BIY AD

5 Nisan 2010 Pazartesi

Galatasaray: 65 - Mersin BŞB: 61

Bugün Abdi İpekçi Spor Salonunda yaşadığımız güzel basketbol gününün ikinci maçıydı Galatasaray-Mersin Bşb bayan basketbol maçı.

İki takımın da sayı bulmakta zorlanarak başladığı maçın kilidini kıran oyuncu Bahar Çağlar oldu attığı 5 sayıyla bu bölümde. 5-0'lık skorun ardından toparlanan Mersin, Barbara ve Latta ile öne geçse de Katie'nin etkili oyunu 20-12 önde kapatmamızı sağladı ilk periyodu. İkinci çeyreğe kaptan Yasemin'in üst üste 6 sayısıyla başlayan takımımız farkı bir ara 15 sayıya çıkarsa da toparlanan Mersin farkı indirdi ve ilk yarı 37-27 Galatasaray üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıya Katie ve Catchings'in etkili oyunu ile başlayan Galatasaray bu periyotta farkı 17 sayıya kadar çıkardı. Daha sonra sağ dip çizgiden bulduğu üst üste 2 üçlükle toparlanan Mersin, farkı indirse de 3. periyod 11 sayı farkla Galatasaray üstünlüğü ile sona erdi. Son periyotta Mersin B.B. Lette'nin etkili oyunuyla farkı 3'e kadar indirdi. Maç Galatasaray için zora girmek üzereydi ki Esra'nın kritik üçlüğü ile nefes alan Sultanlar maçı 65-61 kazanmasını bildi.

Maçtan akılda kalanlar Catchings'in double-double'ı , Sophie'nin yokluğunda fırsat bulan Bahar'ın etkili oyunu ve Katie ile maçın en skorer oyunculuğunu paylaşmasıydı. Sene başından beri yazdığımız gibi Bahar'ın şans buldukça oyununu çok daha ileri götüreceğini düşünüyorum.

Bu arada Sophie'nin 2 hafta antrenman yapamayacağı ve bu sürenin daha da uzayabileceği haberi canımızı sıkan tek nokta oldu bugün. Onun yokluğunda olası şampiyonluk şansımızın ne kadar azalacağı aşikar, umarım korkulan olmaz ve kritik haftalarda kendisi takımdaki yerini alır.

Hiç yorum yok: