BIY AD

11 Haziran 2009 Perşembe

Türkiye 65 - Sırbistan 55 || Riga'ya Yolculuk Var


Gruptaki son maçımızda Sırbistan'ı 65-55 ile rahat geçerek bir üst tura çıkmayı başardık. Bu grupta yapabileceğimizin en iyisi buydu, Rusya'yı ayrı bir kategoriye koyarsak eğer 3 maçta alınan 2 galibiyet oldukça iyi bir sonuç.

Sırbistan maçına oldukça iyi başlayıp, ilk çeyrekte farkı 14'e kadar çıkarmamıza rağmen ikinci çeyrekte bocaladık ve rakip oradan gelip öne geçmeyi başardı. İkinci yarı ise özellikle Şaziye'nin yüzdeli hücumu ile maçı koparmayı başardık, bu Şaziye'nin Galatasaray'da yarım sezon izlediğimiz Şaziye olduğunu iddia eden yoktur sanırım. Şut yüzdesi üzerinden konuşmuyorum kesinlikle, şutlar girer girmez orası ayrı ama, savunma yapıyor, topa atlıyor, maçı kazanmak istiyor ki her ne kadar kendisinden haz etmesem de bunları yapmak istediğinde bu ülker topraklarında maç kazandırabilecek kapasitesi olan oyuncuların başında geliyor Şaziye. 21 sayı 1 ribaund 3 asist ile tamamladı maçı Şaziye 6/8 üçlük yüzdesi ile.

İlk iki maçta dikkat çekici performanslar görmüştük Bahar'dan hem istatistik kağıdına yansıyan hem de yansımayan performanslardı bunlar. Sırbistan karşısında şut kaçırmadan 15 dakikada 10 sayı 4 ribaund 2 asist gibi oldukça iyi bir maç çıkardı, hepsinden önemlisi sahada gösterdiği duruş, kendine olan güveni bütün sezonu kenarda geçirmiş bir oyuncudan beklenmeyecek düzeyde. Belli ki Bahar sezon boyunca oldukça iyi çalışmış her ne kadar kendisine pek şans verilmese de. Şu an bilmiyoruz yeni koçumuz kim, en azından adı geçen ismin olmamasını umut ediyorum ama kim gelirse gelsin Bahar Çağlar'dan nasıl yararlanacağımızı da düşünerek gelsin mümkünse.

Kadrodaki eksiklere rağmen, özellikle boyalı bölgede yaşadığımız sıkıntılara karşın ilk grupta kazanmamız gereken iki maçı kazanarak hedeflerimizin ilk kısmını gerçekleştirdik ve bir üst tura çıktık. Şimdi rakiplerimiz İtalya, Fransa, Beyaz Rusya ve İsrail.

İlk üç maçın sonunda turnuvanın en çok asist yapan takımıyız,haliyle asist kraliçesi de bizden. Birsel Vardarlı maç başına 6 asist ile şu anda birinci sırada. Sayı krallığında ise Egle Stakneviciene 24.5 sayı ortalaması ile birinci sırada, tabii bunda bizim de büyük emeğimiz var. Takımızın en skoreri ise, özellikle son maçın ardından 12.7 sayı ortalaması ile Şaziye Karslı.

Gruptaki ilk maçımız yarın İtalya ile, maçlar Ntvspor'dan yayınlanmaya devam ediyor. Eğer vakit bulabilirsem rakiplerimiz hakkında, tanıtıcı kısa kısa birşeyler daha yazmak istiyorum, maç saatine kadar.

2 yorum:

Ömer dedi ki...

Baslikta yanlis var :)

dejavu dedi ki...

Artık yok.. =)