BIY AD

28 Mayıs 2010 Cuma

Transfer Gündemi #2

Bundan 2 hafta önce Avrupa takımlarının ilk hamlelerini yazmıştık. Hareketli bir hafta geçirdikten sonra ufak bir güncelleme yapmak gerekiyor.

Önce Liron Cohen ile başlayalım; adı Galatasaray ile anılan İsrailli oyun kurucu Beretta Famila Schio'nun yolunu tutuyor. Ve günün en ilgi çekici haberi Epiphanny Prince Spartak Moskova'da. Botaşspor'da başarılı bir sezon geçirirken, WNBA draftlarında da 4. sıradan seçilen genç oyuncu artık Spartak için mücadele edecek. Kariyeri başlangıcı güzel oldu Prince'ın, henüz 22 yaşında olduğunu da unutmamak lazım. Önümüzdeki yıllarda çok büyük bir yıldız olarak izleyebiliriz onu.

Spartak'tan haberler ile devam edelim, önceki yazımızda durumu belirsiz dediğimiz Ilona Korstin takımda kalıyor. Janel McCarville kesin olarak Spartak ile yolları ayırdı, Candice Dupree ile Angel McCoughtry'i kaybeden Good Angels Kosice, Janel ile kadrosunu güçlendirmek istiyor. Lauren Jackson büyük bir aksilik olmazsa önümüzdeki sezon Spartak forması giyecek. MKL Euroleasing Sopron'dan Jelena Milovanovic, Spartak'ın yeni transferlerinden. Fiba Europe resmi sitesinde Spartak Moskova'nın genel menajeri ve sportif direktörü Steve Costalas ile bir röportaj var. Costalas; "Boston Celtics, Bill Russell ile Larry Bird gittikten sonra şampiyon olduysa biz niye olamayalım" diyor. Tabii her şey mümkün ama Fenerbahçe ile UMMC başta olmak üzere bir çok takım intikam ateşiyle yanıyor Spartak'a karşı. Zor bir sene bekliyor "Yeni Spartak'ı".

Transferin hızlı takımlarından Ros Casares Marta Fernandez ve Nicky Anosike'yi de kadrosuna kattı. Bu arada McCoughtry MKB Euroleasing'de oynayacak önümüzdeki sezon. Gospic'ten Andja Jelavic, Wisla Can-Pack'e transfer oldu. Resmi sitelere düşen kesinleşmiş haberler böyle yine gözden kaçmışlar olabilir, yardımlarınız için yorum kısmı açık.

Bir de TBBL'ye bakalım; Fenerbahçe bugün Matovic ve Şaziye'ye imza attırdı. Şaziye'nin 10 dakikalık bir rol oyuncusu olmayı kabul etmesi ilginç geldi bana, Çağlar iyi bir transfer olarak değerlendirmiş ama bence ne Fenerbahçe ne de Şaziye için beklentiler karşılanmayacak sene sonunda bu transferden. Sarı-lacivertli ekibin bir yabancı hakkı daha var, Euroleague'da oynayabilmesi için bu oyuncunun Avrupalı olması şart. Ratgeber bu hakkını vatandaşı Vajda'dan yana kullanmak istiyor, Macar oyuncunun bir seneliğine Fenerbahçe kadrosunda yer alması muhtemel. Dış basında çıkan haberlerinde doğrultusunda; Anna Vajda büyük bir ihtimalle Fenerbahçe'de diyebiliriz aslında. Galatasaray'da ise oyun kurucu ve şutu olan bir uzun arayışları sürüyor, yeni ismiyle Galatasaray Medical Park da bu 2 eksiğini Avrupalı oyuncularla doldurmak zorunda eğer Euroleague'de hedefi varsa. Sponsor gücüyle bakalım kimler olacak bu isimler. Mersin BŞB'nin hem erkek hem kadın takımlarında küçülmeye gideceğini duyuyoruz. Ceyhun Yıldızoğlu ve Şaziye şimdilik Mersin'den kopan isimler, gidenlerin sayısı artacak mı yoksa bu kadroyu koruyup mu yola devam edecekler cevabını öğrenmek için ilerideki günleri beklemek lazım. Tabii daha bir çok yenilik olacak TBBL takımlarının kadrolarında ama ligin büyükleri haricinde henüz bir hamle gelmedi diğer takımlardan.

Yazıyı son bir transfer haberi ile kapayalım, bu seferki haber WNBA'den; Shavonte Zellous Indiana Fever ile anlaştı. Kış sezonunu TBBL'de geçirip Fever'da oynayacak 6. oyuncu oldu Zellous. Turkish Fever adım adım geliyor, Koç Dunn da fahri vatandaşlık alabilir ülkemizden.

3 yorum:

Sarp dedi ki...

Prince'in bu yıl için Spartak'la anlaştığı söyleniyordu galiba. Geçen yıl Botaş'ta stajını yapmış oldu.

Bakalım, Chatman en önemli iki oyuncusunu kaybettikten sonra ne yapacak? Onun için asıl sınav şimdi başlıyor.

Adsız dedi ki...

Vajdar Fener'deymiş

http://uj.mizopecsbasketball.hu/hirek/cikk/5771

Adsız dedi ki...

Pokey Chatman kimi kaybetti ki butun takım aynen duruyor Taurasi gitti yerine birkac kisi gelecektir Fowles gitti Lauren Jackson geri dondu.Rusların cok ama cok genis kadroları var isimiz cok zor hem Fb hem GS olarak