BIY AD

8 Haziran 2009 Pazartesi

Nevlin Dur Dedi


Bugün turnuvanın ikinci gününde, Sırbistan karşısından galibiyet ile ayrılan Litvanya ile oynadık.. Zorlansak da Nevlin'in büyük gayreti ile maçı kazanmayı başardık.

Dün Rusya karşısına amaçsız ve umutsuz çıkan takımımızın bugün bu ayağa kalkışı yapabilmesi alkışı hak ediyor. Başta Nevlin olmak üzere bütün oyuncularımızı tebrik edip maç analizine geçelim.

Tuğba'nın 3'lüğü ile iyi başladığımız ilk çeyreğin 4. dakikasında Yasemin'in sayıları ile 14-2'yi gördük tabelada, baskılı savunmamız ve kazanma zorunluluğumuz ile çeyrek sonuna kadar farkı korumayı başardık ve ilk çeyreği 25-13 önde kapattık. Bu çeyrekte ön alanda yaptığımız baskılı savunma ile Litvanya'yı top kayıplarına sürüklememiz bu skorun ortaya çıkmasını sağladı.

İkinci çeyrekte de ilk sayılarımızı yine Tuğba'nın 3'lüğü ile bulduk. Fakat ilk çeyrekteki gibi devamı gelmedi ne yazık ki, Tuğba'nın bu sayısı hariç 5 dakika boyunca başka sayı yazdıramadık hanemize. 16-3'lük bir seri yedik ve 28-29 geriye düştük. Bu dönemde bir çok sefer potayı göremeden, top kayıpları ile geri döndük. Seriye son veren Bahar'ın basketi oldu, sonrasında çeyrek sonuna kadar bütün sayılarımızı faul atışlarıyla bulduk. Çeyrek sonunda da rakibin Stakneviciene ile bulduğu 5 sayılık seriye yanıt veremeyince ilk yarıyı 36-40 geride kapattık.

İkinci çeyrekte yakalandığımız tipik Türk hastalığından sonra ben ikinci yarıyı korkarak bekliyordum. Yüksek farktan sonra geriye düşünce ayağa kalkmamız zorlaşıyordu ama ikinci yarıya istekli başladık özellikle savunmada. Şaziye de pek görmediğimiz bir şekilde savunmaya can siperhane yardımcı olunca Tuğba ve Birsel ile birlikte rakibi bir çok kez hataya zorladık. Hücumda da Birsel liderliğinde daha etkili bir periyot geçirdik, çeyreğin hemen başında 7'ye çıkan farkı bir sayıya indirip 50-51 ile tamamladık.

Final çeyreği karşılıklı iki 3'lük ile başladı. Litvanya tarafında Stakneviciene, bizde ise Nevlin, yani maçın iki yıldızı peş peşe attılar üçlükleri. Bu maç sonunda Nevlin'in kazanacağı düellonun ilk rauntlarından biriydi. Birsel - Nevlin yapımı bir çok sayı bulduk son dönemde, Stakneviciene hariç rakibimizi durdurmayı da başarınca, maçın bitimine 1.30 dakika kala Şaziye'nin üçlüğü ile -Şaziye kritik anlarda attığı 2 üçlükle gözlerimizi yaşarttı bu maç- 65-64 öne geçtik . Son bir dakikaya girilirkende Nevlin'in 2 serbest atışı ile farkı 3'e çektik. Sauliute attığı sayıyla farkı bire indirse de cevap yine Nevlin'den geldi. Nevlin asıl şovu savunmada yaptı bunun sonrasında, maç boyunca hiç durduramadığımız Stakneviciene'yi 20 saniye içinde iki kere bloklayarak maçı kazanmamızda büyük rol oynadı. Zorlansak da maç sonunda 69-66 ile 2. günde ilk galibiyetimizi aldık.

Nevlin 18 sayı, 10 ribaund ile double-double yaparken takımımız adına maçın en skorer ismi oldu. Birsel de 11 sayı, 9 asist ile double-double'nin kıyısından döndü. Şaziye 12, Tuğba 10, Yasemin ve Bahar 8'er sayı ile katkı yaptılar takımımıza. Rakipte ise pota altı oyuncuları çok başarılı performanslar gösterdi. Forvet Stakneviciene 30 sayı, 10 ribaund, pivot Ciudariene de 16 sayı, 8 ribaund ile tamamladı maçı. Sanırım Stakneviciene, pota altı zafiyeti olan takımımızın tüm taraftarlarınca hafızalara yazılmıştır.

Maç boyunca en kötü yanımız, çekemediğimiz savunma ribaundları ile rakibe verdiğimiz 2. (hatta 3.) şanslar ve kolay top kayıplarımız oldu. Bir ara Litvanya yarı sahamıza kamp kurdu defalarca hücum etti, tek potaya döndü iş. Eksik oyuncularımızın yokluğunda, bu sorunu aşabilirsek, gerçekten başarılı bir yerde tamamlayabiliriz şampiyonayı.

3. maç yarın 13.30'da Sırbistan ile. Maç yine NTV Spor ekranlarından naklen yayınlanacak. Yine bir galibiyet yazmak dileğimizle, yarını bekliyoruz artık.

Not: Rusya maçındaki Yasemen ile 2 maçtır başarılı performans gösteren Bahar gibi genç oyuncularımıza şampiyona sonunda ayrıca bir şeyler yazarız artık, çok mutlu ediyor performansları bizi.

Hiç yorum yok: