BIY AD

2 Nisan 2010 Cuma

Kupa Yunanistan'a Doğru Yola Çıktı

1 Nisan Eurocup'ta finalin ilk ayağının günüydü. Rusya'da Nadezhda, Sony Athinaikos ile karşı karşıya geldi. Yunan temsilcisi deplasmandan 57-65 galibiyet ile ayrılıp evinde oynayacağı maç öncesi çok çok büyük bir avantaj kazandı.

Nadezhda ikinci çeyreğin ilk basketi ile 20-18 öne geçmesinin ardından bir daha skor üstünlüğü yakalayamadı maç boyunca, Athinaikos ise devre sonlarına doğru farkı yediye kadar taşıdıktan sonra özellikle 3. çeyrekte farkı daha da açıp maçı garantiye aldı. İlk yarı sonunda iki takımın da yıldızları çok sessizlerdi. Ev sahibinden Mosch 2, Yunan temsilcisinden Wiggins 3 sayıda kalmışlardı. Maç sonunda da Wiggins çift hanelere ulaşamazken, Mosch 12 sayı ile tamamladı mücadeleyi.

Sony Athinaikos adına Wiggins'in 9 sayıda kaldığı ve takım halinde 6 asiste karşı 10 top kaybı yaptıkları, 9 kere bloklandıkları, 3/19 üçlük performansı ile oynadıkları final ilk ayağını 8 sayı farkla kazanmak büyük şans.

8 Nisan'da Atina'da son maç son adım var, ev sahibi 7 sayı farkla yenilse bile kupaya uzanacak. O yenilgi bile küçük bir ihtimal artık, kupa komşuya gidecek büyük bir ihtimal ile renkleri de sarı-kırmızı olan komşuya. Akdeniz takımlarının ve sarı-kırmızının Eurocup saltanatı devam edecek mi, haftaya perşembe göreceğiz...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Adı sanı olmayan bir yunan takımının dahi alabileceği bir kupa haline geldi eurocup... Çok eskilerden Sporting takımı vardı yunanlıların başarısız olsada adı duyulurdu onun dışında avrupanın zayıf ülkelerinden olmaktan kaçamadılar.. Görüldü ki 2-3 iyi takviyeyle biraz vasat üstü oyuncularla bile bir takımı euro cup sahibi yapabilirsiniz.. Diğer Türk takımlarına duyurulur ...