BIY AD

1 Mart 2010 Pazartesi

Ve Pringle Çıldırdı

Çağlar, cuma günü Latoya Pringle ve Vickie Johnson birlikteliği hakkında bir yazı kaleme almıştı. VJ geldikten sonra Pringle'ın yükselen istatistiklerinden bahsetmişti ama bu kadarını da hiçbirimiz beklemiyorduk.

Pazar günü Panküp Kayseri Şeker'in, İstanbul Üniversitesi karşısında oynadığı maçta görmeye çok alışık olmadığımız istatistiklere imza attı Latoya Pringle. Takımının zorlanarak kazandığı maçta, 41 sayı - 19 ribaund(10'u hücum) - 4 asist - 3 top çalma - 2 blok ile mükemmel bir performans ortaya koydu. Takım genelinden bakarsak, Panküp'ün attığı 83 sayı ve çektiği 38 ribaundın yarısının Latoya'nın marifetiyle geldiğini görüyoruz. Bu bile bir şey demeye gerek bırakmadan, büyük bir iş yaptığının göstergesi.

Ev sahibi Panküp'ün 83-75 üstünlüğü ile biten müsabaka, bir ilginç istatistiğe daha sahne oldu. Panküp, 67 kere 2 sayılık atış denemesinde bulunmuş, 40 dakikalık bir bayan basketbol mücadelesi için yüksek bir rakam olduğunu söylemek lazım. Çılgın bir tempo olduğu ve bu temponun ana kaynağının da İstanbul Üniversitesi olduğu kesin. Bu 67 girişimin 28'i Pringle üzerinden gelip, Amerikalı pota altı oyuncusu 18'inde isabet sağlamış.

Sezonun ikinci haftasında oynanan Kocaeli Bşb. Kağıtspor - Ceyhan Belediye maçında Marie Campbell'in 45 sayı - 14 ribaundlık performansından sonra bir maçta en çok sayı atan 2. oyuncu olsa da Pringle, -özellikle kendisi adına- unutulmaz bir maç yaşadı İstanbul Üniversitesi karşısında.

Hiç yorum yok: