BIY AD

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Eve Dönüş

Final serisi, Salı oynanacak 3. maç ile Galatasaray'ın evine taşınıyor. Sarayın Sultanları, Caferağa'dan eve dönerken belki en kötü senaryoyla geliyorlar ama içerideki iki maçla seride durumu eşitlemek isteyeceklerdir, taraftarlarıyla birlikte. 2-0'lık dezavantaja rağmen Galatasaray forumlarından, dost sohbetlerinden çıkardığımız, taraftarın umudu bir miktar zedelense de takımın mücadelesine herkes alkış tutuyor. Taraftarın gönlünde skorun 2-0 olmasının ana nedeni "dış faktörler".

Abdi İpekçi'de baskı da, rüzgar da Sarayın Sultanların lehinde olacak. Olacak diyorum ama kimsenin boş salondan korkacak hali yok. Bunları oluşturmak adına Galatasaray taraftarının yarın 20:00'de salonda olması lazım. Tamamen dolu bir salon hayal belki ama dolu olan kısmının basketbol taraftarlığını çok iyi yapması lazım. Malum saha içi koltukların yarısına yakını kaldırıldığından ağırlık yukarıdaki tribünlerde olacak. Takımın işi zor, hatta çok zor ama mücadeleleri, hırsları 'biz bu şampiyonluğu istiyoruz' diyor. Kendi evlerinde taraftarlarıyla birlikte, seriyi 2-2'ye getirecek güce de sahipler.

Kaybetmek, kazanmak kadar sporun gerçeği ama savaşmadan kaybetmek de taraftarın nefretidir. Takımınız savaşıyor, evinde de kazanmaya hazır olarak taraftarını bekliyor. Sarayın Sultanları'nı yalnız bırakmayacağız değil mi?

Hiç yorum yok: