BIY AD

5 Nisan 2010 Pazartesi

Seç Bakalım

Hafta içi sağlık problemleri nedeniyle Fenerbahçe'deki görevinden istifa eden (en azından bizlere öyle nakledilen) Haydar Kemal Ateş'in Hürriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamalar bazı şeyleri ortaya koyuyor. Haber gerçek ise etekteki taşlar dökülüyor diyebiliriz.
"Kişilik olarak asla küfür etmeyen bir insanım. Sistemime uymayan Birsel ve Nevriye ile sorunlar yaşadım. Sözleşmelerini uzatmak istemediğimi biliyorlardı. Varlığımdan korktukları için beni şikayet ettiler.

Eğer küfür olayı gerçek olsaydı benim görevime çoktan son verirlerdi. Benim olayımda küfür yok, tezgah var.

Bayan basketbol takımı Aziz Yıldırım’ın göz bebeği gibi. Böyle şeylere asla izin vermez. Amerikalı oyuncularla sorun yaşadığım da kesinlikle bazı menajerlerin ve benden hoşlanmayan oyuncuların uydurması. Ayrılmamın tek nedeni rahatsızlığım."

Özellikle koyu ile yazdığım kısımlara o kadar şaşırdım ki, röportajın gerçekliğinden şüphe etme sebebim oldu. İnsan yönetmek kolay iş değil, kimse birbirini sevmek zorunda da değil ama Nevriye ve Birsel'in uymadığı bir sistem nasıl oluyor, gerçekten şaşırtıcı. İkisini şu anda Ceyhun Yıldızoğlu'nun eline versek Mersin Bşb. şampiyonluğun en büyük adayı olur.

Bu açıklamayı her okuyuşunuzda kafanız biraz daha karışıyor "beni şikayet ettiler", "beni sevmeyen oyuncuların uydurması" ve "tezgah" gibi laflarla koç kovuldu mu, yoksa istifa mı etti sorusunun cevabı daha da muamma oluyor.

Son olarak, eğer Nevriye ile Birsel, yönetimde -takımın hocasının kellesini alacak kadar- forsa sahipse aldıkları ücretler yönetim nezdinde sorun yaratmıyor, yönetimce seviliyorlar demektir. Maddi konular haricinde, "sistemime uymuyorlar" söylemiyle onları takımdan uzaklaştırmak isteyen koç ile bu iki oyuncu arasında tercih yaptıysa Fenerbahçe yönetimi, sanki Koç Ateş'in gitmesi daha hayırlı bir tercih olmuş sarı-lacivertliler adına.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

FCN BLOG olarak gerek basketbol, gerek futbol, gerekse zaman zaman voleybol ile yayın hayatımızı güzel bir şekilde sürdürüyoruz. Basketbol konusunda belli başlı bir kaç siteden birisiyiz kuşkusuz. Her ne kadar Sarayın Sultanları blog ekibi gibi veya Salsa Basket blog ekibi kadar basketbol ile çok içli dışlı olmasakta kendi takımımız ile son derece yakından ilgili ve bilgili olduğumuzu düşünüyoruz.

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta 12 yıllık aradan sonra Türkiye Kupası'nda şampiyonluk tacını takmıştık ve bu sonucun ardından ezeli rakibimiz Fenerbahçe'de bir takım istifalar gündeme geldi. Basketbol camiası küçüktür, bir çok bilgiye hemen ulaşırsınız eğer iyi bir çevreniz, lobiniz varsa. Bizde rakibimizde yaşanan istifa sonrasında ortadaki bilgi kirliliğini kaldırmak amacıyla ufak bir bilgilendirme yazısı yazmak istedik.

Öncelikle Sayın Haydar Kemal Ateş geçtiğimiz aylarda (Şubat ayının başı) ezeli rakibimizin yönetim kuruluna istifasını sunmuştu sağlık nedenlerinin yanı sıra takımdaki bir takım oyuncu gruplaşmasından dolayı.. Fakat verilen bu istifa mektubu nedeni bilinmez bir biçimde red edilmiş ve Haydar Kemal Ateş'e görevde kalması söylenmiş. Sonrasında ise Türkiye Kupası final maçı sonrasında soyunma odasında rakip takımın oyuncuları ile coach arasında bir takım sürtüşme olmuş. Yerli oyunculardan bir kaçı coacha bir takım sözler sarfetmişler ve yönetimde yaşanan bu gelişmelerin ardından -ki oyunculardan bir grup isim yönetime coachu şikayet etmiş- var olan istifayı kabul etmiş. Zaten geçtiğimiz aylarda H.Kemal Ateş bir sağlık sorunu nedeniyle operasyon geçirmişti ve Fenerbahçe yönetimi daha doğrusu resmi siteside bunu belirterek antrenörün görevine son verildiğini açıkladı. Yalnız görevine son verilen sahada antrenör değil, kondüsyoner ve staff ekibinden bir kaç kişinin daha görevine son verilmiş.

Yani öyle basında birileri tarafından yazdırıldığı gibi oyuncuya küfür etme, hakaret etme, yabancı oyunculara ağır küfürler etmesi gibi bir durum söz konusu bile değil, keza en azından karakter ve şahıs olarak tanıdığımız H.Kemal Ateş böyle birisi değil. Zaten coachta bazı durumları anlatmış, bazı oyuncuların sözleşmeleri bu yıl hocanın kafasındaki oyun sistemine uymadığından ötürü uzatılmayacaktı. Bu oyuncularda bazı komik sebepler ile yönetime hocayı şikayet etmişler. Hem oyuncuların şikayeti, hem kupadaki mağlubiyet hemde hocanın hali hazırda olan istifa dilekçesiyle birlikte hocanın görevine son verilmiş sonuç itibariyle..

Öncelikle yaşanan bu gelişmeler sonrasında H.Kemal Ateş'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve onunda belirtmiş olduğu sözü tekrar hatırlatıyoruz. "Bu camiaya girmek zor fakat çıkmak ondan daha zor, siz bırakmak isteseniz de onlar zorla bırakmıyorlar."

FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR. KAYNAKSIZ KULLANILAMAZ.

http://fossacimbom.blogspot.com/2010/04/bilgi-karmasasna-sk-tutuyoruz.html

Adsız dedi ki...

Bence şaşırmanızın tek sebebi iflah olmaz f.bahçe hayranlığınızdır.

alde dedi ki...

E aynı röportajda tek neden rahatsızlığım yazmış bir de. Neye inanacağız biz şimdi?

Adsız dedi ki...

öyle yada böyle gitmesi cook cok hayırlı oldu fenerbahce için...