BIY AD

4 Mayıs 2010 Salı

Sylvia Fowles & Seimone Augustus

Dün GsBasket aracılığı ile öğrendiğimiz, bize göre artık resmileşmiş iki transferimizi biraz tanıtmak istedik merak edenlere. İşte Fowles ve Augustus profilleri:


Sylvia Fowles Kimdir? :
Galatasaray - Mersin BŞB serisinin son maçını izlerken bir ara dövünmüştüm, arkası dönük top aldığında bitirebilen, sert bir uzunun eksikliği yüzünden. Yıllardır takımımızın en büyük eksiği de buydu zaten, gelen geçen neredeyse bütün pivotlarımız yüzü dönük oynamayı seven, orta mesafe şutlarında başarılı ama her iki pota altında da beklenen sertliği ortaya koyamayan oyunculardı. İstediğimiz oyuncu tarifine son yıllardaki en uygun transferimiz Kara Braxton'du sanırım ama o da biraz fazla hantaldı. Şimdi gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki; Sylvia Fowles, Galatasaray taraftarının -en azından benim- isteklerini dünya üzerinde karşılayabilecek birinci isim.

Amerikalı oyuncu 1985 doğumlu. 1.98 boyundaki Sylvia, kadın basketbolunda görebileceğimiz en atletik fiziklerden birine sahip. Şahsen, Dwight Howard'a benzetirim ben onu hem fizik hem oyun itibariyle. Tabii hemen altını çizeyim serbest atışları Dwight'a göre -hatta herhangi bir uzuna göre- çok daha isabetli. Onu Caferağa'da izlerken hayran kalmıştık bir kez daha, birebirde durdurulması imkansızlık derecesinde. Spartak'ın dış oyuncularının keskin şutörler olduğunu hepimiz biliyoruz. Spartak kısalarının yüksek isabet oranlarınında, içeride tek kişiyle durdurulamayacak bir uzunun savunmayı üzerine çekip, onlara rahat şut atma imkanı sağlamasının da yadsınamaz bir katkısı olduğu açık. Hücumda her şekilde katkı verebilecek Sylvia, savunmada da "pota altını kararttı" deyimini sık sık duyuracak bizlere.

Fowles'ın kariyerine baktığımızda başarılar ve ödüllerle dolu lise-kolej kariyerinin ardından 2008 draftlarında, 2. sıradan Chicago Sky tarafından seçildiğini görüyoruz. Birinci sırada kim vardı diye merak edenlere, fotoğraftaki diğer hanımefendinin birinci sıradan seçildiğini hatırlatalım hemen. WNBA'de geçirdiği iki sezonun ortalamaları; 10.9 sayı, 7.7 ribaund, 1.7 blok, 1 top çalma ve 0.6 asist. Bir kere WNBA All-Star kadrosuna seçilen Fowles, karşılaşma esnasında yaptığı smaç ile bu organizasyonda smaç yapan üçüncü oyuncu oldu. Dev pivot, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Amerika Milli Takımı'nın en skorer ismi olarak, takımıyla birlikta altın madalyaya uzanmıştı. Avrupa kariyerini yakından biliyoruz Fowles'ın zaten, iki sezondur Spartak ile Euroleague şampiyonlukları yaşıyor. Sylvia Fowles, 26 sayı-19 ribaund(9 hücum-10 savunma)-3 blok ile (yazdığım bütün istatistikler, bu sezon içinde bir maçtaki en yüksek rakamları) oynadığı bir maçta sezon rekorlarının tamamına yakınını kırdı. Bu istatistiklerin Fenerbahçe karşısında olduğunu söylersek, daha da heyecanlanır Galatasaray taraftarı herhalde.

Sylvia Fowles'ı bu kadar övdükten sonra bir eksikliğinden bahsetmemek olmaz, kariyerinde hiç lig şampiyonluğu yok Fowles'ın. Avrupa'da Ekaterinburg'u her defasında saf dışı bırakmayı başaran Spartak, kendi liginde Ekaterinburg'a kaybetme geleneğini de sürdürüyor. WNBA'de ve Avrupa'da lig şampiyonluğu yaşayamayan Fowles, bu açığını da seneye Galatasaray formasıyla tamamlayacak inşallah.

Seimone Augustus Kimdir? :

SEIMONE geçen sene taraftarına veda ederken formasını öpüp giden, oynadığı bir sezonla Galatasaray efsanesi olmayı başarmış CANDIR.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Seimone Augustus=kobe

granger17 dedi ki...

bir fenerbahçeli olarak kıskanmıyor değilim taurasi ile birlikte sarının yanında lacivert olan takımda bekliyodum kendisini ama olmadı o sarının yanına kırmızıyı seçti harika bir transfer rusya olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz hadi hayırlısı

brk dedi ki...

okuduktan sonra gerçekten heyecanlandım ve bu oyuncu ile ilgili bir entry yazdım ekşide. tabikide sizin linkinizide verdim. umarım bi sakıncası yoktur...

Adsız dedi ki...

@kalecioyuncu teşekkür ederiz beğendiğin ve paylaştığın için

Adsız dedi ki...

fener mantıken alamazdı kıta dışı hakkını taurasi ve taylordan yana kullanacaklar...

Adsız dedi ki...

galtasaray 2 avrupalı olmayan hakkını kullanmış oldu böylece ..diğer seçimleri ne olacak acaba...? kesin iki avrupada oynayabilecek oyuncu alıncak biri..Tr de 4 yabancı oyun içind sınırlama olduğundan 5. yabancı tribüne çıkacak yada kesin young türk 4 yabancıyla sezona başlanılcak...)

Adsız dedi ki...

fenerbahçe grudayla anlaşmışlar