BIY AD

22 Mayıs 2010 Cumartesi

Sonradan 'Dunk' Etmesin

Galatasaray ile ilgili forumlarda gezinmek, eğlenceli bir zaman geçirme yöntemi. Aynı sevgiyi paylaştığımız insanların fikirlerini, bilgilerini de paylaşmak istiyoruz tabii ki. Yalnız Sylvia Fowles transferinin ardından hemen hemen her platformda tanık olduğum taraftarın bir heyecanı var. Onları biraz üzmenin zamanının geldiğini düşünüyorum.

Birçok kişi Fowles'ın her maçta veya sezon içinde sık sık smaç basmasını bekliyor. Biz de Sylvia'yı smaç yapabilen nadir kadın basketbolculardan biri olarak tanıttık ama açıkçası ben Sylvia'nın Caferağa'da oynanan Fenerbahçe-Spartak maçına kadar smaç yapabildiğini bilmiyordum. Fotoğrafta gördüğümüz gibi kolej yıllarında, WNBA All-Star maçında ve son olarak da Caferağa'da ısınma bölümünde smaç yapabildiğini görmüş olduk yeni pivotumuzun. Aslında All-Star maçındaki smaç anını izleyenler, bir maç içinde Sylvia'nın smaç yapabilmesi için gereken birçok şart olduğunu görmüştür.

Tamam, Sylvia smaç basabiliyor hatta bunu birkaç kez kameralar karşısında yapmış, şahitleri de var ama ondan herhangi bir TBBL veya Euroleague maçında bunu tekrarlamasını beklemeyelim. Salona gelenler, ısınma bölümünde bu şovu izleyebilirse "şanslı azınlık" olarak hayatlarına devam ederler. Zaten maç içinde de bunun eksikliğini hissedeceğimizi sanmıyorum; Fowles pota altında topu aldığında hanemize 2 sayıyı yazdırabilecek sertliğe ve bitiriciliğe sahip.

(Dakikaya, skora, rakip oyuncuların toleransına ve smaç sonrası her iki takım kadrolarının da reaksiyonuna dikkat. Zor yani =) )

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Euroleague'de bir fast break'i smaçla tamamlamışlığı da var ama Candace Parker vari smaçlar beklememek lazım diye düşünüyorum. Smaç yapabilmesi için çok rahat bir pozisyonda olması gerekiyor. Yine de TBBL'deki kolay maçlarda şovunu yapabilir tabi.