BIY AD

9 Nisan 2010 Cuma

Klasik || Spartak Moskova:87 - UMMC Ekaterinburg: 79

Son çeyreğin son dakikalarına kadar hatasız oynayan Ekaterinburg, takımın en tecrübelilerinden Wauters'in peş peşe iki hatasıyla çözüldü.

Diana Taurasi, 3 çeyrek takımını şutlarıyla taşıdıktan sonra, 4. çeyrekte de savunmayı asistleri ile delerek yine tek başına maç aldı diyebiliriz. Maçın son anlarına yaklaşırken Diana'nın bacağına giren kramp, Spartak hücumlarını kangren eder mi derken, Wauters'in önce beraberliği getirecek kolay pota altı şansını potadan blok yiyerek geri çevirmesi, sonrasında da kendi potasının altında Fowles'a basket sonrası yaptığı sportmenlik dışı faul maçın kırılmasına neden oldu.

Gerçekten çok zevkli bir maç oldu diyebiliriz. Candace Parker, Sue Bird, Diana Taurasi, Cappie Pondexter gibi dünya yıldızlarını aynı sahada görebilmek ve bunun all-star havasında değilde derbi sertliğinde olması ancak iki Rus takımının karşılaşmasında olabilirdi. Cappie ile Sue Bird beklenti altında kaldılar bu maçta. Parker (18 sayı - 6 ribaund) için iyi bir maç çıkardı diyebiliriz ama Taurasi için ne denir bilemiyorum. Bir nevi final olan bu maçta 37 sayı - 12 ribaund - 6 asist ile oynadı. Durdurulamaz üçlükler, benim takımımı kimse yenemez diye haykırıyordu adeta. İstediğini de aldı Taurasi.

Hiç yorum yok: