BIY AD

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Kalaycıoğlu Ne Diyor?

Dün oynanan 3. maçın ardından Zafer Kalaycıoğlu'ndan ilginç açıklamalar gelmiş. İlk kısmı da ilginç ama konuşmasının başından beri lafı getirmek istediği bölüme bakalım biz:
"Biz diyoruz ki; Avrupa'da en çok WNBA takımından oyuncuların olduğu ülkeyiz, şu anda Rusya'yı geçmiş durumdayız. Gelecek sene de bu öyle gözüküyor. Şimdi buradaki oyuncuların iki gün sonra WNBA'de maçları var, WNBA'de oynayacakları maçlarla ilgili olarak, kafalarında mutlaka bir an önce oraya gitmekle ilgili sorular olacak. Ülke olarak, federasyon olarak WNBA'de oynayan oyunculara ve bu lige saygı göstermemiz lazım. Avrupa'da en son ligi biten ülke Türkiye. Maç sonunda en iyi oyuncunuz turnike kaçırıyor, en iyi oyuncunuz pota altı kaçırıyor, en iyi oyuncunuz bomboş atış kaçırıyor. Söyleyecek bir şey bulamıyorum."
Nasıl bir imadır bu? Tamika Catchings, Katie Douglas, Yelena Leuchanka ve Sophia Young nasıl bir töhmet altında bırakılıyor? Konuşmaların nereye gittiğini ben yanlış anladıysam eğer; Fenerbahçe'nin Penny Taylor'ı, Sutton-Brown'u, Hoffman'ı, Powell'ı, Ajavon'u nereye gidecekler lig bitince?

Fenerbahçe'nin kadrosu oturmuş, en iyi yerlileri ellerinde tutuyorlar, Galatasaray'ın yabancılarının aklında WNBA var, hakemler kötü vesaire vesaire, Galatasaray'ın başarısızlığında kim suçsuz? Bir tek Zafer Kalaycıoğlu suçsuz!

8 yorum:

Selim Ugur dedi ki...

Suc bu adamda degil, onu takima coach diye getirende.

Isin kotusu bundan sonra FB'ye de gidemez artik. Mersin, Samsun ayarinda takimlari calistirir.

Eger bu yeni sezonda tutacaklarsa mecburen kendini kasacak, aksi taktirde kendini bitirecek duruma geldi cunku.

Augustus ve Fowles ile anlasilmis, Isil'in da geri donecegini hesaba katarsak bu kadronun dogru durust hucum seti bile cizmekten aciz Zafer K.nin elinde mundar olmasindan korkuyorum.

murat dedi ki...

Şu açıklamanın geçerli olabilmesi için karşı tarafta hiç wnba'lı oyuncu olmaması gerekir ki açıklama nerden tutsan elinde kalıyor. Gelecek sene kalırsa Fenerbahçe çok iyi bir takım çok iyi oyunculara sahipler ve ben Euroleague şampiyonu olacaklarını düşünüyorum açıklaması bekliyorum. Geçen sene UMMC Ekaterinburg maçlarından sonra böyle demişti artık Fenerbahçe maçlarından sonra söyler.

Adsız dedi ki...

Ligin avrupada enson Türkiye de bitmesi konusunda doğru söylemiş ama zaten tartışılan bir konuydu bu..Play-Off 5. maçının wnba açılışına 1 hafta kalaya ayarlanan bir fikstur olması gerekirdi..

Diğer dedikleri bahaneler ise tam bir komedi zaten.. 5 tane Fb li wnba li oyuncu herlade tatile gidiyorki kafalarında başka şeyler yok.. Kaçan sadece 1 turnike son anlarda. 1 saniyelik bir olaya böyle bir senaryo yazmak cahillikten öte bir şey değil.

nebilim dedi ki...

yok artık.. maç içerisinde bir ara amigoluk yapıyordu.. seyirciye ıslık çalacağına oyuncusunu motive etseydi bu maça o zaman. Koçun görevi sadece teknik taktik değil mental olarak da maça hazırlamak değil midir oyuncuyu. Suçladığı oyuncu geldikten sonra takıma vites yükseltip belki de koçunun koltuğunu kurtaran Tamika Catchings. Tamika'nın kaçırdığı boş pozisyondan sonra sinirini nerden çıkaracağını bilmeyen o halini hepimiz gördük Zafer Bey... maça baksaydınız siz de görürdünüz.

noname dedi ki...

Fenerbahçe'nin yıllarca F4'un eşiğinden dönmesinin 1 numaralı sebebi olan Kalaycıoğlu'ndan ne bekliyordunuz? Hangi akla hizmet Galatasaray'ın koçu yapıldı anlamak güç. Böyle iyi kadroların Kalaycıoğlu gibi kalibresiz koçların eline verilmesi yönetimlerin beceriksizliğinden başka birşey değildir.

emre dedi ki...

fenerbahçe sadece kalacıoğlu nedeniyle final fourdan oldu demek biraz acımasızlık değil mi?,spartak moscova ile sürekli aynı gruba düşmesi şansızlığını ne çabuk unutuyoruz,onlar bir, fb iki olup,gruptan çıktıktan bir tur sonra karşımıza çıkıyordu bu takım,ve doğal olarak bizi eliyorlardı,daha fazla para daha iyi oyuncular,zafer hocanın katkısı büyük,hataları da var tabi ama katkılarını unutmamak lazım,ama bu yaptığı açıklama bobo bilerek penaltı kaçırdı ya da leo franco bilerek gol yedi gibi kötü bir açıklama olmuş açıkcası

noname dedi ki...

@emre

Zaten ben de "sadece" Kalaycıoğlu nedeniyle F4'dan oldu demedim. Kalaycıoğlu'nun 1 numaralı neden olduğunu söyledim ve bu görüşümün de sonuna kadar arkasındayım. İlk önce Ros Casares'e sonra da Bourges Basket'e elendik çeyrek final maçlarında. Spartak'a değil. Özellikle Ros Casares'e Caferağa'da son saniye basketi yiyip uzatmaya giden ve yenildiğimiz maçı asla unutamam.

Adsız dedi ki...

Hoffman'ı sürekli riske etme taktiği müthişti tek kelimeyle. Herhalde Hoffman'la iki sene önce birlikte çalıştıktan sonra bir daha tek maçını bile izlememiş olsa gerek. Ama hadi ilk iki maç yaptın bunu da son maçta niye hala ısrar edersin ki.