BIY AD

7 Mayıs 2010 Cuma

Fenerbahçe: 57 - Galatasaray: 51( Maç Yazısı)

Klasik derbi senaryolarından birini daha izledik bugün. Sarı Melekler'in şampiyonluk maçı dolayısıyla her zamanki derbi yoğunluğundan uzak Caferağa'da, bu durumu Sophia - Tamika ile avantaja çevirerek başladık maça. Çift haneli farkı da gördük ilk yarıda ama yavaş yavaş dönmeye başladı Fenerbahçe. Bu sahneye de alışıkdık elbette ve de hazırlıklıydık bu sefer. Ligde alınan mağlubiyette can yakan ön alan baskısını kırmak için uzunlar top çıkarma konusunda ekstra gayretliydiler bugün. O nokta da az kayıpla atlatıldı fakat ikinci yarıda Birsel - Nevriye ikilisi devreye girince işin şekli değişti. Maçtan önceki analizde dikkat çektiğim temel noktaydı bu üçlünün performansı. Bu üçlünün savunmada yol açtığı tahribat 32 sayı - 18 ribaund - 3 asist. Buna karşın bizim cephede yerlilerin Tuğba'nın 11 sayısı ile birlikte 13 sayısı var.

Maçın en kritik son on dakikasını faul yapmadan geçiren Fenerbahçe'nin bu sekansdaki savunmasında düdük çıkmaması enteresan. Savunmalar bu kadar kasılmış iken istem dışı bile faul yapabildiğiniz bir oyunda, on dakikayı faulsüz tamamlamayı nasıl tarif edeyim bilemedim. Kırk dakika totalinde 12 faul yaptı Fenerbahçe zaten. Bunların dördü Sutton Brown'a ait. Dört tanesi de zamandan çalmak için yapılmış taktik faul. Yani kırk dakikada net sekiz faulü var Fenerbahçe'nin. Bizim ise 21. Bu durum skorborda serbest atışlardan gelen 21-7 Fenerbahçe üstünlüğü ile yansıyınca maçı almak da kolay değil. 60 sayı barajının altında kalındığı maçta 21 sayı. Hücumun üçte birinden fazlası yani.


Maçta okunması gereken bazı önemli teknik detaylar var. Onlara Aras'ın salondan izlenimleri ile birlikte değiniriz gün içinde. Ama Aydın Uğuz'un ilginç kararları vardı, şaşırdım açıkçası..

Detaylar ilerleyen saatlerde..

Detayları yarına bırakmak daha hayırlı olur, maçı da bir daha izlemek istiyorum açıkçası... (Aras)

7 yorum:

Adsız dedi ki...

fenerbahceliler hakemi begenmez galatasaraylilar hakemi begenmez. hangi taraf hakli ? Herkes kendine gore yorumlayacak...iki iyi takim var elbet biri kazanicak..seneye cok daha kaliteli bir lig bekliyorum gelecek oyuncular ile birlikte.. Fb Gs citayi iyice yukseltti artik..

Adsız dedi ki...

Hakem konusuna değinmişsiniz ama bence Hakem Fb adına da berbat maç yönetti ki Faul çalınmaması olayını abartmamak lazım çok temiz bir savunma yapıldı.Tuğbanın her hareketi faul screenlerde...Sonra Douglasın elle açmaları driplinklerde...Esmeralin kaşının açıldığı pozisyon...Son anda Douglasın çizgide driplinginden Esmerale çarpan ama Gs ye verilen top...Yaseminin Penny ye turnikede indirdiği baltaya verılmeyen faul...Esmerale Tamikanın yaptığı blokta topa vurduktan sonra esmeralin eline vurması...Yani bu maça hakem değil 2 takımın da basiretsiz kenar yönetimleri damga vurdu..Gs forumlarında bunu yazan 1 Allahın kulu yok...

Adsız dedi ki...

Galatasaray resmen guardsız oynuyor. Sahada güya iki guard varken bile ilk toplar hep Tamika'nın elinde. Nasıl iş anlamadım. Nilay da sallama üçlüklere çok alıştı. Ya tutarsa hesabı her maç denemese olmuyor. Hayır hücum süren de varken kalkıyorsun downtowndan üçlük atıyorsun. Bu tarz üçlükleri soksa bile bunun takımın oyun mantalitesine ne katkısı olacak diye kimse sorgulamıyor mu acaba.

Powell ve Douglas neredeyse sıfır olumsuz hareketle oynadılar bu maçta ama Fenerbahçe bir şekilde ekstra oyuncu buluyor devreye sokacak. Galatasaray'da bugün Tuğba çıktı sahneye aslında ama bu sefer de Young ve Tamikadan başka skora katkı gelmedi. Tuğba'nın bu kadar iyi olduğu bir günde ki bir daha aynı performansı verir mi bilinmez bu maçı döndürebilirlerdi halbuki.

Adsız dedi ki...

Bi de Fenerbahçe neredeyse antrenörsüz oynuyor. Bu kadar yanlış yönetilen bir takıma 11 sayıdan yenilmek akıl alır gibi değil.

Adsız dedi ki...

hakemin gs aleyhine verdiği hatalı yürüme kararlarının yarısı yanlıştı veya taktire bağlıydı ama hakem nedense taktir hakkını hep fb den yana kullandı..öyleki bu kararlar ya sayı olan hucumda veya sayıya giden hucumda verildi, gs leyhine çalınan düdüklerde gs nin sayı atma avantajının olmadığı pozisyonlardı.....son periyotta gs içeriye fazla top çıkarıp fb yi faul problemine düşürebilirdi, ama ilk periyottaki gibi içeri top çıkartamadılar, çıkarttıkları toplarda da hakem faulleri vermedi...zaten tbbl hakemlerini hep vasat bulmuşumdur, çok tecrübesiz ve yetersiz hakemleri var, ayrıca dişli kişilikler olmadığından güçten etkilenebilecek düzeydeler....

murat dedi ki...

20 kupalı antrenörlükte böyle oluyor herhalde karşındaki antrenörün ne yaptığı belli değil Zafer Kalaycıoğlu da ona uymuş koskoca takımın savunma sertleşince oynayacağı bir hücum seti yok. Tamika ve Sophia'nın 5 kişi içine dalıp topu potaya sallaması hücum varyasyonu ise mahalli liglerde bile böyle oyun görmedim ben. Dün iş bilen yabancı bir antrenör olsa alacağı tek mola,maç içinde yapacağı tek el işareti ile oyun rayına otururdu. Sayın Kalaycıoğlu kenarda kendini yırtıyor ama değişen bir şey olmuyor. Avrupa çapında tanınan bir coach olmak böyle birşey herhalde.

Ayk23 dedi ki...

Her maç douglas'ın verdiği katkıyı bu sefer tuğba verdi fakat alışılan oyunculardan başka skora katkı yapan oyuncu yoktu sahada.Bahar-Douglas-Esra-Nilay-Yasemin toplamda 2 sayı