BIY AD

12 Haziran 2009 Cuma

Türkiye - İtalya | | Maç Öncesi


Sakatlıklar devam ediyor Milli takımda, dünkü antremanda Melek Bilge sakatlanmış, oynayamayacakmış önümüzdeki üç karşılaşmada.

İtalya, Fransa- İsrail - Beyaz Rusya grubundan geldi. Fransa'ya kaybettiler ki grup lideri Fransa, 3/3 yaparak geldiler buraya. İtalya daha sonra İsrail ve Beyaz Rusya'yı yenerek 2. olarak tamamladı grubu.

Raffaella Masciadri 17.3 sayı ortalaması ile takımın en skorer oyuncusu. Geçen sezon Eurocup yarı finalinde elendiğimiz Beretta Familia takımında da öne çıkan bir oyuncuydu, bu turnuvada da takımının en skoreri ve %57.1 gibi çok çok iyi bir yüzdeye sahip üç sayı çizgisinin gerisinden. İtalyan forvete yapacağımız savunma bugün maçın kaderini de belirleyecek bir ölçüde çünkü İtalya'nın hücum gücünün büyük bir kısmı onun omuzlarında.

Geçen sene Avrupa şampiyonası elemelerinde iki kez karşılaşmıştık İtalya ile ve iki maçı da kazanmıştık. Özellikle Türkiye'deki maçı çok rahat kazanmıştık. Tabii kadromuz aynı değil, önemli oyuncularımız eksik bugün. Işıl Alben, Nevriye Yılmaz, Esmeral Tunçluer, Esra Şencebe gibi çok önemli isimlerden mahrum geldik şampiyonaya. Bunun da sıkıntılarını yaşıyoruz tabii, ilk üç maçta ortalama 19 top kaybı ile oynadık. Nevriye Yılmaz'ın yokluğunda iç- dış dengesini kurmakta zorlanıyoruz ve bu da hücumlarımızda bize top kaybı olarak dönüyor. Nevin'e top indirmeye çalışıyoruz fakat bunu da Nevriye'ye yapabildiğimiz düzeyde yapamadığımız için oyunumuzu biraz daha dışarıya yığmış durumdayız. Son Sırbistan maçında Şaziye'nin çok çok iyi üçlük yüzdesi bize maçı getiren ana faktör olmuştu.

Savunma sahasında ise bütün bu eksiklere rağmen Ceyhun Yıldızoğlu'nun ön alan savunmasını izliyoruz baskılı şekilde ve buradan çok ekmek yedik son iki maçta. Uzun eksiğimizi ribaund noktasında epeyce hissetsek de yardım savunmaları ile uzunları bertaraf etmeye çalışıyoruz. Bugün içeriden oynamaya başlarsak hemen oyunun başında bu dışarıda da elimizi kuvvetlendirecektir. Nevin olsun Yasemin Horasan olsun bunları yapabilicek kapasitede isimler. Ki hepsinden önemlisi eksiklerimize rağmen ortaya iyi bir mücadele koyup, savunma sahasında gösterdiğimiz performansın yanı sıra hücumda da topu oldukça iyi paylaşıyoruz. Grup maçları sonunda turnuvanın en çok asist yapan takımı olmamız da bunun en iyi göstergesi.

2 .gruplara galibiyetle başlamak dileği ile 15.15'i beklemeye başlıyoruz, maç yine Ntvspor'da..

2 yorum:

Ömer dedi ki...

Kazanarak baslamak ilk 4 icin cok buyuk bir adim olur. Benim icin bu gruptaki hedef maclardan biri bu, digeri Belarus. Insallah bu maclardan 2 galibiyet cikartip, elimizi kolumuzu sallaya sallaya ceyrek finale cikabiliriz.

Ömer dedi ki...

Kazandikkkkkk. Sonu zor oldu ama guzel oldu.