BIY AD

29 Nisan 2010 Perşembe

Play-Off'a Büyüteç #4

Fenerbahçe - Botaş (1-0):

Yarı finalin diğer ayağı bugün Caferağa'da başlıyor. Terazinin ağır basan tarafında şu ana kadar oynadığı tüm maçları kazanan Fenerbahçe, karşısında tüm denklerini geçip şu anda hedef noktası, yarı finalde bulunan Botaş.

Play-offlar başladığından beri Fenerbahçe'nin rotasyonu derin tuttuğunu görüyoruz. İçerideki Ceyhan maçında Nevriye ile Penny Taylor benchte başlamışlardı, Adana'daki ikinci maçta da Nicole Powell tribüne çıkmıştı. Eğer rotasyon sırayla ilerleyecek ve her maç başka bir yabancı tribüne çıkacaksa sıra uzunlara gelmiş gibi gözüküyor, Penny'i pas geçiyorum bu sırada tabii ki. Bu seride Fenerbahçe uzunlarından birini (Sutton-Brown veya Hoffman) tribüne çıkarırsa, Botaş'ın en büyük şansı bu olur gibi gözüküyor şimdilik. Tabii bu durum gerçekleşse bile Fenerbahçe'nin birçok silahı daha var, yine bir şekilde durumun içinden çıkmaları muhtemel.

İki takımın normal sezonda karşı karşıya geldikleri maçlarda 113-95 ve 73-86 ile Fenerbahçe üstünlüğü oluşmuştu. Seri, bu galibiyetlerin sarı lacivertlilere getirdiği avantaj ile 1-0 başlayacak, Fenerbahçe'nin göz göre göre hataları ve büyük sürprizler bizi beklemiyorsa, yine sıfıra karşı Fener'in üstünlüğü ile de sonuçlanır gibi gözüküyor. Ceyhan Belediyesi, Fenerbahçe'yi Caferağa'da uzunlarının içeriyi iyi işlemesi ve etkili savunmasıyla bir çeyrek sıkıştırmıştı. Botaş bu konularda Ceyhan'dan iki gömlek ileride olsa da bunun seriye etkisinin; bize güzel maçlar izleme şansı tanımasından öteye gideceğini pek sanmıyorum.

29 Nisan Perşembe
18.30 Fenerbahçe-Botaş
2 Mayıs Pazar
Botaş-Fenerbahçe
4 Mayıs Salı
(Gerekirse) Botaş-Fenerbahçe
7 Mayıs 2010
(Gerekirse) Fenerbahçe-Botaş

Seri Tahmini: 3-0 Fenerbahçe

Hiç yorum yok: