BIY AD

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Matovic Fener'e?

Avrupa kupalarındaki kıta dışı oyuncu haklarını Penny Taylor ve Diana Taurasi ile dolduran Fenerbahçe, uzun pozisyonu için Ivana Matovic'in peşinde. Sırp oyuncu Lotos Gdynia ile başarılı bir sezon geçirip Euroleague All-Star kadrosunda da kendine yer bulmuştu.

Bakalım nasıl sonuçlanacak bu girişim..

5 yorum:

noname dedi ki...

Penny ve Diana'nın EU pasaportu yok muydu? Yanlış mı biliyorum?

Adsız dedi ki...

Yeni kurala göre pasaportların bir önemi yok. Oyuncular, oynadıkları milli takımların vatandaşı olarak kabul görecek FIBA tarafından.

10ur dedi ki...

gruda ismininde sıkça telaffuz edildiğini okudum ben yabancı sitelerde nedir onun sözleşme durumu acaba?

Adsız dedi ki...

fenerbahce grudayla kesin olarak anlaşmış.

tozlu parkeler dedi ki...

Matoviç'le ilgili kesin bir şey yok diye biliyorum.
Olursa fena olmaz. Sonuç olarak, Penny ve Taurasi dışında diğer yabancılar Avrupalı olmak zorunda ve dolayısıyla transfer yapacağımız havuz daralıyor.
Matoviç, ümit vadeden bir oyuncu, müthiş yırtıcı savaşçı bir pota altı oyuncusu değil ama çabuk, ikili oyunları iyi oynayan, kendisiyle uyum gösterebilecek penetreci bir kısayla önemli işler yapacak bir hücumcu, ayrıca savunmacısı ağır ve ayakları yavaş bir uzun olursa dışarıdan da öldürücü şutlar atar.
Ama Matoviç'le beraber başka bir uzuna daha ihityacımız olacak. Ebony tarzında ribauntçu, pis işleri yapacak, sert, agresif ve cüsseli bir pivot daha lazım.