BIY AD

13 Nisan 2009 Pazartesi

Finaldeyiz | |Galatasaray 85- Samsun Basket 82


2.günü de kazasız atlattık ve finaldeyiz. .

Maça Işıl- Tuğba - Augustus - Kress - S.Young beşi ile başladık, rakip Samsun Basket olunca haliyle işi baştan sıkı tutmak gerekti tabii. İyi de başladık maça özellikle hücumda rahat sayılar bulduk ve skor kontrolünü de aldık böylece. Son beş dakikada yaptığımız top kayıplarına, yüzdeli Samsun dış şutları eklenince farkı kapatıp öne geçtiler, son bir dakikada iki kolay basket yememize rağmen ilk çeyreği de 25-24 önde tamamladık.

Eurocup finalinden sonra bugün de iyi bir maç çıkartan Kress 9 sayı ile takımın en skoreri oldu ilk çeyrekte.

İkinci çeyreğe yine iyi başladık ve hücumda topu paylaşarak, dengeli bir hücum anlayışı ile kolay sayılar bulduk. Bitime 5 dakika kala 40-34 önde idik. İç dış dengesini iyi kurunca içeriden S. Young- Kara Braxton ikilisi epeyce etkili oldular. Öne geçtikten sonra savunmada zone tercihini kullandı Okan Çevik. Hakkını vermek lazım çok da iyi savunma yaptık ama iki kere üstüste süre dolarken el üstünden şutlar girince yeniden man to man'e döndük. Çemberde sekip giren şut olmasaydı eğer ikinci sefer eller titremeye başlayacaktı ama ilk çeyrekte olduğu gibi bu çeyrekte de Samsun'u oyunda tutan isabetli dış şutları oldu. Devreyi 6/10 gibi çok çok iyi bir yüzde ile kapattılar üç sayı çizgisinin gerisinden.

Son beş dakikada 6-17'lik bir seri yakaladı Samsun takımı ve devreyi 46-51 önde kapattılar. Bu serinin oluşmasındaki ana etken de Larkins'in ve Odeola'nın pota altındaki performansıydı. McBride da 10 sayı 4 asistlik bir katkı verince bu dış şut yüzdesinin üzerine devreyi önde kapatmaları pek de zor olmadı aslında.

Okan Çevik Augustus'u dinlendirmek için ilk yarıyı tercih etti, en baştan oyunda tutup maçı almak da ayrı bir tercihti tabii saygı duymak lazım. İlk devre 9 kişiyle oynadık, akılların final maçında olduğu kesindi ama oynamadan da finale çıkılmıyor. 51 sayı yedik devrede, dün 40 dakikada 54 sayı yediğimizi düşünürsek çılgın bir rakam ama Okan Çevik'in bu maça özel oyun planı bu şekildeydi. Tutarak değil atarak kazanacağımızı öngörmüş coach, bunun da gerçekleştiğini gördük ikinci devrede.

Augustus ile başladık ikinci yarıya ve bir daha da benche dönmedi Augustus, yirmi dakika oynadı. Savunma kısmında yine kendimizi yormadan oynadık ama bu yarıda dış şutlarda normal yüzdesine dönünce (2/8)Samsun Basket oyun da bize döndü. İçeriden Sophia-Braxton ikilisine Augustus ve Esra destek verince skor üstünlüğünü aldık ve maç sonuna kadar hep önde götürdük maçı. Son anlarda Samsun takımı çabaladı ama final biletini çoktan cebe koymuştuk biz.

Esra'nın McBride ile çarpıştığı pozisyon çok fenaydı, durumunu tam olarak bilemiyorum şu anda ama umarım birşeyi yoktur. Maskeli Esra'yı geçen sene çok izledik, bu sene tekrarına gerek yok.

Maçın kilit noktası boyalı bölge olucak demiştim maçtan önce, beklediğimiz gibi de oldu. Braxton'ın rotasyona girmesi rahatlattı bizi o bölgede, çok da yüzdeli oynadı bugün. Hücum verimliliğinin yanı sıra savunmada da Larkins'le boğuştu ki kolay bir şey değil bu. Yasemin-Braxton-S.Young üçlüsü boyalı bölgeden 14/19 gibi çok çok iyi bir yüzde ile hücum ettiler ki bunu Samsun gibi pota altını çok iyi kapatan bir takıma karşı yapmaları çok önemliydi.

Maçın skoruna bakanlar kafa kafaya geçmiş, son topta Galatasaray kazanmış diye düşüneceklerdir kuvvetle muhtemel ama izleyenler çok iyi gördü ki üçüncü çeyreğin ortasından itibaren oyunun kontrolünü elimizde tutan tarafdık. Samsun'da da yorgunluk emareleri başlayınca son çeyrekte çok daha rahat bir oyun çıkardık.

Takımın durumu beklediğimden daha iyi,bunu rahatlıkla söyleyebilirim. 5.günde üçüncü maçımızı oynuyor olmamız ve dünden sonra bugün de ligin kalburüstü takımlarıyla oynuyor olmamıza rağmen, takımın gösterdiği reaksiyon ve sahada verdiği o biz kazanıcaz mesajı gerçekten takdire şayan.

Kupa başlamadan birçoğumuzun aklından,gönlünden geçen eşleşme finalde oldu nihayet. Finali bekliyoruz artık, maçı saat 15:30'a koyanlara iyi dileklerimizi yollayarak..

Hiç yorum yok: