BIY AD

28 Mart 2010 Pazar

Finaldeyiz!

Galatasaray: 74 - Mersin BŞB: 64
Ligin dokuzuncu haftasında evinde Galatasaray'ı 97-68'lik skorla farklı şekilde mağlup eden ve bu mağlubiyetin ardından bir anlamda sarı kırmızılı takımın menajeri Mihriban Oğuz'un takımdan ayrılmasına sebebiyet veren Mersin BŞB ile ligin rövanşını almak isteyen Galatasaray karşılaştı günün ilk maçında. Maça hızlı başlayan taraf Mersin BŞB olurken, Larkins ve Latta ile skoru sürüklemeyi başardı Ceyhun Yıldızoğlu'nun takımı. Hızlı ve tempolu oyununu sahaya yansıtmaya çalıştı Mersin ilk yarıda, başarılı da oldular aslında bunda. Devre sonunda altı farklı oyuncusunun elinden 38 sayıyı yollamayı başarmışlardı Galatasaray potasına. Buna karşılık Galatasaray'da Katie Douglas - Sophia Young - Tamika Catchings üçlüsü skoru bireysel performanslarıyla sürükleyen isimler oldular. Bu anlamda Mersin'in daha karakterli bir oyun ortaya koyduğunu ve sezon başından bu yana gösterdiği form grafiğini bozmadığını söyleyebiliriz. Maçın ikinci yarısında ise sertleşen bir Galatasaray savunması izledik.
Sadece dokuz baskete izin vererek 26 sayı yediler ikinci devrede ve bu savunma performansları ile galibiyete ulaşan taraf oldular. Sophia Young ve Yelena Leuchenka'nın savunma performansına hücumdaki Sophia - Katie Douglas - Catching üçlüsünün 45 sayı 8 asist 19 ribaundluk oyunu eklenince 10 sayılık bir farkla finale uzanmayı başardı sarı kırmızılılar. 20 dakikalık iyi savunma, bireysel performansları daha da değerli kıldı elbette.

Mersin cephesinde ise görmeye alışık olmadığımız bazı acemilikler vardı bugün. Dünkü maçın yorgunluğu olarak düşünülebilir ilk bakışta fakat fazla zorlanmadılar dün. Ama pek bildiğimiz Mersin gibi değillerdi bugün, skordan da gayet iyi anlaşılıyordur bu. 15 top kaybı var ki bazıları çok çok kritik anlarda gelen kayıplar ki dün bu konuda bir uyarı gelmişti aslında Samsun maçında. Onun devamı olarak yorumlamak daha doğru olacaktır sanırım. Latta - Larkins - Barbara Turner - Şaziye İvegin karesinde hata veren Şaziye oldu bugün. 34 dakikada 1/7 saha içi isabeti ile yalnızca 3 sayı üretebildi geçen yıl formasını giydiği takıma karşı. 2 ribaund 1 de asisti var sadece altı dakika benchde oturabildiği karşılaşmada. Mersin'in işleyen sisteminde önemli bir dişli Şaziye. Yerli olması açısından belki de en önemlisi. Onun bu kadar silik olduğu karşılaşmada, Galatasaray'ın ikinci yarıdaki savunma performansı finalistin belirlenmesini de fazlasıyla kolaylaştırdı.

Fenerbahçe: 72 - Beşiktaş Cola Turka: 61


Günün ikinci ve son maçında bu sezon ligde oynanan iki derbiyi de farklı skorlarla kazanan Fenerbahçe ağır favoriydi elbette.
Dün üç yabancısını ortalama 33 dakika sahada tutmak zorunda kalan koç Aziz Akkaya'nın elinde sihirli değnek olması lazımdı bugün biraz olsun şanslı olan taraf olabilmek için. Maçın ilk hücumunda Santos'un basketiyle ilk ve son kez öne geçen Beşiktaş Cola Turka, en fazla 54-50'de üçüncü çeyreğin ortasında yaklaşabildi Fenerbahçe'ye. Bu dakikadan itibaren beş dakikalık sekansda sayı yemeden 9-0'lık bir seri yakalayan Fenerbahçe, maçı da bitirme noktasına getirdi. Dünkü galibiyetin altına imza atan Zellous - Santos - Sales üçlüsünün 14/45 şut performansını, dünün yorgunluğunun üzerine bugün toplamda sadece üç buçuk dakika kenara gelmeleri üzerinden değerlendirmek gerekiyor şüphesiz. Özellikle Sales'inki büyük özveri, hiç çıkmadan oynadı bugün ve sezon başından bu yana neredeyse bu tempo ile oynuyor. 34 yaşında olduğunu ve ciddi bir sakatlık atlattığını hatırlatayım. Durum böyle olunca, fazla da zorlanmadı Fenerbahçe. Dünkü yazıda tahmin ettiğim gibi, Ajavon'u yeniden tribüne yollayıp Nicole Powell ile başladı bugün koç Haydar Kemal Ateş. 3 günlük maratonda bu avantajını kullanması elini de güçlendiriyor koçun. Esmeral - Nevriye - Penny Taylor üçlüsünü ortalama 30 dakika tutarak kupanın bir ucundan tutmayı başardı sarı lacivertliler.

3 yorum:

murat dedi ki...

Final için bir şeyler söylemek gerekirse taktik-tekniğin en önemli olduğu maç ve maçlardır Fenerbahçe maçları sisteme bağlı kalabilmek maçın kilit noktası olacaktır. Sert savunma karşısında Caferağa'dakii gibi sistem dışı oyuncu bazlı bir oyun oynarsak şansımız olmayacak. Benim beklentim şutları kaçırabilirsiniz psikolojik etkenlerle bireysel manada kötü performans çıkarabilirsiniz ama kaçan şutlar eğer doğru pozisyonlarda seçilerek hazırlanarak atılmış şutlarsa iyi gününüz de kazanırsnız umarım takımımız bu maçta olabildiğince sistem dahilinde oynar kaybederken de alkışlanacak bir performans gösterir.

10ur dedi ki...

salsa'da dejavu nicki ile yazan senmisin yoksa bu yazı tamamen çalıntımı????

dejavu dedi ki...

Tabii ki benim, çalıntı değil yani.:)

Çağlar