BIY AD

12 Mart 2010 Cuma

Mersin'den Rakiplerine Teşvik Primi

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği geceye Mersin Bşb. Genel Menajeri Necip Kapanlı ve ligimizin de en genç oyuncularından olan Merve Aydın katılmış.

Necip Kapanlı kolay galibiyetler almaktan sıkılmış görünüyor ki şöyle bir açıklama yapmış; "Geçen hafta Samsun Basketbol ile yaptığımız maç beklediğimizden de rahat geçti. Bazı takımlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni güçlü görüyor ve 'Nasıl olsa kazanamayız' diyerek erken pes ediyorlar. Basketbol seyircisi olarak bu durum hoşuma gitmiyor. Seyirci, mücadele ve heyecan olan maç izlemek ister. Çok rahat maç kazanıyoruz. İstiyoruz ki rakiplerimiz sahada biraz dirensin."

Evet, lig maratonu boyunca sadece Caferağa'da Fenerbahçe'ye kaybettikten sonra 4.5 aydır sürekli kazanan bir takım Mersin, başarılı bir sezon geçirdikleri açık ama bu açıklamaya bir anlam veremedim. Genel menajer böyle söyleyince Mersin'in son maçlarına bir bakmak gerekir heralde.

14. Hafta'da Kayseri deplasmanında 66-69 ile galip ayrılırken Mersin, Kayseri Şeker'in son saniyede bulduğu üçlük isabeti geçerli sayılmadı. İlk anından beri başa baş giden mücadele yakın bir skorla sonuçlanmış, Mersin'i kurtaran saliseler olmuştu.

Sonraki hafta içerde oynadıkları Tarsus maçında sonuç 67-62. Maçın kırılma anını Tarsus asbaşkanı Hikmet Avşar'dan dinlersek, "65-62 mağlup durumdayken, hızlı hücum yaptığımız anda 3'lük baskete giderken, oyuncumuza faul yapıldı. Fakat faul verilmedi. Hücuma geçen rakibimiz de sayı yapınca salondan 67-62 mağlup ayrıldık." Hakem kararının doğruluğu hakkında bir bilgim yok ama maç skoruna bakarsak 67-62 gayet çekişmeli bir maç olduğunu gösteriyor bizlere.

Bir sonraki hafta Adana'da karşılaştıkları Botaş karşısından da yine yakın bir skorla 71-79 galip ayrıldılar. Tabii son çeyreğe 12 sayı önde girdikleri bu maçın, öncesinde oynadıkları iki maça göre daha rahat geldiğini söyleyebiliriz. Ama yine de 'çok rahat kazandık, direnç görmedik'lik bir durum yok ortada.

Mersin son maçında ise evinde ağırladığı Samsun Basket'i 89-61 mağlup etti. Samsun'un bu yılki durumu malum. Onlar da artık başaltı güreşenlerden, Mersin'in kalite olarak çok gerisindekilerden yani.

Şimdi tabloya bakınca, bu açıklamalar daha da manasız bir hal aldı sanki. Zorlu maçlarda sonuçlar kafa kafaya, kararı belirleyen -doğru veya yanlış- hakem kararlarıyken, son sıralardaki takımlara karşı alınan farklı galibiyetlerin öneminin olduğunu sanmıyorum. Futbolda, Sivasspor'un tarihinin en başarılı sezonunu yaşadığı geçtiğimiz yıl, yaptığı antipatik açıklamalarla spor kamuoyunun gözünde geldikleri hal belliyken, basketbolda Mersin'in daha dikkatli olması gerekirdi. Ligin geri kalan kısmında oynayacakları takımları kendilerine karşı kışkırtmaktan başka bir şey getireceğini sanmıyorum Necip Kapanlı'nın sözlerinin.

2 yorum:

Rıza dedi ki...

Rakipleri bilmem ama Samsun basını kışkırmış görünüyor. http://www.samsunpost.com/haber_detay.asp?NewsId=2492

Geçen seneki Samsun bunları hem içerde hem de dışarda tokatlamıştı. Bu sene de bence Tarsus ve Kayseri en az Mersin kadar iyiler. Ama bu şımarık açıklamalar en çok da Galatasaray'ın yüzünden oluyor. Bu kadroya rağmen meydanı bunlara bırakıyorsunuz... Bence bu adam özür dilemeli. Ya da Samsun play-offa girmesin diye dua etmeli. Düşünsenize Samsun'un 7. bitirdiğini ve bu amcamızın tekrar Samsun'a gelmek zorunda kaldığını...

samsunlu dedi ki...

samsun'a bu senenin bir ders verdiğini düşünüyorum, şehrin beklentilerini de yönetimin algıladığı kanısındayım,bu bağlamda seneye takım kurarken bazı sorunlarını aşmış ve yukarlarıyı hedefleyen bir kadronun oluşturulacağını düşünüyorum...çünkü samsun başkanı ,birkaç gün önce bir belediye başkanından takım için spor salonu yaptıracaklarını ve yer gösterilmesini rica etti, gerekli destek ve kredi bulunmuş proje hazırmış... bu girişimde bulunan bir kulüp ileriye oynuyor demektir...mersinli menejerin söylediklerini ciddiye almıyorum, kimin ne zaman ne olacağı belli olmaz, bu sene fb,gs den başka kadroca çok önemli ve organize olabilecek takım olmadığından mersin bu sene meydanı boş buldu konuşuyor...zamanı gelince bu sözler hatırlatılır....