BIY AD

4 Mart 2010 Perşembe

Final-Four'a Dördüncü

Üçüncü maça uzayan tek "Top 8" eşleşmesinde, ev sahibi avantajını ellerinde bulunduran Wisla Can-Pack, Frisco Sika Brno'yu 78-73 ile geçip Final-Four'a adını yazdırdı.

Bilindiği gibi daha önce Spartak Moskova, UMMC Ekaterinburg ve Ros Casares 4'lü finale adını yazdıran diğer takımlardı. Bu üçlüye Can-Pack'in de eklenmesiyle grup aşamaları sonrasında oluşan 16'lı tabloda ilk 4 sırayı alan takımların, kayıpsız şekilde buraya geldiğini görüyoruz.

Final-Four maçları 9-11 Nisan'da oynanacak. Turnuva boyunca play offlarda, grup aşamalarında aldıkları sıraya göre en üstteki takım ile en alttaki takımın eşleşmeleri ile gelinirken F4'da Spartak(1.) ile Ekaterinburg(2.)'un eşleşmesi olası bir Rus finalinin önünü kesmiş gibi gözüküyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

olası bir rus eşleşmesi zaten statü gereği olmayacaktı.. f4 de aynı ülkeden en fazla 2 takım .. finaldede aynı ülkeden iki takım bulunamazdı.. 4 yıldır böyle uygulanıyor... ruslara karşı alınan bu tür bir önlem ancak ellerinden geliyor fibanın...adil bir oyun için pasaport sorununa çözüm getirmek en akılcı yol... ros casaresin wislayı rahatça eleyip finalde oalcağını düşünürsek bu iki takımla mücadele edecek tek takım ros casaresin şampiyon olması avrupa basketbolu için daha hayırlı olacaktır..