BIY AD

9 Nisan 2010 Cuma

Eurocup Sony Athinaikos'un

Rusya'da oynanan finalin ilk ayağını, deplasman ekibi Sony Athinaikos 57-65 kazanmıştı. Dün Yunanistan'da oynanan rövanş maçını da deplasman ekibi olan Nadezhda 53-57 ile kazandı ama 4 sayılık galibiyet kupayı kazanmak için yeterli olmadı. Genel olarak Nadezhda'nın skor üstünlüğü ile geçse de maç, Athinaikos maçın hiçbir döneminde maçı uzatmaya götürecek 8 sayılık üstünlüğü vermedi rakibine. Ruslar hedefe, farkı en fazla 6 sayıya yükselterek yaklaştılar ama kupanın sahibini değiştirmedi bu efor.

Sayı averajıyla kupa Sony Athinaikos'un. Yani Eurocup, Ege'nin karşı tarafındaki sarı-kırmızılıların oldu.

Turnuva artık sonlanırken birkaç not ile bitirelim biz de yazıyı:
  • Şampiyon Sony Athinaikos turnuva boyunca iki mağlubiyet aldı. Biri sayı averajı ile kupaya uzandıkları bu maç, bir de grup aşamalarında Beşiktaş C.T. karşısında.
  • Asist kraliçesi açık farkla Botaşlı Sharnee Zoll oldu. Zoll'un asist ortalaması 6.6 olurken en yakın rakibini Berseneva'nınki 4.8.
  • Finalde iki takımın yıldızları Wiggins (Athinaikos) ve Mosch (Nadezhda) ortalamalarının altında kaldılar skor üretimi adına.
  • Nadezhda'nın Belaruslu pivotu Verameyenko sezon boyunca gösterdiği başarılı performansını finalin son ayağında da sürdürdü (12 sayı-14 ribaund-3 top çalma-3 blok), Euroleague için Avrupalı oyuncu arayan Türk ekiplerinin dikkatine.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Athinakios gibi adı sanı duyulmayan bir takımın yaptığı bir kaç transfer ile bile bu kupayı alabildiğini görünce Fb ve Gs haricindeki diğer Türk takımlarının eurocupı önemsememesini anlayamıyorum.Tarihinde klüp takımlarıyla 1 kaç tur dahi gidemeyen bir ülkenin takımı Athinaikos, kendi ligimizle övünüyoruz birde.Biraz ciddiyet ile en azından gittigide zayıflayan bu kupada final oynardık diye düşünüyorum.