BIY AD

29 Nisan 2010 Perşembe

UMMC Rusya Şampiyonu Oldu

28 Nisan'da oynanan 3. maç sonucu; 73-67 UMMC Ekaterinburg lehine. Durumu 3-0 yapan Ekaterinburg Rusya şampiyonu olmayı başardı. Avrupa'da Spartak, yerel ligde UMMC hakimiyeti devam ediyor.

Pokey Chatman'ın seri boyunca söylemlerine bozulan Candace Parker, cevabı Spartak pota altını çökerterek verdi. Üç maçta sırasıyla 19, 43 ve 25 atan Parker, Rus basınından büyük bir övgü aldı. Bir internet sitesinde yer alan "Taurasi is good but Parker better" başlığı gurur verici olsa gerek.

"Spartak&Taurasi = Barcelona&Messi" demiştik Euroleague sonrasında. Aynı gün içinde yenilmez gözüken her iki ikili de tokatlandı Avrupa'nın iki ayrı ucunda. Kazananları tebrik etmek düşer artık.

5 yorum:

Sarp dedi ki...

Final serisini izleyemedim; ama bu yıl önceki yıllardan da iyi bir kadrosu olmasına rağmen, Pokey Chatman'in tüm yükü Taurasi'nin sırtına bindirdiği bir Spartak vardı. Euroleague'i aldılar; ama Rusya'da süpürüldüler. Jekabsone, Korstin gibi oyuncular bile sıradan rol oyuncusu olmaktan ileri gidemediler bu sistemde. O kadroya yazık oldu.

Adsız dedi ki...

Seneye UMMC ve Spartak arasındaki rekabet konuşulan isimlerle birlikte FB ve GS arasında yaşanacak...Gelecek sene diğer takımlarla birlikte çok kaliteli bir bayanlar ligi geliyor..

murat dedi ki...

Ben ısrarla söylüyorum Gundars Vetra'nın adı Galatasaray ile anılsın ismi geçen oyunculardan daha çok sevineceğim ama Zafer Kalaycıoğlu Avrupa'da tanınmış bir koçmuş kerameti kendinden menkul zira biz Avrupa'da tanınmış koç olmak için neler yaptığı konusunda bir malumat sahibi değiliz. Bilen varsa öğrenmek isterim.

dejavu dedi ki...

Hayretler içinde okuyoruz biz de Murat. Bizim bilmediğimiz, görmediğimiz birşeyler olduğu kesin. Galatasaray'da yabancı koç görme olasılığı bile kulağa çok ütopik geliyor. :)

Sarp dedi ki...

Muhteremin demeçlerine inanan oluyor demek ki. Sophia aaa ben seni idmanda görmüştüm demiş de falan da filan da. Keşke, hep bahsettiği Amerika gezilerinde en azından Sophia'nın mükemmel orta mesafe şutu olduğunun farkına varabilseydi. Sanki babalarının hayrına geliyor oyuncular. Verirsin parayı, zaten İstanbul gibi bir yabancının rahat edebileceği gibi bir şehirdesin getirirsin oyuncuyu. Buradan bile prim yapma çabası ve bunu yiyen insanlar. Yazık.

UMMC de takım olmanın ödülünü aldı. Sevindim bu sonuca.