BIY AD

27 Mart 2010 Cumartesi

Galatasaray 'SK'da' Seçim Süreci

Galatasaray'lılar için en az yarın akşam oynanacak derbi kadar önemli olan bir seçim var bugün. Mevcut başkan Adnan Polat ve başkan adayı Adnan Öztürk'ün kuruldaki son konuşmalarının ardından saat 10.30 itibariyle oylama başlamış durumda. Seçim 2010 sürecinde başkanlık koltuğunu elde edebilmek için çalışmalarını sürdüren iki ismin de çeşitli platformlarda yaptıkları konuşmalarını dinleme fırsatım oldu. Görev yaptığı iki yıl boyunca, vizyonunu fazlasıyla gösterme imkanı bulan Adnan Polat'a karşın, aynı şekilde ve belki daha geniş bir vizyonla cevap veren Adnan Öztürk'ü gördük Seçim 2010 sürecinde. Ki tek başına Peter Kenyon, Thomas Kurt ve Esteve Calzade hamleleri bunu göstermeye yetip de artan isimler. Şu an görevde bulunan Frank Rijkaard - Johan Neeskens ikilisinin yanı sıra bu üç ismi düşündüğümüzde iki ismin de futbolda büyük düşündüğü aşikar. Peki basketbol?

Ocak ayının sonunda gerçekleştirilen Beşiktaş kongresinde başkan adayı Murat Aksu ile başkan Yıldırım Demirören'in seçim öncesi son konuşmalarını dinleme fırsatım olmuştu. Saatler süren konuşmalar boyunca basketbolun b'si anılmazken, seçimi farklı şekilde kazanan Yıldırım Demirören olmuştu. Yaklaşık bir aylık süreçte de Galatasaray özelinde yaşanıyor bu tablo. Kasım ayının sonunda ortaya çıkan ve pek çok ismin kulüpten ayrılmasına neden olan Cemal Nalga skandalının ardından görevinden istifa eden Yiğit Şardan'ın bugün yeniden Adnan Polat'ın listesinde yer bulması haricinde adı anılmıyor basketbol şubesinin. Ki muhtemelen Yiğit Şardan isminden dolayı pek çok beyaz oy göreceğiz akşam. 'Basketbolda karanlık bir sezon yaşadık, önümüzdeki sezon bunu telafi edeceğiz.' haricinde bir söz çıkmadı Polat'ın ağzından basketbol şubesi için. Adnan Öztürk ise şehrin merkezi bir yerinde, salon arazisi için gerekli işlemlerin tamamlandığını ve göreve gelmeleri halinde salon inşaatının başlatılacağını söyledi. Ki bu da, Galatasaray için bir seçim vaadi değil zorunluluktur bana kalırsa.

Bu açıklamaların dışında Galatasaray'lıların en fazla muzdarip olduğu konu, erkek takımının Cafe Crown sponsorluğu konusunda edilmiş tek söz yok. Önümüzdeki sezon takımın yapılanması nasıl olacak, önemli işler başaran Cem Akdağ - Cihansever Yeşildağ ikilisi takımın başında kalacak mı, belirsiz. Bayan basketbol takımının Avrupa şampiyonluğundan ligde 3. sıralamaya gerilemesinin ötesinde, taraftarın artık gönül rahatlığıyla 'Bizim takımımız' diyemediği bir hale evrilmesi özelinde hiçbirşey söylenmiyor. Takımın menajeri istifa ediyor, oyuncular koçtan memnun olmadıklarını belirterek imza topluyorlar, bunlar çok kişi tarafından biliniyor fakat kanayan bu yara hakkında tek kelam edilmiyor ne toplantılarda, ne de basının önünde. Yokmuş gibi davranılıyor adeta. Adnan Öztürk'ün görevi daha çok profesyonel ellerle yürütme çabasında olacağını yakinen biliyorum fakat Cemal Nalga olayının ardından hemen hemen tüm maçlara gelmeye çalışan Adnan Polat'tan bu konuda daha doyurucu, daha tatminkar bir sunuş bekliyordum açıkçası.

Futbolda önümüzdeki beş sezonun orta vadeli planları yapılırken, basketbol şubesinde beş günün ardından neler yaşanacağının kapalı kutu olması tesadüf değil elbette. Ve tabii bu anlayışın devamında yapılan bu açıklamalar da. Yeni dönem için seçilecek başkanla birlikte, son iki sezonda gösterilen vizyonun futbolda devam edeceği aşikar isim farketmeksizin. Kaybeden ise Adnan'lardan biri değil basketbol olacak yine.

Hiç yorum yok: