BIY AD

13 Mayıs 2010 Perşembe

Transfer Gündemi

Avrupa'da liglerin bitmesi ile heyecan Amerika kıtasına taşınmadan önce, Avrupa'da da transfer telaşı yaşanıyor. Şu ana kadar biten transferler bile Euroleague'de dengelerin değişeceğine bir gösterge.

Kadrosunda en radikal değişikliğe gidecek takımlardan biri İspanya şampiyonu ve Euroleague ikincisi Ros Casares. Valencia ekibinde ilk göze çarpan değişiklik Isma Canto ile yolların ayrılması, İspanyol takımının yeni çalıştırıcısı ezeli rakipleri Halcon'dan gelen Jordi Fernandez olacak. Atladığımız bir haber yoksa eğer; Isma Canto şu anda boşta. Bir diğer çarpıcı değişiklik de en önemli silahları Erika De Souza ve Delisha Milton-Jones ile yolların ayrılması oldu. Fenerbahçe'nin de gündemindeki Erika De Souza'nın İspanya'daki yeni adresi Salamanca şehri olacak. Brezilyalı oyuncu Halcon Avenida ile anlaştı. Delisha Milton da Avrupa kariyerini USK Prag ile devam ettirecek. Ros Casares'ten ayrılan Amaya Valdemoro da Rivas'ın yolunu tutuyor. Edwige Lawson-Wade, Nuria Martinez Prat ve Rebekkah Brunson yeni silahları olacak, Cindy Lima'nın da içinde bulunduğu Ros Casares kadrosunun.

Avrupa'da domino etkisini yaratan ilk taş Rusya'nın başkentindekiydi kuşkusuz. Spartak'ın alacağı kararlar birçok takımın ve oyuncunun gelecek sezonki kaderini yakından etkiledi ve etkilemeye devam edecek. Euroleague'in son dört senesinin şampiyonu, kadrosundan Taurasi ve Fowles'ı Türkiye'ye kaptırdıktan sonra Sue Bird ve Anete Jekabsone-Zogota WNBA sonrası Rus devine dönecek oyuncular. Spartak Moskova diğer yerlilerinin aksine Ilona Korstin ile henüz anlaşmış değil, sevenlerine duyurulur. Takımın eski oyuncusu Noell Quinn de Bulgar Milli Takımı'nda oynamasının avantajıyla geri dönüyor, Spartak'ın Euroleague'deki yerlilerinden biri olacak. Bu arada, Lauren Jackson'ın da yaptığı açıklamada Spartak'a dönmek istediğini atlamayalım.

Spartak'ın Pokey Chatman'ı elinde tutmasının ardından, Fenerbahçe'nin anlaştığı Laszlo Ratgeber'in kendi basına yaptığı açıklamada yeni takımına Macar oyuncular getirebileceğini söylemesi altı çizilmesi gereken bir detay. Değişen kuralların ardından, Euroleague'de oynatabilecekleri bir uzun arayan Fenerbahçe için Petra Ujhelyi ismi anılabilir. Eski oyuncumuz Petra'nın yanı sıra, Anna Vajda ve Dalma Ivanyi de Macar basketbolunda akla gelen ilk isimlerden. Tecrübeli oyun kurucu Ivanyi, Avrupalı bir guard arayan Galatasaray için de düşünülecek isimlerden biri olabilir tabii ki.

İtalyan ekibi Umana Reyer'in formasını giydiği için bu sezon Avrupa sahnesinden uzak kalan Gunta Basko, Wisla Can-Pack ile anlaştı. 30 yaşındaki Gunta da yine önümüzdeki sezon kadromuz için düşünülebilirdi. O platine dönen sarı saçları ile tanıdığımız, siyah saçlarını da sevdiğimiz Gunta'yı, bu sene de Parçalı ile izleme hayallerim suya düştü yani.

İlk etapta göze batan transferler bunlar, atladığımız önemli transferler veya yazı sonrasında eklenenler varsa yorum kısmından bize ulaşırsanız, yaz boyunca güncel tutmaya çalışırız transfer gündemini.

2 yorum:

balanced dedi ki...

Anna Montanana > Halcon Avenida

Magdalena Leciejewska > Wisla Can-Pack

Andja Jelavic > Wisla Can-Pack

Petra Kulichova > USK Prague

Furkan Zengin dedi ki...

Petra'yı Fener'de göreceğime Devran'ı göreyim daha iyi üstad :)

Şaka bir yana o 3 isimden ivanyi vajda ikilisi ciddi bir kadro derinliği katar fenerbahçeye

ivanyi gs için de iyi bir tercih olabilir bu saatten sonra çok üst düzey guard bulmak zor, shay doron bile işe yarar GS'de kanımca ama bence herşeyden önce coach'un zihniyetinin ya da kendisinin değişmesi lazım