BIY AD

8 Mart 2010 Pazartesi

Burhaniye Geri Geldi

Dün yazmıştık, final halini alan Optimum Ted Ankara Kolejliler - Burhaniye Belediyesi maçını kazananın TBBL'ye yükseleceğini. Zorlu bir mücadelenin ardından Burhaniye Belediyesi galip gelerek, geçen sene ayrıldığı birinci lige dönme hakkını kazandı.

TBBL'ye dönüşün yanında Burhaniye Belediyesi, maç içinde de büyük bir geri dönüş gösterdi. Ted Ankara'nın 54-43 önde girdiği final çeyreğinde, 13-29'luk çeyrek sonucuyla maçın sonunda zafere uzandılar. Burhaniye 72-67 ile kazanırken, maçın en skoreri 20 sayıyla Ted Ankara'dan Riddle oldu.

TBB2L'de normal sezonunu 4 galibiyet-6 mağlubiyet ile 4. sırada tamamlayan Burhaniye Belediyesi, Yükselme Grubu ilk maçlarında İzmir Bşb. karşısında alınan mağlubiyetin ardından, aldıkları 4 galibiyet ile 5 maçlık ligi en üst sırada tamamladılar. Yabancı oyuncu kullanmayan Balıkesir ekibinde takımın en skoreri 14.1 ortalama ile Münevver Başak oldu.

Bir senelik ayrılığın ardından tekrar TBBL'ye yükselmeye hak kazanan Burhaniye Belediyesi'ni tebrik edip, lige renk katmak adına yapacakları yatırımları merakla bekliyoruz.

Hiç yorum yok: