BIY AD

14 Nisan 2010 Çarşamba

Kayseri'de Neler Oldu

21. haftanın en kritik kritik maçı demiştik Kayseri Panküp Şekerspor - Botaş maçı için, ne yazık ki izleyemediğimiz için atladığımız çirkin bir olay yaşanmış.

Basketfaul sitesinin haberine göre özetle; Maç içinde Panküp benchine iki teknik faul çalan hakem Alper Köselerli, maç sonunda koç Ayhan Avcı'nın söylemleri sonrasında elini çekerek koçun elini sıkmamış ve sonrasında ortalık baya bir karışmış. Kayseri yöneticilerinin tuttuğu çeteleye göre Köselerli daha önce de takımlarının canını yakmış ve istenmeyen hakem konumundaymış Kayseri sınırlarında. Siteden okursanız listeyi görürsünüz zaten.

Hakem heyeti soyunma odasına giderken bir taraftar tarafından maçın baş hakemi Alper Köselerli'nin darp edilmesi çok çirkin, sebep ne olursa olsun. Saldırganın üzerinde silah olduğu da iddia ediliyor. Aklıselim Kayseri taraftarı rakip Botaş'ı alkışlarken, Panküp şirketinin yönetim kurulu başkanı Vedat Ali Özışık, kulüp başkanı Ahmet Öztürk, eski yöneticiler ve Ayhan Avcı'nın hakem ile parke üzerinde küfürleşmeler ve hatta Köselerli'nin iddiasına göre fiziki müdahaleler yaşaması da en az taraftarın yaptığı fiziki darp kadar çirkin.

Başkan Ahmet Öztürk de yaptığı açıklama ile olayları kendi cephesinden yorumlamış. Tamamını okumak isteyenler için link. Biz özetle yazalım yine; Hakemin yıllar önce yönettiği bir maçta da benchlerini, oyuncularını ve taraftarlarını alaycı tavırlarla tahrik etmesinden sonra federasyona bu hakemin maçlarına atanmamasını rica etmişler. Bu sene Kayseri'nin 3 maçına hakem Alper Köseliler'in atanmasının ardından bir kez daha aynı ricada bulunmalarına rağmen aynı hakemin atanmasını anlayamadıklarını söylüyorlar. Olaylara gelince fitili ateşleyenin, hakemin oyuncularla alay etmesi ve Ayhan Avcı'nın elini sıkmaması olduğunu. Sonrasında da hakemin yöneticilere hakaretine rağmen herhangi bir fiziki müdahale olmayıp, hakemin kendini haklı duruma çıkarmak için bunu iddia ettiğini söylüyor başkan.

Ben açıkçası, bir kulübün federasyonda hakem seçme hakkına sahip olduğunu bilmiyordum. Federasyon da bu kuraldan habersiz olmalı ki Kayseri yönetiminin isteğine riayet etmeyince ateşin altı körüklenmiş. İroni bir yana, olaylar tamamen Panküp'ün dediği gibi gelişse de insanlara örnek olması gereken yöneticilerin salonlarda hakem kovalamaya hiçbir şekilde hakkı yok. Asıl yapmaları gereken sadece hakemlerin değil o salona gelen her bireyin konforunu ve güvenliğini sağlamaktır.

Bakalım federasyondan ne gibi yaptırım gelecek, olay çok vahim "umursanmayan" TBBL'de oldu diye üstü kapatılmaz inşallah.

Hiç yorum yok: