BIY AD

7 Ağustos 2009 Cuma

Samsun'dan Haberler


Geçen sezonun flaş takımı Samsun Basket sezon içinde yaşanan maddi sıkıntılar sonrası ligden çekilmeyi dahi düşünmüştü bir ara hatırlayacağınız üzere. Başkan Hüseyin Tahinci'nin istifa edip seçime gitmesi ve yeniden seçilmesi ile başlayan yeni süreçte ise lige devam etme kararı almışlardı. Şurada yazmıştık Samsun'da yaşananları, o günden bu yana neler olmuş bir bakalım.

İlk olarak geçtiğimiz sezonu İstanbul Üniversitesi takımı ile ikinci ligde geçiren 1986 doğumlu genç guard Hande Kayalar ile anlaştılar. Geçen sezon 19 maçta oynayan Hande 6,4 sayı, 1,6 ribaund ve 1,8 asist ortalamalarıyla tamamladı sezonu, takımın birinci lige çıkmasında pay sahibi isimlerden biri. Altyapılardan bildiğimiz bir isim Hande, 2. lig tecrübesinin ardından bu sezon biraz da mecburiyetten gençleşen Samsun takımında bulduğu dakikalarda iyi işler yapacaktır.

Samsun takımının ikinci transferi tanıdık bir isim oldu. Eski kaptanlarımızdan deneyimli forvet Tuğçe Canbaz ile anlaştılar. Geçen sezonu Bahçeşehir Burhaniye'de geçirmişti Tuğçe, 5 sayı 4 ribaund 1,2 asist ortalamarı ile. Sahada vereceği katkıların yanı sıra genç oyunculara tecrübesi ile de ablalık yapacaktır.

Bir diğer yerli transfer de İlsu Darıcıoğlu oldu, böylece 1 numarayı Türk oyunculara emanet etti Cantuğ Keskindemir. İlsu ve back-up'ı Hande ligimiz için yeterli bir ikili. 1983 doğumlu İlsu, ligimizin gezginlerinden. Geçtiğimiz sezonu Tarsus Belediye takımında 6.1 sayı, 2.5 ribaund ve 3.3 asist ortalamalarıyla tamamladı, tüm maçlarda oynadığını da eklersek eğer bu rakamlar daha da anlamlanmış olur şüphesiz. Takımı oynatmayı seven bir guard İlsu, şutu çok istikrarlı olmasa da yanındaki oyuncuları oyunun içine sokmayı becerebilmesi önemli bir artı.

Bu transferlerin ardından yapılan Gülşah Akkaya hamlesi şüphesiz Samsun adına sezonun en önemli yerli transferi. Hem Türkiye'de hem Avrupa'da hem de Amerika'da sayı kraliçelikleri yaşamış, sayı potansiyelini kanıtlamış ve bunu yüzdeli şut kullarak başarmış bir isim Gülşah. Gerektiğinde 1 numaraya kayabilmesi ve oyun kurabilmesi Eurocup'da mücadele edicek Samsun takıma avantaj sağlayacaktır. Oyunun sıkıştığı anlarda başvurulacak ilk isim olucak tabii tecrübe faktörü öne çıkıyor burada. Onun sahadaki varlığı önemli olucak bu sene Samsun için, gösterdiği performans da sezon içinde Samsun Basketbol'un ligdeki konumunda belirleyici olucak.

Bu 4 yerli oyuncunun ardından yabancı transferine yöneldi Samsun Basket. Aslında sezon bitimindeki açıklamalardan sonra lige devam edilmeyeceğini, edilse dahi yerli ve genç oyuncularla bunun yapılacağını düşünmüştüm ama pek düşündüğüm gibi olmadı. Dışarıya yapılan yerli takviyelerinden sonra boyalı bölgeye bir transfer gerekiyordu. Burası için de aşina olduğumuz bir isim, Vera Atanasova Perostiyska ile anlaşılmış. Daha önce ligimizde iki sezon oynamış olması uyum sorununun kolay aşılabileceğini gösteriyor, tercih edilme sebeplerinden biri bu olsa gerek. Geçen sezonu ülkesinin liginde tamamlayan milli oyuncu 19.6 sayı,10.6 ribaund gibi oldukça iyi rakamlar yakalamış. Tabii ligin ve takımının durumunu bilmeden yapıyorum bu yorumu, o yüzden biraz sığ kalıyor. Ama pota altına gereken takviye yapılmış duruyor şu an için kağıt üstünde.

Son olarak ise yine tanıdık bir isim ile anlaştı Samsun Basket. Eski oyuncularımızdan Saynur Tozlu yeni sezonda Samsun takımında forma giyecek. Altyapılardan ödüllerle gelen ve beklentiler olan bir isimdi Saynur fakat bizde gereken patlamayı bir türlü gösteremedi. Geçtğimiz sezonu Tarsus Belediye'de geçirdi, tam olarak forma şansı bulduğunu ve kendini gösterecek fırsatın sunulduğunu söylemek zor. Ligin ikinci yarısında disiplinsiz davranışları nedeniyle kadrodışı bırakıldığı haberlerini okumuştuk
Tuğçe İnöntepe ile birlikte. Kenardan gelip 10 dakika civarında süre alacak bir transfer Saynur, fiyat/performans parametresi açısından bakacak olursak da çok yüksek rakamlar almayacağı için iyi bir transfer diyebiliriz. Umarım Tarsus'da alamadığı dakikaları Samsun takımında alır ve altyapıdan beri beklenen patlamayı gerçekleştirebilir.

Gelenlerden bahsetmişken bir de gidenlere bakalım. Geçen seneki çıkışta büyük pay sahibi isimlerden biri olan Burcu Uzun Botaş ile anlaştı. Geçen yılki takımın başına buyruk guardı
Julie McBride için çok fazla dedikodu çıksa da henüz bir takımla anlaştığını duymadım, bir ara özellikle Galatasaray ile ismi çok anılmıştı, Türk statüsüne geçeceği söylentisi ile. Yine takımın skor ve ribaund yükünü çeken ve başarının ana karakterlerinden biri olan Erlana Larkins Mersin BŞB ile anlaştı., Ceyhun Yıldızoğlu iyi bir hamle yaptı. Ligimizi tanımanın da vermiş olduğu motivasyon ile bir adım daha ileriye götürebilir oyununu Larkins. Samsun'dan Mersin'e geçen bir diğer isim ise Nihan Anaz oldu.

Şimdilik Samsun'dan haberler bu kadar, bunu bir yazı dizisi haline getirip sezon öncesi takımlardaki gelişmeleri yazmayı planlıyorum. Sıradaki takımımız da Avrupa Kupaları'na katılmama kararı alan Ceyhun Yıldızoğlu'nun Mersin'i olsun.

4 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Larkins aslında İsrail'den bir takımla anlaşmıştı ama Mersin'e gitmiş. Takımda tutsalardı iyiydi onu. Ruhunu sahaya yansıtabilen yegane isimlerden. Bu transferden SBK bonservis alacak. Çünkü anlaşmasında öyle bir madde vardı. SBK'yı yakından takip edip destekliyorum çünkü Samsun'luyum. Yaşar Doğu'da ki o ruh yeniden sağlanırsa başarı kaçınılmaz. Daha da transferler yapılacak emin olun ki SBK geçen sezonki gibi geliyor.

Selim Ugur dedi ki...

Samsun'daki barut kac atimlik bilinmez, bu sene yine yatirim yaptilar ama seneye ne olacak belli degil. Bakarsiniz devam ederler, veya bir bakarsiniz subeyi kapatirlar ki ben devam etmelerini bayan basketbolu acisindan cok isterim, sonucta seyircisi olan bir takim ve Samsun'daki maclara sehir olarak kenetleniyorlar.

Bu arada Mc Bride keske bize gelse idi, Fenerden oyuncu alacagimiza keske o gelse idi, Turk statusu bile onemli degildi bana gore. Samsun'da Larkins ile birlikte iki tane ust duzey oyuncudan birisiydi, Isil'in sakatliginda point guard olarak ilac gibi gelirdi..

Burak Eren dedi ki...

SBK bu sezon sağlam sponsor buldu. Avrupa'da da bu sayede oynayacaklar.

serkan dedi ki...

samsun 3 yabancı ile daha ön anlaşma yapmıış durumda, ileride açıklanacak,,,bu senede ses getirecek emin olun...