BIY AD

25 Nisan 2010 Pazar

Kayseri Direniyor

Panküp Kayseri - Botaş serisi için tahmin yapan Aras, serinin 3-1 Botaş üstünlüğü ile biteceği düşüncesinde olduğunu yazmıştı. Aslında ortak fikrimizdi bu. Adana'da 2-0'a gelecek turun ardından Kayseri'de durumun 2-1'e evrileceğini tahmin ediyorduk. Bu tahminin ana fikri de Vickie Johnson ve Tangela Smith ikilisinin varlığı idi. Bu ikilinin 40 sayı 13 asist 11 ribaundlık oyununa karşın maçın kahramanı 35 sayısı ile Julie McBirde oldu. Kayseri'de en dominant performansını en gerekli yerde ortaya çıkartan oyuncu maçı 33 sayı 8 asist 6 ribaund ile triple double kıyısında tamamladı. 17/18 serbest atış performansı ise sezonun en yüksek rakamıdır, kişisel bazda. Rakamları çıkartıp tek tek bakmadım ama 18 rakamını göremeden maçı tamamlayan pek çok maç hatırladığıma göre, yanılma ihtimalim düşük. McBride'a destek veren bir diğer isim ise takımın ablalarından Bengü Arseven oldu. O da tıpkı McBride gibi sezon rekorunu kırarak 21 sayıya ulaştı bugün.

Bu dominant performanslara karşın Botaş'ın maçı uzatmada yalnızca iki sayı ile kaybetmesi de elbette Adana cephesinde de bazı ekstra performansları beraberinde getirdi. Epiphanny Prince'in 35 sayısı, Paris'in 31 sayı 19 ribaundu bu anlamda öne çıkan rakamlar. Maçın henüz ilk beş dakikasında ilk maçın yıldızlarından Esra Ural, tamamı Paris'i durdurmak amaçlı üç faul yaparak kenara gelince maçın iyiden iyiye Botaş'a döndüğünü düşünmeye başlamıştım. Boyalı bölgede Paris'i tutabilecek bir uzunu kalmamıştı Kayseri'nin. Ki 8'i hücum olmak üzere tek başına 19 ribaund çeken Paris'e karşılık Kayseri'nin takım halinde 24 ribaundu var. Total olarak da 36-24'lük bir üstünlük söz konusu Botaş lehine. 14 hücum ribaundu var, 14 fazladan hücum hakkı. Bu üstünlüğe karşın Adana temsilcisine maçı kaybettiren etken ise iki şutörü Burcu Uzun ve Gülşah Gümüşay'ın dışardan 3/15 ile berbat bir yüzde tutturmaları oldu.

Seri öncesinde Pringle'in sakatlığı nedeniyle oldukça umutsuz konuşan ve genç oyuncularımıza tecrübe kazandırmak hedefindeyiz diyen koç Ayhan Avcı, üç yabancısını 45 dakika sahada tutarak seride durumu 2-1'e getirmiş oldu böylece. Serinin üçüncü maçı pazartesi günü yine Kayseri'de. Bugünkü maçın ardından Kayseri cephesinde yorgunluk olacaktır illa ki, dar bir rotasyonla mücadele ediyorlar çünkü. Ama serinin iki maçında da keyifli, adrenalinli maçlara şahit olduk. Üçüncü maç için ibre Botaş tarafına yakın olsa da Kayseri seriyi yeniden Adana'ya da taşıyabilir gibi. Seri öncesindeki tahminimiz halen geçerli ama Kayseri'yi beklediğimden daha iyi buldum, onu söylemeliyim.

Sezonun geri kalan kısmında görmediğimiz kadar skorlu ve heyecanlı bu maçın uzatma periyodunda bitime dört saniye kala yaşanan bir pozisyonun ardından Burcu Uzun teknik faul alırken, Panküp Kayseri'den Bengü Arseven diskalifiye edildi. Zaten dar olan rotasyon iyice daralacak pazartesi günü O'nun yokluğunda. Bu da demek oluyor ki zor bir maç daha bekliyor koç Ayhan Avcı'yı.

Hiç yorum yok: