BIY AD

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Fenerbahçe Sezonu Süpürdü

Fenerbahçe sezondaki 29. maçında 29. galibiyetini alarak ligi süpürdü. Abdi İpekçi'de oynanan serinin üçüncü maçını 78-82 kazanan sarı-lacivertliler üst üste 5. şampiyonluklarına ulaşmış oldular böylece.

Savunmanın serisi diyorduk 2009/10 TBBL Final Serisi için ama son maç bu çizgiden sapınca Galatasaray da kimliğini kaybetmiş oldu. Caferağa'da iki maçta atılan sayılar neredeyse Abdi İpekçi'de bir maçta atıldı. Fenerbahçe de en az Galatasaray kadar savunma yapıyordu ama bu yüksek skorlar savunma takımı dediğimiz Galatasaray'a daha büyük handikap oldu.

Fenerbahçe, Galatasaray'ın alan savunmasını diplerde boş kalan oyuncularıyla, Hoffman'ın riske edilmesini de bizzat Hoffman tarafından ağır cezalandırdı. Galatasaray'ın hem saha içinde oyun kurucu, hem de kenarda koç tarafından kötü yöneltildiğini bilmem kaçıncı kez yazmaktan hicap duyuyorum. Böyle kötü iki komutanı olan takım bir şekilde bu seriyi kaybedecekti, şimdi geriye dönüp hakemi, onu-bunu suçlamak yersiz olacak. Eğer suçlamak isteyen birileri çıkacaksa, içerideki iki maçı kazanmamız gerektiği gerçeğiyle yüzleşmesi lazım.

Şampiyon oldular diye sevinen Fenerbahçe oyuncularına madde atan Galatasaray taraftarını da tebrik ederim. En azından, "saha içi koltuklar neden kaldırıldı" sorusuna güzel bir cevap verdikleri için. Şampiyon Fenerbahçe'yi tebrik ediyoruz, ezeli rakiplerine taraftarını tebrik etmek zorunda bırakan Sarayın Sultanları'na başka bir şey demeye gerek yok heralde. Bu tebrik onlar için de yeterince üzüntü vericidir diye umuyorum.

Hiç yorum yok: