı. İspanya'ya rakip olmaları pek mümkün gözükmüyordu, ilk yarıda biraz direnç gösterseler de 9/34 iki sayılık yüzdeleri ile İspanya'ya karşı galibiyet almaları imkansızdı. İkinci yarıda kopardı İspanya maçı ve tam on oyuncusundan skor katkısı alarak kazandı karşılaşmayı.

Mehmet Keseratar'ın yönettiği Fransa - Yunanistan karşılaşmasında ise kazanan Fransa oldu. İlk çeyrek skoru 10-7, böylesine düşük skorlu bir maçta öne çıkan isim Fransa adına turnuva başından beri olduğu gibi Gruda oldu. 16 sayı 10 ribaundluk performansı ile ,ki 8/16 ile top kullandı pota altında, Fransa'yı yarı finalist yaptı Gruda.



Çeyrek finalin son karşılaşmasında ise Rusya ile Letonya karşılaştı. Rusya'nın durumu malum, Letonya iyi takım olma hüviyetinin yanına bir de ev sahibi avantajını ekleyince acaba dedik ama Rusya uzatmada kazanan taraf oldu yine. Salonu ilk kez böylesine dolu gördük bu karşılaşmada turnuva başından beri, Hammon'ın 1/6 ile üçlük kullandığı bir günde Rus takımı pek de iyi değilken ev sahibi avantajını kullanıp kazanabilirdi Letonya fakat ribaundlarda ezildiler Rus uzunlara karşı ve bu da onların kaderini çizdi bir anlamda. Stepanova 5/20 gibi tarif edilemez bir iki sayılık yüzdesi ile 16 sayı üretti, onu da atlamayalım.

Yarı final karşılaşmalarında ise Beyaz Rusya - Fransa, Rusya - İspanya eşleşmelerini izledik.


Belarus'un şuta dayalı oyun yapısına karşı Fransa'nın başta Gruda olmak üzere atletik uzunlarına dayalı hücum planı karşı karşıya geldi. Şutör takımlar can sıkıcıdır her zaman, gününde olduklarında yenemeyecekleri takım yoktur. Fakat bugün onlardan biri değildi, dışardan 4/20 ile hücum eden Belarus, Fransa bundan bir fazla isabeti yalnızca 11 denemede sağlayınca bu kozunu kaybetmiş oldu. Bunun haricinde onları galibiyete taşıyabilecek daha etkili bir kozları yok. Gruda pota altından 4/13 ile verimli hücum edemezken yine de kazanmayı başardı Fransa. Leuchenka 14 sayı- 9 ribaund ile tamamladı maçı diyerek, onun hakkındaki infolara devam edelim ufak ufak.


Mehmet Keseratar'ın da içerisinde yer aldığı hakem triosunun yönettiği diğer yarı finalde karşılaşmasında ise Rusya yine rahat bir galibiyet alarak finale çıkmayı başardı. İspanya ilk yarıda hep arkadan ufak ufak takip eden tarafdı fakat Rusya'nın maçı kazanıcaz havası hiç bozulmadı ilk yarıda. Son çeyreğe ise 10-0 başlayıp İspanya'nın direncini tamamen kırdılar. 31 dakikada 6/9 ikilik, 4/5 üçlük isabeti ile 28 sayı üretip bunların yanına 3 ribaund 2 asist ekleyen Hammon da gözlerimizin pasını sildi bu karşılaşmada. Fransa'ya da inceden mesajı gönderdi aslında.

Final yarın 20.15'de, onun öncesinde de üçüncülük maçı var. Cumartesi akşamını evde geçirmek isteyenler için güzel iki karşılaşma olucak diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok: