BIY AD

11 Nisan 2010 Pazar

Sultanlar Tarsus'u Ateşe Attı

Dün maçın büyük bölümünü kaçırdığımdan, tümünü izlemeden bir şey yazmak istemedim. Ev sahibi baskısının çok olduğunu söyleyemesek de dolu tribünler önünde oynanan bir mücadele olmuş öncelikle.

Galatasaray maça Nilay-Tamika-Bahar-Yasemin-Yelena beşiyle başladı. İlk çeyrekte dikkatimi çeken ilk şey Bahar'ın savunması oldu. Her topa elini sokarak, Tarsus'u maçın başında skor üretiminde gayet zorladı. Yine Bahar ve Yasemin'in hücumdaki üretimleri ile Galatasaray'ın 6-0'lık üstünlüğü ele geçirmesinin ardından, January ve Kübra'nın sayılar ile farkı kapadı ev sahibi. İki takımın da iyi pota altı savunmacılarının olması dış hücumlara sürükledi maçı. İlk çeyrekte January ve Kübra'ya karşı Esra-Tuğba-Nilay 3'lük yarışmasına girdi adeta.

İkinci çeyrekte Tarsus'u ayakta tutan en büyük etken Kübra'ydı. Oyun kuruculuk pozisyonunu zaman zaman January'den devralıp, hem penetreler hem de dış şutlarla Galatasaray'ın maç boyunca en çok canını yakan oyuncu oldu. Tarsus'un Lennox'dan yoksun çıktıktığı bu maçta skor tamamen üç oyuncunun eline bakıyordu zaten. January, Kübra ve Black özellikle ilk yarı boyunca ellerinden geleni yapsalar da maçı alıp götürmek için yeterli olmadı tabi. Zaten Galatasaray gibi savunma konsantrasyonu yüksek bir takıma karşı, belirli üç kişiyle maç kazanmak çok zor. İlk yarının sonlarına doğru Tuğba'nın peş peşe 4 sayısıyla Galatasaray soyunma odasına 28-31 ile 3 sayı önde gitmesini bildi.

İkinci yarı Tarsus adına Gökçe'nin sayısıyla açılsa da ev sahibi ekip kalan dakikalarda sayı üretiminde sıkıntı yaşadı. İlk yarı boyunca hiç süre almayan Katie Douglas'ın skoru üstlenmesi ile Galatasaray farkı çift hanelere taşıdı ve sonrasında da Nilay'ın üçlüğü ile farkı 14'e kadar çıkarttı. Black pota altında iyi savunma yapsa da yalnız kaldığını söylemek lazım, bir kişilik savunma performansı yeterli olmadı yani. Çeyreğin sonunda, devrenin ilk basketini de bulan Gökçe'nin son saniye üçlüğü ile farkı 9'a indirdi Tarsus. Skor üretimi 3 kişinin eline baktı demiştik Tarsus için, Gökçe Doğan'ın tamamı 3. çeyrekte 5 sayı atmasının dışında, maç boyunca bir de Marina Kress serbest atışlarla 2 sayı üretti. Yani Kübra-January-Black üçlüsüne takımın geri kalanından 7 sayılık katkı gelebildi.

Son çeyrek Douglas'ın Gökçe'ye cevabı ile başladı. Fark tekrar 12'ye çıktıktan sonra Galatasaray, rakibine farkı 8'in altına indirme fırsatı vermedi maç sonuna kadar. 40 dakika bittiğinde de İstanbul'a 51-62 ile eve mutlu döndü Sarayın Sultanları.

Tarsus için maçın önemi daha fazlaydı, eğer kazansalar playoff çeyrek finalinde Mersin veya Galatasaray ikilisinden kaçmak için önemli bir adım olacaktı ama Lennox'un yokluğunda ekibimiz karşısında kolay düştüler. Kübra'nın oyunu onlar için belki moral olmuştur, biz de bir kez daha çizdik Kübra Siyahdemir isminin altını. Galatasaray içinse Bahar Çağlar her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Son iki maçtaki oyunu gerçekten çok iyi, inşallah gelişimine ve parkedeki mücadelesine bu hızla devam eder Bahar. Oyunculardan bahsederken Tamika Catchings'i de anmadan geçmeyelim, 17 sayı ile maçın en skorer iki isminden biri oldu. Sayı üretimini bir yana bırakırsak, her rakip hücumunda benim gözlerim ona kitleniyor. Gerçekten sahaya bir emek koyuyor, bir "libero" gibi arkadaşlarının kaçırdığı her isim karşısında Tamika'yı buluyor. Normal sezonun son maçına gelirken artık ısınma bölümünü bitirdiğini söyleyebiliriz.

TARSUS BELEDİYE (51): Oya Salter (1 ribaund), Sanem Gamze Zeren (1 ribaund), Briann Jolie January 12 (2 ribaund- 3 asist), Kübra İmren Siyahdemir 17 (10 ribaund), Chantel Lamour Black 15 (13 ribaund-1 asist), Seda Erdoğan (1 ribaund), Gökçe Doğan 5 (5 ribaund- 3 asist), Marina Kress 2 (5 ribaund-1 asist)

GALATASARAY (62): Emine Tuğba Palazoğlu 10 (2 ribaund-2 asist), Ivana Vecerova 3, Yasemen Saylar (2 ribaund), Nilay Yiğit 6 (2 ribaund-5 asist), Bahar çağlar 8 (3 ribaund), Yelena Leuchanka 6 (7 ribaund-3 asist), Yasemin Horasan 2 (1 ribaund-1 asist), Kaithryn Elizabeth Douglas 7 (2 ribaund), Tamika Devonne Catchings 17 (7 ribaund-2 asist), Esra Şencebe 3 (1 ribaund)

Hiç yorum yok: