BIY AD

19 Mart 2010 Cuma

Eurocup'ta Finale Doğru

Eurocup'ta Galatasaray'ın 'şampiyon' ünvanını devretme zamanı yaklaşıyor. Dün oynanan yarı final ikinci maçları sonrasında finalistler belirlendi.

Finalde ev sahibi avantajına sahip olan tarafla başlayalım. Sony Athinaikos - Dinamo Kursk eşleşmesinde, Rusya'da oynanan ilk maçı 58-64 kazanan Athinaikos, yolu yaralamıştı zaten. Son çeyreğine 12 sayı önde girdikleri ikinci maçı da 60-55 kazanınca Yunanlar, finalde ilk koltuğu kapmış oldu. Sony Athinaikos, Beşiktaş'ın da bulunduğu F Grubu'nda yer almıştı. İstanbul'da oynanan maçta Beşiktaş'ın 80-75 ile, şimdi finalde ev sahibi avantajı ile kupaya en yakın takım durumundaki rakibine karşı galibiyeti vardı. Athinaikos'un turnuva boyunca aldığı tek mağlubiyetin de bu olduğunu belirtelim. Candice Wiggins'in takıma ufak bir Seimone Augustus etkisi yaptığını söyleyebiliriz.

Sony Athinaikos'un finalde karşılaşacağı, Nadezhda'nın da geldiği yolun rakibiyle benzerlikler taşıdığı kesin. Nadezhda da bir Türk takımının bulunduğu gruptan yükseldi. Aldıkları ilk yenilgi de Botaş karşısında Adana'da oldu. 87-80 ile Türkiye'den mağlubiyet ile ayrılan Rus ekibinin Eurocup'ta aldığı ikinci ve son yenilgiyi 2. turda Mann Filter Zaragoza deplasmanında oldu. Sonraki maçlarını kayıpsız geçerken Nadezhda yarı final maçında, Alman temsilcisi Saarlouis Royals'i 56-62 ile Almanya'da, 81-51 ile de evinde mağlup etti. Takımın en skoreri Botaşspor forması da giymiş olan Sheana Mosch, ama sayı yükünü tek başına sırtladığını söyleyemeyiz. Genele dağılım var skorda. Genç pivot Anastasiya Verameyenka da takımın ribaund ve blok lideri, pota altında iyi işler yapıyor Verameyenka. Belarus'un iyi pota altı oyuncuları yetiştirme geleneğini sürdürüyor yani genç oyuncu.

Sony Athinaikos-Nadezhda arasındaki final maçları, 1 Nisan'da Rusya'da, 8 Nisan'da Yunanistan'da oynanacak. İki maç sonunda sayı averajı daha iyi olan takım Sarayın Sultanların'dan tacı devralacak. Eurocup son iki senedir İtalyan ve Türk takımlarının müzelerinde, bu sene de Yunanistan'da kalırsa kupa, hafiften bir "Akdeniz Cup" halini alacak.

Hiç yorum yok: