BIY AD

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Galatasaray:67 - Mersin BŞB:62 || Maç Vermeden Finaldeyiz

Bu maç Mersin'in son şansı olunca, gerçek oyunlarını sergilemek zorunda kaldılar. Takımımızın çok kısa bir süreçte Mersin gibi bir rakibi 4 sefer üst üste yenmesi umut verici, hele ki rakip böyle tüm gücüyle saldırırken.

Baştan sona kafa kafaya geçen, iki takımında kalitesine yakışan heyecan fırtınası bir maç oldu. Mersin'i ilk yarıda maçta tutan Turner ağırlıklı üçlük isabetleriydi, Galatasaray'ın ise isabetli atışlarına rağmen farkı bir türlü açamamasının sebebi top kayıpları oldu. Mersin'in çok sert ve baskılı savunması ev sahibini biraz sindirdi hücumlarda. Peş peşe 3 sert müdahaleye maruz kalan ve hakemden de beklediği karşılığı alamayan Tamika Catchings cinnet noktasına geldi bu dönemlerde. İkinci çeyrekte top kayıpları iyice artınca, Mersin skor üstünlüğünü alıp soyunma odasına da önde gitmeyi başardı.

Galatasaray'ın bir daha Mersin şehrine gitme gibi bir niyeti yoktu tabii ki. Sinirli ve maçı isteyen Tamika liderliğinde bu maçtaki en iyi oyunlarını 3. çeyrekte oynadılar, 4 sayı geride girdikleri çeyreğin sonunda 4 sayı öne geçtiler. Final periyoduna karşılıklı iki basketle başlandı ama sonrasında çok kısır bir dönemle karşılaştık. Galatasaray'ın bu çeyrekteki ilk iki basketinin arasında 6.5 dakika olunca Mersin de yüzdesiz oyununa rağmen öne geçmeyi başardı. Son bir dakikaya girilirken Nilay'ın üçlüğü sonrası Galatasaray bir sayıyla bir kez daha öne geçti. Sonrasında kritik savunmada Nilay'ın top çalması ile rahat bir nefes alan sarı-kırmızılılar, Tamika Catchings'in son dakikalarda kendine yapılan faulleri başarıyla kullanmasıyla maçın sonunu iyi getirdi.

67-62 ile Galatasaray, Mersini play-offlarda ikinci kez mağlup etti ve final vizesini aldı. Kritik dönemde Nilay'ın üçlüğüne kadar kangren olan hücum, can sıkıcı olsa da başta da değindiğim gibi Mersin'i 4 kez üst üste yenmek bir başarıdır. Nilay ile Catchings turu İstanbul'da tutan en büyük etkenler oldular, Barbara Turner'ın tüm "tekrar Mersin'e gelin" davetlerine rağmen.

3 yorum:

Selim Ugur dedi ki...

Turkiye'nin en buyuk hocasi Zafer K. bu seriyi gecen sampiyon olur demisti, buraya da not olarak duselim.

Adsız dedi ki...

mersin ile fenerbahçe arasında dağlar kadar fark var..

Adsız dedi ki...

mersin takımının bu noktaya gelmesi çok iyi kadrosu olduğundan değil takım oyununu iyi oynayıp rakip takımın hatalarından nasiplenmesi sonucu olmuştur..gs nin mersini elemesi gayet normal sonuçtur...