BIY AD

4 Nisan 2009 Cumartesi

Bekleyin, Biz de Varız

Galatasaray - Beşiktaş eşleşmesi haricinde, TBBL playofflarında çeyrek final mücadeleri bugün sona erdi. Fenerbahçe, Samsun Basket ve Mersin BŞB yarı finaldeler.

Fenerbahçe, Panküp Ted Kayseri Koleji'ni evinde 87-50, Kayseri'de ise 69-78 yenerek seriyi 3-0'a getirdi ilk yarı finalist (ayrıca, turu geçersek rakibimiz) oldular. Kayseri ekibinde kiralık olarak forma giyen oyuncumuz Kübra uzun süreler almasa da ilk maç 9, ikinci maçta 14 sayı bıraktı rakip potalara.

Samsun Basket de Adana temsilcisi Ceyhan Belediye'yi 3-0 ile saf dışı bıraktı. Samsun'da oynan ilk maçta Erlana Larkins'in damgası vardı. Amerikalı oyuncu 22 sayı, 10 ribaundla takımına büyük katkı yapıp, 65-59'luk galibiyette büyük rol oynadı. İkinci maçta, ilk dakikalardan üstünlüğü eline alan Samsun ekibi, maç sonuna kadar önde götürmeyi bildiği maçı 53-62 kazanarak, seriye noktayı koydu.

Eşlemeler içinde rakibine umut veren tek ekip Mersin BŞB. oldu. Diğer eşleşmelerde de tur atlayan ekipler gibi seriye 1-0 önde başlayan Mersin, evindeki ilk maçı 10 sayı farkla, 78-68 geçerek durumu 2-0'a getirdi. Serinin 2. maçında, Olympia Scott'un sakatlığı Mersin'i sarstı. Tecrübeli oyuncularının yokluğuna, rakip Tarsus'un yabancılarının etkili oyunu (Tatum Brown 25 sayı - 10 rib, Davenport 19 sayı -16 rib, Dickson 10 sayı -11 rib) eklenince Mersin, 78-72 mağlup oluyordu Tarsus'a. Bugün oynanan ve yine Tarsus'un ev sahibi olarak çıktığı maçı, Mersin farklı kazanarak durumu 3-1 yaptı ve Samsun Basket'in yarı finaldeki rakibi oldu. Mersin'in 63-80 kazandığı maçta, ev sahibi ekipten Gökçe Doğan'ın attığı 17 sayı takımı adına yeterli olmadı. Ayrıca, Gökçe'nin bu sezon oynadığı 14 maçta toplam 21, bugünkü 15. maçında 17 sayı atmasıda ilginç bir istatistik.

Bizim 2-0 önde götürdüğümüz ve Avrupa programımız yüzünden 2. maçı nisan ortalarına sarkan Beşiktaş serisi haricinde çeyrek finaller bu şekilde tamamlandı. Ufak bir işimiz kaldı Avrupa'da, ertesi Kayseri'de Türkiye Kupası heyecanı. O da tamamlandıktan sonra 17 Nisan'da Akatlar'da Beşiktaş maçı...
Geliyoruz teker teker, bekleyenler kusura kalmasın. Bizi izlemeye devam etsinler.

Hiç yorum yok: