BIY AD

29 Nisan 2010 Perşembe

Yolu Yarıladık (2-1)

Serinin 0-0 başlayacağını düşündüğümüz için Mersin'den alınacak bir galibiyetin final yolu için önemli olduğunu konuşuyorduk kendi aramızda. Ama TBF, ilginç şekilde 1-1 başlayacak dediği andan itibaren ise bu maçın şu ana kadar ligde geri kalan kısım içerisinde oynadığımız en kritik karşılaşma olduğu aşikardı. Kaybedilecek bir maç final vizesi için yeniden Mersin'de oynayıp, bu sefer kazanma zorunluluğunda bırakacaktı bizi. Sarayın Sultanları da durumun fazlasıyla farkında olarak maçın başından itibaren dişlileri sıkmaya başladılar. İkinci çeyrekte tavan yapan savunma, Mersin'i çaresiz bırakarak galibiyetin ve belki de finalin yolunu açmış oldu.

Mersin'de bugün yine 30+ dakika süre alan üç isim var. Larkins, Barbara Turner ve Latta bu üç isim. Şaziye de 28 dakika, hani onu da dahil etsek yanlış olmaz herhalde bu kategoriye. Tekrara giriyorum belki ama Ceyhun Yıldızoğlu yine kendi sistemini bozmuş bugün. Ve tam 16 top kaybı yaptılar bugün. Ligin ikinci yarısında Galatasaray'a karşı almış oldukları üçüncü mağlubiyet bu. Fenerbahçe'yi de dahil edersek, toplamda dördüncü mağlubiyet. Erken form tutmuş olmanın yarattığı bir sorun da olabileceği gibi bence daha çok bahsettiğim sistem değişikliğinden kaynaklanıyor. Tüm sezon aynı oyunu oynayan oyuncuların üzerinde bu değişikliğin psikolojik etkiler yaratması da cabası. Eğer Abdi İpekçi'de kazanıp seriyi yeniden Mersin'e döndürmek istiyorsa Mersin BŞB, kendi oyununu oynayarak becerecek bunu. Başka sistemlere öykünmek yersiz. Zira onları farklı kılan bu sistemleri. Onu da kendi elleriyle verdikten sonra Galatasaray-Fenerbahçe ile bireysel bazda yarışacak bir kadrosu yok zaten Mersin'in.

Sophia'nın bugün ortaya koyduğu oyun yine büyük oyuncuların yapabileceği bir iş. Yüsek yüzdeyle 25 sayı 5 ribaund 2 top çalma. En kritik anda, en kritik deplasmanda ve üstelik sakatlığı yeni atlatıyor iken. Tamika da son dönemde olduğu gibi eşlik etti ona. Triple double kıyılarında gezinen 13 sayı 9 ribaund 7 asistlik bir takım oyuncusu performansı. Sakatlıklardan dönen Bahar Çağlar ve Esra Şencebe'nin bugün oynamış olması da sevindirici yolun devamı adına. Yasemin Horasan ise önemli bir maçta yine kayıplarda. Sene sonunda teşekkür edilecek ilk isim olmalı bence. Olmadı, tutmadı bu aşı.

Maçın en keyifsiz haberini ise sona sakladım. Maç içerisinde Katie Douglas'ın sakatlandığını yazmıştım. Barbara Turner'in müdahalesi sonra kötü şekilde sakatlanmış ayağından Katie. İstanbul'da 0'nsuz da kazanabiliriz ama ilerisi için lazım kesinlikle. Formda bir sezon geçirmediği aşikar ama rotasyonda önemli bir parça kesinlikle. Yokluğu pek çok planı değiştirir. Final serisinde sahada olacaktır diye umuyorum, gelen bilgiler doğrultusunda.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu seri 1-1 başlıyorsa final serisinin de 1-0 başlatılması gerek maksat WNBA başlamadan sezonu bitirmekse. Son dakikada statü değiştirerek Fenerbahçe'ye alenen normal sezonu boşa oynamış muamelesi yapıyor federasyon. 3 maçtan önce bitmeyecek bir seri 2 maçta bitecek hale geliyor.