BIY AD

24 Mayıs 2010 Pazartesi

WNBA Raporu

WNBA'de açılış gününün ardından geçen bir haftada sonuçları ve konferanslarda oluşan genel tabloyu sondan başa, daha da biriktirmeden değerlendirelim istedik. İlk yazıda yakındığımız takımların organizasyon eksikliği, gün geçtikçe azalıyor daha zevkli maçlara tanık oluyoruz. Önümüzdeki pazartesi daha yüksek heyecanlı bir yazı ile burada oluruz gibi gözüküyor.

16 Mayıs, Pazar
New York: 85 -Chicago: 82
Minnesota: 76 - Washington: 87
Atlanta: 66 - Indiana: 62
Seattle: 81 - Los Angeles: 67

19 Mayıs, Çarşamba
Seattle: 79 - Minnesota: 76

20 Mayıs, Perşembe
Tulsa: 74 - San Antonio: 83

21 Mayıs, Cuma
Washington: 77 - New York: 61
Atlanta: 97 - Connecticut: 82

22 Mayıs, Cumartesi
Chicago: 86 - Indiana: 92
San Antonio: 88 - Los Angeles: 81
Phoenix: 89 - Seattle: 95

23 Mayıs, Pazar
Connecticut: 80 - Washington: 65
New York: 77 - Atlanta: 86
Indiana: 69 - Chicago: 61
Minnesota: 82 - Tulsa: 94

Batı Konferansı:
LA Sparks; Phoenix, Seattle ve San Antonio gibi üç zorlu deplasmana gitti ve henüz galibiyet alabilmiş değil, en kısa zamanda Candace Parker önderliğinde bir patlama gelebilir. Lynx, Augustus ve Wiggins'i hala kullanamadı, iki önemli oyuncusunun eksikliğinde ilk günkü galibiyetin ardından art arda 3 mağlubiyet aldılar, yıldızları olmadan da ayağa kalkmaları zor görünüyor. Tulsa Shock dün Lynx'i mağlup edip ilk galibiyetini aldı ama kadroları pek umut verici değil playoff için, perşembe SA Silver Stars karşısında Marion Jones'un ilk sayılarını atması Tulsa'nın en dikkat çeken istatistiği. Phoenix Mercury bu sezon henüz iki maça çıktı, sezonun açılış maçında LA Sparks'ı yendikten sonra 2. maçta evlerinde Seattle Storm'a mağlup oldular. Diana Taurasi %22'lik saha içi performansıyla henüz ısınamadığını gösteriyor, Penny Taylor ise TBBL'de kaldığı yerden başarılı oyununa devam ediyor. Sophia Young ile Becky Hammon bir de diğerleri kıvamında ilerleyen San Antonio Silver Stars 2 galibiyet 1 mağlubiyet aldı ilk 3 maçında. Sophia Young'ın ortalamaları; 17.7 sayı-5.7 ribaund-3.7 asist-2.3 top çalma, istikrarlı oyuna WNBA'de de devam yani. Batı Konferansı'nın zirvesinde oynadığı 3 maçı da kazanan Seattle Storm oturuyor, LJ üç maç sonunda tutturduğu 22 ortalama ile WNBA'de bu istatistikte birinci basamakta. Jackson ve Sue Bird'in saha içi yönetimiyle "fırtına" sert esiyor şimdilik.

Doğu Konferansı:
Sylvia Fowles'ın takımı Chicago Sky henüz galibiyet alabilmiş değil. Fowles'ın şu ana kadar ortalamaları; 17.8 sayı-9 ribaund-1 asist-2 blok. Nasıl oynuyor diye bakmaya gerek yok Sylvia bildiğimiz gibi devam ediyor, onu Galatasaray formasıyla izlemek için gün saymaya devam. NY Liberty henüz kadrosunun hakkını verebilmiş değil, 3 maçta sadece bir galibiyet alabildiler. Indiana Fever ilk iki maçında galibiyet alamadı ama peş peşe oynadıkları iki Chicago maçıyla galibiyet-mağlubiyet sayılarını eşitledi. Fever'da da her şey bildiğimiz gibi tamamı TBBL'den gelen ilk beşte Tamika iyi, Katie vasat, Hoffman ve Sutton-Brown ikilisi ortalama oyunlarına devam ediyor, January de şimdilik "idare ediyor", benchten gelen Eshaya Murphy ise Tamika'nın skor açısından en büyük yardımcısı şu ana kadar. Connecticut Sun sezonun ikinci maçında Atlanta karşısında ilk mağlubiyetini alıp, dünkü maçta da Washington Mystics'e ilk mağlubiyetini yaşattı, Draftlarda 1. sıradan seçilen Tina Charles takımının sayı ve ribaund lideri, bu hızla giderse "Yılın Çaylağı" ödülü kimin olur tartışmasına hiç gerek kalmayacak. Washington Mystics ilk üç maçında üç galibiyet alarak çok çok iyi bir başlangıç yapmıştı, Connecticut Sun darbesinin ardından bakalım nasıl devam edecekler. Atlanta Dream 4 maçta 4 galibiyet ile en dikkat çekici takım şu anda. Angel McCoughtry takımının parlamasında en büyük etken, Angel çok iyi bir başlangıç yaptı agresif, istekli ve skorer oyunuyla Atlanta maçlarını kaçırmamak için birinci sebep, Erika De Souza ve Sancho Lyttle da Atlanta organizasyonunda önemli dişliler.

Hiç yorum yok: