BIY AD

28 Mart 2010 Pazar

Günün İlk Derbisi Bayanlarda

Malum bu akşam Galatasaray - Fenerbahçe derbisi var Sami Yen'de. Ülkenin ciddi bir kesimi için doksan dakikalığına da olsa, hayat durma noktasına gelecek saat 19.00'da. Bandırma'da gerçekleştirilen Bayanlar Teknosa Türkiye Kupası'nda dün oynanan yarı final karşılaşmalarının ardından iki ezeli rakip Samiyen'den önce kupa finalinde Bandırma'da karşı karşıya gelecekler saat 16.30'da. Yani bayan basketbolunu takip edenler için iki buçuk saat erkene çekiyoruz zamanı hatta yaz saati uygulaması ile üç buçuk. :)

Bu sezon 18.cisi düzenlenen Bayanlar Türkiye Kupası'nı 9 kez ile en fazla kazanan takım Fenerbahçe. Kupanın düzenlenmeye başlandığı 93 sezonundan itibaren 99'a kadar altı kez üstüste kupayı müzesine götüren ekip ise Galatasaray. Ki bu dönem Galatasaray'ın ' Yenilmez Armada' olduğu, yedisinde hiç kaybetmeden dokuz sezon üstüste şampiyonluklar elde ettiği döneme denk geliyor. 1999 senesinde Balıkesir'de düzenlenen Türkiye Kupası ile tarihinde ilk kez bayanlarda bu kupayı elde eden Fenerbahçe, o tarihten bu yana yaptığı ciddi yatırımların karşılığını son 11 sezonda 9 kez bu başarıyı tekrarlayarak elde etmiş durumda. 9'u Fenerbahçenin. 6'sı Galatasaray'ın. Aradaki iki kupa ise 2002 ve 2003 sezonlarında Ceyhun Yıldızoğlu yönetiminde ülkede fırtınalar estiren Botaş'a ait.

Bugüne kadar Türkiye Kupası finallerinde 5 kez karşı karşıya gelen iki takımın mücadelelerinden 4 kez kupayla ayrılan taraf Fenerbahçe oldu. Galatasaray'ın ezeli rakibine karşı finallerdeki tek galibiyeti 1995 yılında almış olduğu 74-50'lik farklı galibiyet. Bunun haricinde 99 senesinde yine Balıkesir'de düzenlenen kupada, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 72-53 ile farklı şekilde mağlup ettiğini hatırlatalım. Geçen sezon Eurocup zaferinin hemen ardından dinlenme fırsatı bulamadan Kayseri'ye giden ve finalde Fenerbahçe ile karşılaşan Seimone Augustus'lu, Okan Çevik'li Galatasaray sahadan 63-60 mağlup ayrılan taraf olmuştu.

Bu sezon ligde oynanan iki karşılaşmayı da 84-77 ve 76-62'lik skorlarla Fenerbahçe kazandı. Özellikle ligin ikinci yarısında, bu ayın başında, Caferağa'da oynanan karşılaşmada, geriden gelen ve bir çeyrekte yalnızca dört sayıya izin veren Fenerbahçe savunması dikkat çekiciydi. Ligde iki takım arasında oynanan son 29 karşılaşmanın 25'ini kazanarak ezici bir üstünlüğe sahip olan Fenerbahçe, yarın için de avantajlı gözüken taraf mevcut saha içi şartlarında. Geride bıraktığımız iki günün oyuncular üzerindeki yansıması ise sonuca en fazla etki edecek faktör. Fenerbahçe'nin ligdeki hegamonyası kırmak adına, kupa koleksiyoneri betimlemesiyle göreve gelen Zafer Kalaycıoğlu'nun ise kazanmaktan başka çaresi yok yarın. Zira Caferağa'da kaybedilen maçın ardından tepkiler daha da gür çıkmaya başladı. Geliş amacı ortada iken, üstüste alınacak üçüncü Fenerbahçe mağlubiyeti işleri içinden çıkılmaz bir hale sokacaktır Kalaycıoğu için. Bu nedenle ne yapıp edip kazanmak isteyecektir diye düşünüyorum. Maçın tarafsız sahada olması sebebiyle de daha hareketli bir Zafer Kalaycıoğlu profili beklediğimi söylemeliyim.

Penny Taylor - Nicole Powell - Sutton Brown - Ebony Hoffman'ın karşısında Sophia Young - Tamika Catchings - Katie Douglas'ı izlemek. Galatasaray - Fenerbahçe derbisi özelinde, üstelik ucunda kupa varken. Keyifli bir akşamüstü bizi bekliyor, akşamki maç öncesi fazlasıyla havaya girmenizi sağlayacaktır. Tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: