BIY AD

20 Mayıs 2010 Perşembe

Yakışan

Blogu takip edenler Zafer Kalaycıoğlu'na isminin ortaya atıldığı ilk günden bu yana muhalif olduğumuzu yakından biliyor. İçi boş, kuru kuru bir muhaliflik değildi bu. Geçen bir yılı aşkın süre zarfında blogun arşivinde bu düşüncemizin altını doldurduğunu düşündüğümüz pek çok yazı var. Yazılarla sınırlı kalsaydı keşke bunlar. Keşke yanılan biz olsaydık. Yaşayarak, görerek, parkede deneyimledik bunları. Finalde süpürülerek sona eren bu süreci illa yaşamamız mı gerekiyordu, bile bile lades demenin bir mantığı var mıydı tartışılır. Geride kalan bir sene Galatasaray kadın basketbol tarihinden önemli bir sene çalmıştır, orasına şüphe yok.

Zararından neresinden dönersen kardırı düstur edinmekten başka çare yok artık. Bu bir yıllık yaşanmışlığı hafızalardan silmeye çalışacağız. Her ne kadar sayın Kalaycıoğlu her fırsatta bu dönemi hafızamıza kazımak için türlü popülistliklerle birbirinden ilginç açıklamalar yapmış olsa da.

Hiçkimsenin beklemediği bir anda açıklanan Ceyhun Yıldızoğlu transferi herkes gibi bizim için de büyük sürpriz oldu. Yine blogun sıkı takipçileri bilirler. Hem benim hem de Aras'ın en beğendiği koçlardan biridir Ceyhun Yıldızoğlu. Bunu sadece saha içindeki hamlelerine, oyuncu tercihlerine bakarak değil de birkaç adım geriye çekilip geniş açıdan yorumlamak gerekiyor. Zira kendisini kadın basketbolunun misyoneri olarak tanımlayan ve bu işe yıllarını, ömrünü adamış bir basketbol adamı kendisi. Takımındaki her oyuncudan maksimum verimi alması, elindeki bütçeye en uygun takımı her defasında başarılı şekilde oluşturabilmesi, oyuncularının oynadıkları oyundan zevk almalarını sağlaması ve bu ülkede sadece adı yaptı olsun diye yapılan altyapılara, oradaki oyunculara gerçekten önem veren bir teknik adam.

Zafer Kalaycıoğlu'nun ardından kim gelse sevinecektik, orasına şüphe yok. Fakat en iyisi gelince sevinç de başka oluyor haliyle. Uzun zaman sonra yüzümüzde oluşan tebessümle, şu fotoğrafa biraz bakalım. Detaylı incelemeler, fikirler ilerleyen günlerde bu sayfalarda olacak hem Aras'ın hem de benim penceremden yansıyan halleriyle.

9 yorum:

murat dedi ki...

Yazıda da belirtildiği gibi Kalaycıoğlu yerine kim olsa sevinecektik sevindikte Ceyhun Yıldızoğlu kariyerinin en iyi takımıyla çalışacak belkide. Galatasaray'a seviye atlatacaktır muhakak. Merak ettiğim iki nokta Galatasaray'ın gelecek seneki hücum performansı ki küçükte olsa tereddütlerim var ve yabancı bir antrenörle görüşülüp görüşülmediği Ceyhun Yıldızoğlu gibi iyi bir antrenör geldiği için pek üzerinde durulmayacaktır ama yerli antrenör döngüsü Galatasaray için devam ediyor.

Adsız dedi ki...

daha mersinle 5 yıllık bi anlaşma yapmıştı kendisi gerçekten ilginç.federasyonun bi parmağı olmasın bu işde.neyse çıkar kokusu yakında.

Selim Ugur dedi ki...

Gunun en guzel haberi. Hayirli ugurlu olsun.

Zafer K. icin bizimkiler yine buyukluk gosterip vermis oldugu emekler icin tesekkur ederiz demisler, hic bir emek falan vermedi bu adam, bir taraftar olarak hakkimi helal etmiyorum kendisinden.

samsunlu dedi ki...

Her zaman mersin takımının ceyhun hoca olduğu için gereğinden fazla maç kazandığını savunmuşumdur..Takım olarak çok iyi değillerdi, hoca faktörü vardı...GS alınabilecek en iyi yerli hocayı aldı,,,Avrupa da takıma faydalı olurmu göreceğiz, fakat ligimizdeki maçlarda nerede hangi hamlenin yapılacağını biliyor...mersin takımı yokluğunu hissedecektir.....

Adsız dedi ki...

Bence Gs nın oyun sistemıne ters bol bol Rotasyon yapıp alan savunmasına dayalı bır oyun oynatan Yıldızoğlu Augustusun olduğu bir takımı asla idare edemez.Augustus maç içinde 30 adet top kullanan bir kız...Hem şunu unutmamak gerek bence Ceyhun Hoca bu sene Mersine geçen seneki oyununu oynatamamıştır...Federasyona yakın olmanın bir yolu da buydu ayrıca...

Adsız dedi ki...

arkadaşlar oyun sistemi oyuncuların meziyetlerine göre kurulur,mersin takımını kadrosu takım oyununa müsaitti ona göre oynattı, eğer GS de yayın dışında çok fazla top çevirttirirse takıma, kaybeder, silvia ve sofia varken boyalı alandan hücum yapmamak aptallık olur zaten...hoca da bunun bilincindedir diye düşünüyorum, bekleyip göreceğiz...

tozlu parkeler dedi ki...

Üzüldüm Z.K'yı kaybettiğinize:)
Ceyhun hoca için kafanızda soru işaretleri doğması da normal.
Sonuç olarak Galatasaray Ceyhun hocanın bugüne dek bulunduğu zeminden bir siklet yukarısında mücadele ediyor kaldı ki son yıllarda şu takımın başına gelen hocayı yemeye çalışanların sayısı hiçte az değil.
Euroleague'de alınacak ilk mağlubiyet sonrası, Ceyhun hoca bu düzeyin hocası değil laflarının ortalıkta dolaşması muhtemel.
Ama yine de sabır, çok çalışmak, paylaşarak, yardımlaşarak oynamak gibi değerli kavramlara inanan bir hocadır Ceyhun Yıldızoğlu.
Bakıcaz görücez, olacak mı, olmayacak mı?
Ceyhun hoca için şimdi çıkıp Mersin başka yıldızlarla dolu kadrosuyla Galatasaray başka diye konuşmak anlamsız.
Bilemeyiz, belki de Galatasray'ın başında, başka bir potansiyelle başka tür bir kadroyla güney illerinde yaptıklarından başka işler icra edebilir.

Adsız dedi ki...

Ya arkadaşlar ne olursa olsun önunuzde bir BT ve Ergin ataman hatta bir de Z.K örnekleri var.Bir adam her zaman aynı şeyi yapar ki Milli takımda aynı Rotasonu uygulamadımı...Hem Sophia seneye muhtemelen olmayacak Malum biliyosunuz kız Türk olmak istemiyor.Malum super kız ABD de hayli hayli oynayabilir.Sırf Gs onu Avrupada oynatsın diye HAYALLERİNDEN mi vazgeçecek...Neden kızıyorsunuz Forumunuzda kıza...Haberleri de çıkaran GS forumuydu zaten.Kızın söylemediği şeyleri ağzından çıkmış gibi yazmışlardı forumlarında.

Adsız dedi ki...

Selim Ugur dedi ki...
Turkiye'nin en buyuk hocasi Zafer K. bu seriyi gecen sampiyon olur demisti, buraya da not olarak duselim.
01 Mayıs 2010 17:38

Selim Ugur dedi ki...
Gunun en guzel haberi. Hayirli ugurlu olsun.

Zafer K. icin bizimkiler yine buyukluk gosterip vermis oldugu emekler icin tesekkur ederiz demisler, hic bir emek falan vermedi bu adam, bir taraftar olarak hakkimi helal etmiyorum kendisinden.

20 Mayıs 2010 21:34