BIY AD

16 Mayıs 2010 Pazar

İlk Gün Sonuçları & "Bizimkiler"

WNBA'yi gün gün takip etmemiz zor olacak, haftalık raporlar halinde yayınlamayı planlıyoruz bunun sonrasında. Ama açılış gününün şerefine ligimizden gidenlerin ve önümüzdeki sene için transferi açıklanan oyuncuların performanslarına değinmemek olmazdı. Başlamadan şunu belirtmeliyim izlediğim maçlarda şut performansı ve tempo çok düşüktü. Yıldızlar hem Avrupa hem yol yorgunu şimdilik. Birlikte zaman geçirmeye ihtiyacı var takımların açıkçası.

Phoenix Mercury: 78 - LA Sparks: 77
Sezonun açılış maçında, geçtiğimiz senenin şampiyonu Mercury, Sparks ile karşılaştı. Her iki takım da iddialı ekipler olunca özellikle maçın sonu seyirciler adına heyecanlı, oyuncular adına ise stresli oldu. Bitime 4.7 saniye kala Quinn'in basketiyle LA Sparks 77-76 öne geçse de, kenardan sokulan topun ardından Penny Taylor penetre sonucu baskete gitmek üzereyken faulle durduruldu. Yaptığı iki atışı da sayıya çeviren Penny, Mercury'nin ilk maçtaki kahramanı olmayı başardı. Diana Taurasi maçı 14 sayıyla tamamlarken sayılarının 10'u serbest atış çizgisinden geldi. Şut performansı (2/6 ikilik, 0/5 üçlük) berbattı MVP adına. Penny Taylor da maçı 16 sayıyla noktaladı. En iyi kim kıyaslamalarında, Taurasi'nin karşısına adı en çok yazılan oyuncu olan Candace Parker, Rusya Ligi finallerinin ardından 4. kez Taurasi'nin takımına karşı galibiyet almak istiyordu. Parker'ın 24 sayı - 12 ribaund'luk çabası, son saniyede Penny'e yapılan faulle boşa çıktı. Geride bıraktığımız sezonda Panküp Kayseri formasıyla TBBL'de izlediğimiz Tangela Smith de sahada kaldığı 34 dakikada 8 sayı-9 ribaund ile oynadı.

Conneticut Sun: 74 - Chicago Sky: 61
Sezona kadrosunun büyük bir bölümü yenileyerek başlayan Connecticut Sun, Chicago Sky'ı ağırladı. Maçın en başından beri ağırlığını hissettiren Sun rahat bir galibiyet aldı. Galatasaray'ın yeni transferi Sylvia Fowles maçı 16 sayı-9 ribaund-2 blok ile tamamladı. Sylvia'nın ilk yarıda daha etkili olduğunu, ikinci yarıda iyice oyundan düşen takımıyla birlikte onun da maçtan koptuğunu söyleyebiliriz. Yine de iyi bir başlangıç. Botaş'ta oynarken draftlarda Sky tarafından seçilen Prince da ilk maçına çıktı bugün, çaylak oyuncu 7 sayı-5 top çalma ile oynadı. Connecticut tarafından birinci sırada draft edilen Tina Charles, 17 sayı-10 ribaund ile WNBA kariyerine güzel bir başlangıç yapmış oldu.

Indiana Fever: 65 - Washington Mystics: 72
Sezon içinde bir yazımızın başlığında da dediğimiz gibi; "WNBA'deki temsilcimiz Indiana Fever" da sezonu açtı bugün. Fever'ın bugünkü ilk 5'in tamamı kış dönemini TBBL'de geçiren oyunculardan kuruluydu. Bu beşlinin -en önemli- dördü, TBBL final serisinden yeni çıkmış isimler olunca mağlubiyet beklentiler dahilindeydi. İki tane de Mystics adına TBBL'den gelen oyuncu olunca istatistikleri kısa kısa yazmak daha akılcı gözüküyor:

Fever: January(Tarsus): 3 sayı-2 ribaund-5 asist, Douglas(Galatasaray): 10 sayı-3 asist, Catchings(Galatasaray): 12 sayı-5 ribaund-2 asist, Hoffman(Fenerbahçe): 7 sayı-2 ribaund, Sutton-Brown(Fenerbahçe): 12 sayı-6 ribaund
Mystics: Ajavon(Fenerbahçe): 2 sayı, Melvin(Botaş): 4 sayı-6 ribaund

Parantez içindeki takımlar, oyuncuların geçtiğimiz sene TBBL'de oynadıkları takımlar. Bu oyuncular ile kulüpler arasında önümüzdeki sene için herhangi bir anlaşma yok onu belirteyim hemen.

Tulsa Shock: 74 - Minnesota Lynx: 80
Seimone'u tekrar izlemek adına en merak ettiğimiz maç buydu ama ne yazık ki Seimone Augustus maçta süre almadı. Belirtilmiş bir sakatlığı olmamasına rağmen süre almamasını, daha hazır olmamasına bağlamak istiyorum, önümüzdeki maçlarda formasına kavuşup formunu tutturur umarım. Augustus'un yanında takımın önemli isimlerinden Wiggins de maç boyunca parkeye çıkmadı ama bu önemli iki eksiğine rağmen deplasmanda alınan galibiyet önemli Lynx adına. Rakip Tulsa'da performansı merakla beklenen Marion Jones, aldığı kısa sürede 1 faul hariç herhangi bir istatistiğe imza atamadan maçı noktalandırdı. Beşiktaş CT'dan da tanıdığımız Zellous sayı atamadığı maçı, 3 asist ile tamamladı.

SA Silver Stars: 70 - Atlanta Dream: 75
Silver Stars VJ ve Sophia sayesinde yıllardır Galatasaray taraftarının yakın takibindeki takımlardan. Sezona iyi başlayamadılar Atlanta karşısında, basit top kayıpları ve isabetsiz atışlarıyla ritmsiz gözüken San Antonio temsilcisi Sophia Young ve Becky Hammon'ın çabalarına rağmen bir türlü ayağa kalkamadı maç boyunca. Sophia maçı 15 sayı ve 2'şer asist ve ribaund ile noktalarken, aldığı 4 faul de istatistiklere yansımayacak çabasının sonucuydu. Megan Frazee kısa sürede takımı adına 5 sayı kaydederken, Becky Hammon'ın 20 sayı-5 asistlik performansına da değinmeden yazıyı bitirmek istemedim.

Hiç yorum yok: